Jump to content
Wardog

Осъмнах без серво... причината може да е... !?

Recommended Posts

Здравейте колеги, днес сутринта влязох в колата, запалих я... дотук добре, но като тръгнах да завивам волана беше супер тежък. Преди се въртеше с 2 пръста, а сега ми беше трудно дори с 2те ръце. Помислих си, че може да съм по джанти... слязох, погледнах - гумите си бяха ОК. Оставих колата да поработи малко и погледнах хидравличната течност - беше 1 идея над минимума. Затворих капака, влязох в колата - сервото беше "дошло". Та... има ли някой представа какво може да причини такъв проблем или да се е сблъсквал с подобно нещо!? Може ли да е от помпата!? Пусти помпи (ако в нея е проблема), преди 2 седмици смених тази на съединителя, сега ако и тази ще е за смяна направо незнам... ще мисля някакво подгряване на тия помпи :angry: Благодаря Ви предварително!!!П.С. - утре ще си взема хидравлична течност и ще долея!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Колвга,смени си маслото на хидравликата.Най-вероятно е от него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами маслото го смених преди около 6 месеца. Разбира се, купих го от Бултрако... Все пак благодаря за предложението :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си го сменял преди 6 месеца няма смисал да го сменяш запиши си час в Бултрако и там ще ти дадът наи точната диагноза след като прегледат автомобила...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

слагай по повече течност в казанчето :angry: не е хубаво да е около минимума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега стига си го хвалел това бултрако , ако Бултрако иска да има редовни клиенти , Вземете си оправете цените на частите , Защото 80 % от колегите от форума включително и аз си поръчваме оригинални части от САЩ и идват с пъти по евтини от колкото ги предлагате вие тук . Незнам кои определя тия цени но от бултрако освен масло за хидравлика , скоростна кутия и някой друг химикал или ключодържател друго не си купувам , няма и да си купя. Успех с рекламата на Бултрако :angry: А за сервото на колега за което се притеснява , защо течноста ти е малко над мин. Според мен трябва да е малко под максимума.Сложи си течност до където трябва и виж дали ще имаш същия проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сутрин през зимата от време на време маслото на хидравликата "замръзва" (сгъстява се много от ниските температури).Долей си го, провери за течове, виж как ти е ремъка.Ако всичко е ок и продължава да ти прави проблем - помпа :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като си сменял маслото обвъздуши ли системата.Отвори капачето на казанчето и при запален двигател завърти волана в крайно дясно полужение и задръж за 3 секунди.Същото нещо го направи и в крайно ляво и отново в дясно.Следи си течноста да не пада под средата.

Редактирано от The PitBull

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трябва да е малко под максимума.Сложи си течност до където трябва и виж дали ще имаш същия проблем.

....моето от няколко месеца е на половин сантиметър под минимума и не ми е създавало проблеми мисля,че му е друг проблема :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е било маслото и по-точно се е сгъстило и затова е паднало до чертичката на минимума... Днес, след като си купих течността за хидравлика и тръгнах да я сипвам, видях че е точно на средата между минимума и максимума. Както и да е... допълних до горе и ще следя дали ще спадне нивото... ако спадне ще гледам за течове. А за обезвъздушаване - смениха ми я при Омбре и най-вероятно е обезвздушена. Благодаря на всички за отговорите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...