Jump to content
Kimmirai

Хора помогнете!

Recommended Posts

Здравейте! Голям фен съм на японските автомобили и най-вече на марката Хонда :D ! Шофьор съм от 4 години и като първа кола си взех Рено. Не съм недоволен, но искам да карам това което ми е на сърце. Харесвам много сивик хечбек (91-95г) и искам да си купя. Въпросът ми е, за какво трябва да гледам и да внимавам, когато проверявам обявите на място!?. Кое е добро като двигател, разход, консумативи и т.н? Предпочитам да си вкарам кола от Германия, но засега няма как това да стане, затова мисля да се насоча към кола вкарана от някаде (без Италия), сиреч от автокъща. Не искам автомобила да бъде карам в България, поради причина ясни на всички :P Много ще съм благодарен на всички, които откликнат на моя проблем:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало няма да е зле да кажеш горе-долу колко пари си приготвил.Като разход/ускорение най добре е 1.5 е-втек 90к.сАко искаш по-бърза 1.6 малкия втек 125к.с, а ако си ентусиаст 1.6 втек 160к.с.Има и 1.3,но смятам,че не си заслужава(мое мнение не ме бийте :D )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало няма да е зле да кажеш горе-долу колко пари си приготвил.Като разход/ускорение най добре е 1.5 е-втек 90к.сАко искаш по-бърза 1.6 малкия втек 125к.с, а ако си ентусиаст 1.6 втек 160к.с.Има и 1.3,но смятам,че не си заслужава(мое мнение не ме бийте :D )

Все още събирам, но ще е до 3000-3500лв може и надолу, ако си заслужава естествено! Ще съм доволен на 90-100к.с, като газова не влиза по никакъв начин в моите сметки. Предишната ми кола беше с газова и никога повече няма да направя тази грешка :P Вярно разхода е малък на газ, но и ускорението също!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-достъпни и не зле вървящи са с д15б2.гледай да не е изгнила

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чест проблем са им рейките - виж дали тропа като въртиш кормилото. Казвам го, защото рециклирането на рейка струва 400лв., което значи, че нямаш гаранция дали няма да се строши пак.П.П.: Заглавието на темата ти не е в тон с правилата на форума! Прочети ги, за да те виждаме дълго и да си помагаме взаимно тук във форума. :D

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Сивик 1.5 90кс. от 2 години. Прекрасно автомобилче е при условие че изрично търсих кола до 100кс.Купих я от автокъща във Варна за 4200 лв. (преди 2 години) беше внос от Италия. Да ти кажа...и аз си търсих кола от Германия но нямаше свястна. Никак не съжалявам че взех италиянски внос, имат един голям плюс пред германския- не са изгнили. По купето ми няма и грам от ръжда нито отдолу нито по боята, в Италия не е пръскат с корозионни препарати през зимата. Гледах една внесена от Германия...беше тотално изгнила. Аз лично няма да си взема внос от Германия повече...германците ги внасят вече от Италия и ги продават на повишена цена като немски. (имам роднина който внася постоянно и от него го знам това). Един съвет и от мен: не се страхувай от италиянски внос...не всички италиянци са палачори. Вземи си поне 1.5 90кс. (малък данък, добра мошност, идеален разход на бензин) вземеш ли немски внос...вероятноста да е изгнила е огромна...или ще е замаскирана добре.Минусът на италиянският внос е че трябва да смениш малко повече консумативи от обичайните...можеби накладките (както стана при мен) Италиянците имат навика да карат до последно, и преди да сменят консумативите я дават в автокъща. Успех в търсенето и ако те интересува още нещо-питай на лични.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чест проблем са им рейките - виж дали тропа като въртиш кормилото. Казвам го, защото рециклирането на рейка струва 400лв., което значи, че нямаш гаранция дали няма да се строши пак.П.П.: Заглавието на темата ти не е в тон с правилата на форума! Прочети ги, за да те виждаме дълго и да си помагаме взаимно тук във форума. :D

Извинявам се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама няма какво да се извиняваш на мен, просто за да не те санкционира модераторския екип /аз не съм от него, да подчертая/.Напълно съм съгласен, ама НАПЪЛНО с колегата chopper1969

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Сивик 1.5 90кс. от 2 години. Прекрасно автомобилче е при условие че изрично търсих кола до 100кс.Купих я от автокъща във Варна за 4200 лв. (преди 2 години) беше внос от Италия. Да ти кажа...и аз си търсих кола от Германия но нямаше свястна. Никак не съжалявам че взех италиянски внос, имат един голям плюс пред германския- не са изгнили. По купето ми няма и грам от ръжда нито отдолу нито по боята, в Италия не е пръскат с корозионни препарати през зимата. Гледах една внесена от Германия...беше тотално изгнила. Аз лично няма да си взема внос от Германия повече...германците ги внасят вече от Италия и ги продават на повишена цена като немски. (имам роднина който внася постоянно и от него го знам това). Един съвет и от мен: не се страхувай от италиянски внос...не всички италиянци са палачори. Вземи си поне 1.5 90кс. (малък данък, добра мошност, идеален разход на бензин) вземеш ли немски внос...вероятноста да е изгнила е огромна...или ще е замаскирана добре.Минусът на италиянският внос е че трябва да смениш малко повече консумативи от обичайните...можеби накладките (както стана при мен) Италиянците имат навика да карат до последно, и преди да сменят консумативите я дават в автокъща. Успех в търсенето и ако те интересува още нещо-питай на лични.

Аз смятам същото! И вече има три италианки в семейството, даже и немската кола, пак е от Италия. От гнилочи до гуша ми беше дошло! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/аз не съм от него, да подчертая/.

Ей това модератор мрьсна дума ли стана вече :D Италянките рулират :P По мойте скромни набл дения :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама няма какво да се извиняваш на мен, просто за да не те санкционира модераторския екип /аз не съм от него, да подчертая/.Напълно съм съгласен, ама НАПЪЛНО с колегата chopper1969

ОК щом не си! :dry: Тогава извиненията ми са към модераторите:dry:! Напълно бях погълнат от формулировката на темата ми!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това модератор мрьсна дума ли стана вече :dry: Италянките рулират

...абе взели сте страха на целия Форум :dry::) ...италиянките са добри,че нямат изгнило моята е такава,но за другото си е риск повечето неща хич не ги потдържат и при мен се наложи да подменя някой нещица така,че гледай доста внимателно,задните носачи тампоните,маншоните на корм. рейка на повечето са скъсани,маншоните на каретата също не ги поглеждат искай да я покараш задължително да видиш хлопа ли трака ли нещо настъпи я до прекъсвач на 1-ва,2-ра!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си копуваш стара кола всичко си е до късмет Германия, Италия - отиваш хващаш за ушите някои и каквото ти се паднало с течение на времето ще разбереш. Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Заглавието не отговаря на правилата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...