DjIvo 1 #1 Публикувано 6 Декември, 2008 Здравейте колеги моля ви за помощ че съм попаднал в една голяма дилема.Наскоро едно приятелче си купи Сивик Купе Д15А7 и има проблем с качването на маслото.Днес му смених ремъците и ролките,свалих му картера и му изчистих смукателя на малслената помпа но пак не качва масло.Пробвах се да я пообезвъздуша малко и налях масло през датчика на маслото и налях масло в масления филтър,и пак същото?!?Въртяхме на стартер докато бях свалил масления датчик и капка масло не капна от там.Възможно ли е маслената помпа да си е отишла вече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #2 Отговорено 6 Декември, 2008 Еми братчед то за тази работа си има майстори бе Айде ако е Голфче може и сам да се опиташ да си го направиш ама тия коли са ги правили най-добрите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DjIvo 1 #3 Отговорено 6 Декември, 2008 Хах колега ама ти сериозен ли си,те тия майстори сигурно имат и автосервизи нали ,май и аз работех някъде там из сервизите и шефа ми е може би човека дето знае най много за двигателите в околията на Стара Загора и сигурно правим само голфчета нали???Интересно защо ли вчера свалих дигателя на едно Jeep Grand Cherokee Sport,то не е голф?!?Колега,на тая хонда мога да и направя основен ремонт в два вечерта на паркинга пред блока,ама просто реших да попитам дали някой е имал подобен проблем,и как го е решил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #4 Отговорено 6 Декември, 2008 колко пара взимаш за основен ремонт че по цял ден работя и вечер ще ми е много удобно?а и пред блока ти още по-добре че ша мога да гледам кво праиш....та да са науча и аз, че викат че не било много трудно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #5 Отговорено 6 Декември, 2008 Колеги, не ви прави чест такова поведение, при положение, че човека действително е задал технически въпрос в съответния раздел на форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 6 Декември, 2008 Offtopic:Абе, държите се като 16 годишни, човека съвсем точно си зададе въпроса. Ако няма какво да кажете по темата, спестете си коментарите моля. Понякога ме учудвате колко тъпо може да отговаряте на наистина технически въпрос, а на теми от рода "маслото пие ли се?" се опитвате дори да влагате мисъл... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #7 Отговорено 6 Декември, 2008 Най-вероятно превода на маслената помпа е заминал, но незнам дали може да се намери някъде отделно от самата помпа. За пореден път се случва едно и също: все има някой който да ос*** всяка тема в този форум! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailoradoev73 0 #8 Отговорено 6 Декември, 2008 Чак пък да не мята изобщо масло е много малко вероятно,нещо пропускате и ма доста уплатнения и о пръстени които да проверите,според мен тая ваща помпа нещо не може да засмуче маслото,защота инак колкото и дае зле щеше да мята през масления датчик които сте свалили.В помпата има един клапан които трябва да проверите,тои отваря когато помпата превиши налягане,предполагам че нещо сее бангьосал,тои е на о-пръстен които ако е скъсан се явява като баи-пас и тогава няма налягане.В краина сметка една нова помпа нее кои знае колко скъпа,успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sturshel 0 #9 Отговорено 6 Декември, 2008 колко пара взимаш за основен ремонт че по цял ден работя и вечер ще ми е много удобно?а и пред блока ти още по-добре че ша мога да гледам кво праиш....та да са науча и аз, че викат че не било много трудно...бат Данчо знае всичко!!!!!!!!!!!!!1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #10 Отговорено 6 Декември, 2008 Колеги аре стига с простотийте ... има 3 напълно излишни поста в тая тема .. ако нямате становище по даден въпрос нема смисъл да бълвате безмислици или ирония срещу някой .. човека е задал конкретен въпрос .. какво му помагат отговори тип : " чеки да се изакам ,че имам запек по рождение" !! Аман .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DjIvo 1 #11 Отговорено 6 Декември, 2008 Проблемът го оправих,оказа се че смукателя е бил крив и там където ляга гарнитурката му не може да обере тази кривина.Изшлайфах смукателя,направих му една нова гарнитурка сложих и малко гресчица да уплътни хубаво и сега колата качва масло още докато въртиш на стартер Благодаря на всички колеги които са дали отговор по темата,а на тези които си чешат пръстите по клавиатурата от намане на какво да правят.....пак благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове