Jump to content
Restless

Омаслени свещи :(

Recommended Posts

С две думи вчера и днес хондата се поприведе в движение (съединител и масло че му беше време)И понеже вчера малко случайно ми изпаднаха свещи NGK за 20лв (маде ин джапан) - викам на човека да погледнем свещите, че са на има няма 30К.Леглата на свещите в масло, особено по 2 си имаше бая масълце.Търсене във форума даде http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%B5%D1%89%D0%B8 , където съвета е

Виж дали ти са омаслени свещите, и ако да смени си гарнитурата на цилиндровата глава и четирите уплътнения където са свещите.

Такъв беше и съвета, който получих... ;) , някой да даде акъл дали това е насоката за действие или преди да се юрна към смяна на гарнитурата още нещо да се провери?PS: свещите(NGK) си бяха доста износени, беше ми направило впечатление че една идея повече върти сутрин за да запали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гарнитурата не е скъпа и може да минеш само с смяна на 4те пръстена които са около свещите. най добре смени всичките гарнитурки на капака на клапаните. за б16ката ми бяха около 20-30лв всичките и още към 20-30лв тази на картера...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гарнитурата не е скъпа и може да минеш само с смяна на 4те пръстена които са около свещите. най добре смени всичките гарнитурки на капака на клапаните. за б16ката ми бяха около 20-30лв всичките и още към 20-30лв тази на картера...

;) , какво сме пропуснали около твоя суап или още е в развитие?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем.Оказа се,че е от въпросните уплътнения(кръгчета)на свещите ;) .Смених ги и всичко си дойде на мястото :rolleyes: .На места ги продават в комплект с гарнитурата на капака на клапаните,но аз си взех само кръгчетата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи вчера и днес хондата се поприведе в движение (съединител и масло че му беше време)И понеже вчера малко случайно ми изпаднаха свещи NGK за 20лв (маде ин джапан) - викам на човека да погледнем свещите, че са на има няма 30К.Леглата на свещите в масло, особено по 2 си имаше бая масълце.Търсене във форума даде http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%B5%D1%89%D0%B8 , където съвета е

Виж дали ти са омаслени свещите, и ако да смени си гарнитурата на цилиндровата глава и четирите уплътнения където са свещите.

Такъв беше и съвета, който получих... :lol: , някой да даде акъл дали това е насоката за действие или преди да се юрна към смяна на гарнитурата още нещо да се провери?PS: свещите(NGK) си бяха доста износени, беше ми направило впечатление че една идея повече върти сутрин за да запали.
Колега,аз карам D15 B2 и в момента имам същият проблем.Първо забелязах,че губя по малко масло(а преди това винаги нивото ми е било постоянно) После видях,че под капачката на двигателя за вливане на масло е омаслено.Явно от там малко ми изпуска(странно защо?!?!) Сменях свещите си с NGK и в долната си част бяха просто потопени в масло.Май и аз съм за гарнитура :) Ако искаш след 10-ти може да сменяме заедно карнитури и уплътнения на свещи,какво ще кажеш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) , какво сме пропуснали около твоя суап или още е в развитие?

swap-а ми е в двора още и очаква частите и спирачките за да стане факт :lol: затова и не съм се похвалил официално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гарнитурата предполагам е

http://slhondaparts.com/browse.asp?Model=C...d=12341-P10-A00

Head Gasket Cover ? - 5ти номер на

Публикувано изображение

или GASKET, CYLINDER HEAD - 6-та Публикувано изображение

А тези уплътнения за свещи как им викат и да ме ориентирате откъде се купуват?

тези ли са 32761-PM3-000 STAY A, IGNITION WIRE CLAMP $2.94

32762-P01-000 STAY B, IGNITION WIRE CLAMP $3.93

номер 11 и 13 от първата картинка

на http://slhondaparts.com/browse.asp?Model=C...;ViewParts=true

Чудя се ако в Бултрако ми обяват обичайната 3х цена дали да не поръчам по колегата prelude от Щатите :)

Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

номер 7 ---- 12342-PJ7-000 GASKET B, CYLINDER HEAD COVER $2.62 обади се и питай...

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

номер 7 ---- 12342-PJ7-000 GASKET B, CYLINDER HEAD COVER $2.62

това са уплътненията за свещите предполагам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, ако искаш и гарнитурата на капака взимаш и номер 5 от първия фотос. Номер 6 от втория е гарнитура на главата ама от там няма как да ти фърмя масло в свещите...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...