Restless 209 #1 Публикувано 30 Ноември, 2008 С две думи вчера и днес хондата се поприведе в движение (съединител и масло че му беше време)И понеже вчера малко случайно ми изпаднаха свещи NGK за 20лв (маде ин джапан) - викам на човека да погледнем свещите, че са на има няма 30К.Леглата на свещите в масло, особено по 2 си имаше бая масълце.Търсене във форума даде http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%B5%D1%89%D0%B8 , където съвета е Виж дали ти са омаслени свещите, и ако да смени си гарнитурата на цилиндровата глава и четирите уплътнения където са свещите.Такъв беше и съвета, който получих... , някой да даде акъл дали това е насоката за действие или преди да се юрна към смяна на гарнитурата още нещо да се провери?PS: свещите(NGK) си бяха доста износени, беше ми направило впечатление че една идея повече върти сутрин за да запали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #2 Отговорено 30 Ноември, 2008 гарнитурата не е скъпа и може да минеш само с смяна на 4те пръстена които са около свещите. най добре смени всичките гарнитурки на капака на клапаните. за б16ката ми бяха около 20-30лв всичките и още към 20-30лв тази на картера... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 929 #3 Отговорено 30 Ноември, 2008 гарнитурата не е скъпа и може да минеш само с смяна на 4те пръстена които са около свещите. най добре смени всичките гарнитурки на капака на клапаните. за б16ката ми бяха около 20-30лв всичките и още към 20-30лв тази на картера... , какво сме пропуснали около твоя суап или още е в развитие? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #4 Отговорено 30 Ноември, 2008 Имах същия проблем.Оказа се,че е от въпросните уплътнения(кръгчета)на свещите .Смених ги и всичко си дойде на мястото .На места ги продават в комплект с гарнитурата на капака на клапаните,но аз си взех само кръгчетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svencho 1 #5 Отговорено 30 Ноември, 2008 С две думи вчера и днес хондата се поприведе в движение (съединител и масло че му беше време)И понеже вчера малко случайно ми изпаднаха свещи NGK за 20лв (маде ин джапан) - викам на човека да погледнем свещите, че са на има няма 30К.Леглата на свещите в масло, особено по 2 си имаше бая масълце.Търсене във форума даде http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%B5%D1%89%D0%B8 , където съвета е Виж дали ти са омаслени свещите, и ако да смени си гарнитурата на цилиндровата глава и четирите уплътнения където са свещите.Такъв беше и съвета, който получих... , някой да даде акъл дали това е насоката за действие или преди да се юрна към смяна на гарнитурата още нещо да се провери?PS: свещите(NGK) си бяха доста износени, беше ми направило впечатление че една идея повече върти сутрин за да запали.Колега,аз карам D15 B2 и в момента имам същият проблем.Първо забелязах,че губя по малко масло(а преди това винаги нивото ми е било постоянно) После видях,че под капачката на двигателя за вливане на масло е омаслено.Явно от там малко ми изпуска(странно защо?!?!) Сменях свещите си с NGK и в долната си част бяха просто потопени в масло.Май и аз съм за гарнитура Ако искаш след 10-ти може да сменяме заедно карнитури и уплътнения на свещи,какво ще кажеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #6 Отговорено 30 Ноември, 2008 , какво сме пропуснали около твоя суап или още е в развитие?swap-а ми е в двора още и очаква частите и спирачките за да стане факт затова и не съм се похвалил официално Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #7 Отговорено 1 Декември, 2008 (Редактирано) гарнитурата предполагам е http://slhondaparts.com/browse.asp?Model=C...d=12341-P10-A00 Head Gasket Cover ? - 5ти номер на или GASKET, CYLINDER HEAD - 6-та А тези уплътнения за свещи как им викат и да ме ориентирате откъде се купуват? тези ли са 32761-PM3-000 STAY A, IGNITION WIRE CLAMP $2.94 32762-P01-000 STAY B, IGNITION WIRE CLAMP $3.93 номер 11 и 13 от първата картинка на http://slhondaparts.com/browse.asp?Model=C...;ViewParts=true Чудя се ако в Бултрако ми обяват обичайната 3х цена дали да не поръчам по колегата prelude от Щатите Редактирано 1 Декември, 2008 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #8 Отговорено 1 Декември, 2008 (Редактирано) номер 7 ---- 12342-PJ7-000 GASKET B, CYLINDER HEAD COVER $2.62 обади се и питай... Редактирано 1 Декември, 2008 от manniakk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #9 Отговорено 1 Декември, 2008 номер 7 ---- 12342-PJ7-000 GASKET B, CYLINDER HEAD COVER $2.62 това са уплътненията за свещите предполагам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #10 Отговорено 1 Декември, 2008 да, ако искаш и гарнитурата на капака взимаш и номер 5 от първия фотос. Номер 6 от втория е гарнитура на главата ама от там няма как да ти фърмя масло в свещите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове