Jump to content
Hondafan

Honda Jazz 1.4 I-dsi

Recommended Posts

Здравейте на всички Хонда фенове!На път съм да стана истински член на клуба. Предстои ми покупка на Хонда Джаз 1.4 (предлагат ги в момента в Бултрако).Интересува ме следния въпрос - според вас кой вариант е по-добър - с механична или с автоматична скоростна кутия. От Бултрако ме съветват за автоматична, тъй като ще я ползвам за градско каране...Някъде из нета срещнах информация, че 20% от автоматиците на Джаза давали дефекти, но все пак това не е сигурен източник.То гаранция няма никога, но ме интересува, ако някой има наблюдения да даде повече информация и съвети по въпроса и освен това, ако има такава Хонда да сподели неговите / нейните впечатления от автомобила - здравина, возия, разход, поддръжка и др.Благодаря на всички, които ще се отзоват скоро, тъй като в близките дни трябва да действам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автомата не е ли по-скъп с няколко хилки. Прецени си по начина на каране, ако караш динамично автомата може да не ти допадне. Иначе за Сф и трафика си е удобство.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За градско каране автомата си е голяма екстра,аз бих заложил на такава трансмисися :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автомата на джаза е много добър и е седем степенен.Освен това имаш и пера за превключване от волана, ако искаш пак със 7 предавки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако потърсиш колега в мненията ми ще видиш какво мисля за Джазз-а ;) наново не ми се пише ;) Или иначе като собственик на Джазз с ръчни скорости те съветвам за автоматика щом ще караш само в градски условия :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

докато е в гаранция (2г?) да не ти пука.След това... да му мисли, който я купи от тебе .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

докато е в гаранция (2г?) да не ти пука.След това... да му мисли, който я купи от тебе .

:offtopic: Колега това с някво покритие ли го казваш или просто си размишляваш ? Гаранцията на Джазз-а е толкова колкото и на Легенд , а при нас почти 3 години след гаранцията нещата продължават по старо му !!! Ако мислиш , че за 160 000 км по бг пътища сме сменили заден лагер на главината , е много ;) ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic: Колега това с някво покритие ли го казваш или просто си размишляваш ? Гаранцията на Джазз-а е толкова колкото и на Легенд , а при нас почти 3 години след гаранцията нещата продължават по старо му !!! Ако мислиш , че за 160 000 км по бг пътища сме сменили заден лагер на главината , е много ;) ???

визирах конкретно автоматика - 7 степенния е CVT, сигурен съм че дефектира рядко, но ако се случи извънгаранционно цената на нов такъв ще е колкото колата ;) - и лично аз ако купувам нова кола бих искал да е автоматик и турбо ;), но на втора ръка - с ръчна кутия и атмосферка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм карал сивик 8 1.8 140 коня с автоматични скорости и тип троник незнам дали се води дси или каквото и да било но е ужъс на никои не го препоръчвам има едно забаване и предрусване.иначе на тип троника нямаш проблем ама то пак същата поне си вземи и да имаш съединител че да се срелкаш като ти се налага.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на всички, които ми отговориха. Да се надяваме, че автомата няма да се развали:offtopic: Поне за 3-те години гаранция;) После ще му мислим...Като я взема (почти на 90% е сигурно) ще пиша впечатления.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако потърсиш колега в мненията ми ще видиш какво мисля за Джазз-а ;) наново не ми се пише ;) Или иначе като собственик на Джазз с ръчни скорости те съветвам за автоматика щом ще караш само в градски условия :offtopic:

Колега, видяла съм всички твои мнения за Джаза, но просто исках да чуя дали някойе имал проблеми с автомат.Много мерси за инфото. Дано всичко и е наред.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...