Ghost_MC 0 #1 Публикувано 14 Ноември, 2008 От скоро съм с хонда сивик 1.5 16в '93(2 седмици) и се чудя защо като включа 5-та предавка и колата не иска да набира,тоест мн бавно става???Прочетох доста теми в този форум и стигнах до извод че това е при почти всички хонди... прав ли съм? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 14 Ноември, 2008 Първо добре дошъл Не е при всички хонди, ЦРХ-а от 50 нагоре на 5-та си набира екстра...какъв ти е двигателя, ако е икономичния В-тек 1.5, той е с по-мудна 5-та, на 4-та дигаш повече отколкото на 5-та Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #3 Отговорено 14 Ноември, 2008 D15Z1, D15B2, D15B7 или D15B3 кой двигател? И на 5-та предавка не очаквайте да набира като на първа или втора! При високи скоростти челното съпротивление на автомобила е огромно! И 85% от мощността над 130 км/ч отиват за преодоляване на челното съпротивление. А и предавателното число на 5-та предавка не е за ускорение, а за поддържане на скорост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #4 Отговорено 14 Ноември, 2008 апък ако е D15Z3 там вече работата е трагична :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #5 Отговорено 14 Ноември, 2008 апък ако е D15Z3 там вече работата е трагична Леле... като чета колко е трагична и направо почвам да сънувам кошмари с Москвич 412 в огледалата... не 408 беше тоя от кошмара ... пс 4та ако не иска - 3та и газ.... така е направена количката...нищо й няма от повече газ.. а иначе си е кеф на 5та със 100кмч при 2200-2300 обм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #6 Отговорено 14 Ноември, 2008 ваще хонди и 5та ли имат... мойта не съм от включвал от как се прибирах от морето.... тя е само за икономия, особено на по слабите мотори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ghost_MC 0 #7 Отговорено 15 Ноември, 2008 тъй като съм нов не мога да кажа какав ми е двигателя дали е д15б2или д15б4 знам само че е 93-та 1.5 моно инжекция 90 к.с.още когато я взех на магистралата дигнах 190км. на 5-та и ми се струваше че набира по-бързо,но може би защото предната ми кола беше рено клио 1.9 дизел .още едно въпросче тъй като трябва да си правя почти цялото окачване може ли да ми кажете каква цена вървят тампоните защото в сервиза ми искат толкова пари колкото да сменя маншоните,накладките и накраиниците...на всичкото отгоре ми искат номер на двигателя за да ми кажат какви тампони ми трябват а аз по документи нямам номер на двигателя(това проблем ли е) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 15 Ноември, 2008 На големият талон точка P.5 ,това е номера на двигателят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #9 Отговорено 15 Ноември, 2008 а тампоните са (биващи) от 60 до 80 лв. на парче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ghost_MC 0 #10 Отговорено 15 Ноември, 2008 значи не са ме излъгали,а на точка Р.5 пише "няма номер" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Atanas87 0 #11 Отговорено 16 Ноември, 2008 (Редактирано) значи не са ме излъгали,а на точка Р.5 пише "няма номер"Като отвориш капака има една метална табелка срещу пасажерското място. Иначе би трябвало да ти е Д15б2 - като моя - и той е 1.5 моно 90 кс. Редактирано 16 Ноември, 2008 от Atanas87 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
THE BEAST 0 #12 Отговорено 16 Ноември, 2008 Ghost_MC Колега звани на тел 0888342024 правят тампони за сивик на супер цени и супер качествени ! На един приятел му сменяхме всички тампони по задницата на сивика преди 1-2 месеца и цената беше между 100 и 150 лв някаде там не помня точно но за ВСИчКИТЕ тампони!Направо се промени и возия и стабилност няма да си познаеш колата след смяната ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове