Jump to content
Ghost_MC

Нещо става с 5-та предавка

Recommended Posts

От скоро съм с хонда сивик 1.5 16в '93(2 седмици) и се чудя защо като включа 5-та предавка и колата не иска да набира,тоест мн бавно става???Прочетох доста теми в този форум и стигнах до извод че това е при почти всички хонди... прав ли съм?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо добре дошъл :)Не е при всички хонди, ЦРХ-а от 50 нагоре на 5-та си набира екстра...какъв ти е двигателя, ако е икономичния В-тек 1.5, той е с по-мудна 5-та, на 4-та дигаш повече отколкото на 5-та :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

D15Z1, D15B2, D15B7 или D15B3 кой двигател? И на 5-та предавка не очаквайте да набира като на първа или втора! При високи скоростти челното съпротивление на автомобила е огромно! И 85% от мощността над 130 км/ч отиват за преодоляване на челното съпротивление. А и предавателното число на 5-та предавка не е за ускорение, а за поддържане на скорост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

апък ако е D15Z3 там вече работата е трагична :) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

апък ако е D15Z3 там вече работата е трагична :D:bow:

Леле... като чета колко е трагична и направо почвам да сънувам кошмари с Москвич 412 в огледалата... не 408 беше тоя от кошмара ... :bow:пс 4та ако не иска - 3та и газ.... така е направена количката...нищо й няма от повече газ.. а иначе си е кеф на 5та със 100кмч при 2200-2300 обм :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ваще хонди и 5та ли имат... мойта не съм от включвал от как се прибирах от морето.... тя е само за икономия, особено на по слабите мотори

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй като съм нов не мога да кажа какав ми е двигателя дали е д15б2или д15б4 знам само че е 93-та 1.5 моно инжекция 90 к.с.още когато я взех на магистралата дигнах 190км. на 5-та и ми се струваше че набира по-бързо,но може би защото предната ми кола беше рено клио 1.9 дизел :).още едно въпросче тъй като трябва да си правя почти цялото окачване може ли да ми кажете каква цена вървят тампоните защото в сервиза ми искат толкова пари колкото да сменя маншоните,накладките и накраиниците...на всичкото отгоре ми искат номер на двигателя за да ми кажат какви тампони ми трябват а аз по документи нямам номер на двигателя(това проблем ли е)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На големият талон точка P.5 ,това е номера на двигателят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а тампоните са (биващи) от 60 до 80 лв. на парче.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи не са ме излъгали,а на точка Р.5 пише "няма номер"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи не са ме излъгали,а на точка Р.5 пише "няма номер"

Като отвориш капака има една метална табелка срещу пасажерското място. Иначе би трябвало да ти е Д15б2 - като моя - и той е 1.5 моно 90 кс. Редактирано от Atanas87

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ghost_MC Колега звани на тел 0888342024 правят тампони за сивик на супер цени и супер качествени ! На един приятел му сменяхме всички тампони по задницата на сивика преди 1-2 месеца и цената беше между 100 и 150 лв някаде там не помня точно но за ВСИчКИТЕ тампони!Направо се промени и возия и стабилност няма да си познаеш колата след смяната ! :D:);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...