Jump to content
mishaka

Мнение за Хонда Акорд 2.0i Ls - 95г.

Recommended Posts

Здравейте,Надявам се да не повтарям темата, но търсих информация за този модел и не успях да намеря нещо систематизирано във форума. Та по въпроса, харесал съм си този модел но нямам реални впечатления от него и не познавам някой с такива. Интересува ме дали има някакви всепризнати проблеми с колата, слаби места, как е поддръжката му в сравнение със сивиците от същото поколение например и т.н. Ако някой може да ми каже нещо за динамиката на автомобила, дали е достатъчно пъргав и маневрен с това купе и двигател (131к.с.), не съм състезател, но е важно да мога изпреварвам бързо когато се наложи (по принцип карам мотор:tooth:Всякаквa информация ще е от полза.Колата ми трябва както за ползване в града така и за често пътуване извън него. Не съм карал кола от този клас (най-голям опит имам с мазда 323F 98 - 1.5 - 90кс на брат ми) и незнам дали ще ми пасне но се надявам да е чувствително по-удобна особено при по дълги пътувания.Разхода и габаритите на машината ме притесняват, но мисля че разхода е добър сравнение с другите модели от този клас, а с габаритите ще свикна.Ами май това е засега.Ще се радвам ако дадете информация за колицата.Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако направиш тестова обиколка или те повозят на нея - едва ли ще има нужда да питаш , а направо ще я вземеш .... :tooth: Явно си я оглеждал само отвън или на снимка ..... :slap:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

все едно аз сьм го писал-накратко -колата е добра но не е перфектна-просто тьпите англичани са я осрали,ако можеш си купи акорд но КУПЕ.Правени са в щатите и намат нищо общо с англииските кошници !!!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей ,мисля че има няколко подобни темички но все пак..колцата е много яка.. мнооооого .. особенно като настъпиш и ревне двигателя :offtopic:))управлява се много леко , стабилна, вози добре, като я настъпиш набира здраво ;) Размерите са ок .. веднъж свикнеш ли на нея и другите ще ти се виждат смешни.. ;)Само че гледай добре преди да я купиш .. ако можеш закарай я в Бултрако или в сервиза на Хонда в Горубляне да ти направят диагностика на ходовата част и на двигателя че после са скъпи нещата.По моята за 2 години съм дал над 3000 и се очертават още 2 в скоро време ;)разни неща които аз съм правил: - ремъци ролки, дрън дрън- предни спирачни дискове и накладки отпред и отзад- кормилни рейки (щото хлопаше)- предните стъкла генерално не се се дигат - така и не се оправи това от дясно въпреки че му купувах нов механизъм и уплътнение за към 300 лв...- централното заключване на десните врати (на цената която ми обявиха беше безмислено :huh:- климатика е слабичък - пълних го .. качи се малко но не колкото трябва- като ти паднат оборотите и тресе доста .. предписаха и смяна на тампони и разни гарнитури :o - ще видим скоро - малко ламарини и боядиване тук таме броня, калници , врата .. не е поносимо да е одрана ;)- напоследък излиза че трябва да сменям и изпускателен колектор и - а и задните спирачки не спират колкото трябва .. (качи се на един стенд за технически преглед и ги измери задължително - да не се окаже че не можеш да минеш преглед и смяната на задните спирачни апарати да е 1600 лв :D)В крайна сметка това е кола на възраст и почват да се обаждат едно по едно нещата .. и колкото и много да ме кефи май ще отпътува скороама ако е запазена е голяма мания :Dдруг недостатък е че дръпва като дигнеш над 3000-3500 оборота :D и как се унасяш просто не е истина .. купи си задължително радар детектор :ПРазхода на бензин е зверски :D първата седмица и сложих газ :D и от тогава е поносимо с едно зареждане за 40-45 лв минава 180-210 км градски или 300-350 извънградскидано да съм бил полезен и да не съм те разубедил и питай ако ти трябват контакти за сервизи и майстори :DПоздрави,Стефан

Абе то .. аз карах такава 1 година, после брат ми половин година .. сега я купи приятел и не съм забелязал нещата които пишеш ....ремонт през това време .. не повече от 400-500 лв /някъква бубина .. шарнирчета .. дреболии/разход - 10-12 градско /което според мен не е много за този клас автомобил/разход извън градско - 7-10 на сто в зависимост как караш /което съще не е много щото чисто ново пежо 207 1.6 безнин .. лично аз го ваидиях до бургас да даде среден разход 12 .../колата е много тиха и не се усеща скоростта изобщо, не се усеща много и как ускорява и в градско караики си спокоино виждаш на километража 150 км/чнещата които не ме харесват в колата са:- слаби фарове- много ... ама много меко управление- малко ковти тапицерии - неманеврена в центъра това довежда до проблеми за мен колата е доста добра .. и в някои оттношения /е малко отношения/ е по добра от американски акорд купе 2000 г. ако случиш на поддържана - ще се родиш

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

Жоре, сега кажи в кои отношения е по-добра от американското купе, щото съм имал и двете и такова нещо не съм забелязал? Светни ме, пък може да размисля и пак да обърна резбата към англичанките :hondarulez::worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

150 на градско без да разбереш ееее :hondarulez: не е чак толкова мощна и тиха .със сигурност ще разбереш .. поне ще се усетиш че крака ти е доста на газта

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

150 на градско без да разбереш ееее :) не е чак толкова мощна и тиха .със сигурност ще разбереш .. поне ще се усетиш че крака ти е доста на газта

повярвай ми .. и на мен и на брат ми ни се е случвало ...:)хубава е колата найстина е по хубава е японската сглобка наистина между ангииската и японската има голяма разлика - особенно в АБС-а

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята акорд англичанка даже няма абс а е 95-та :) :) :) така че просто англииските версии са кофти- рейки, тапицерии,лоша маневреност висок разход градско, слаби спирачки -абе следващшя акорд ще е купе !!!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) Бяха малко по-скъпички когато си копувах моето сивиче но много исках Акорд 95 г според мен са доста здарави машинки естествено нали са Япончета :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да пиша на майната тъи като сам нов дали ще може да ми направи лепенка за моето Японче

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще получиш на следващата среща, но поне пиши такива неща в темата "среща в Пловдив" а не в тази, че изпадаме в офтопик и ще отнесем благословиите :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, mishaka,

 

Първо да споделя, че според мен си се насочил към много добър автомобил. Аз карам такъв вече година и половина (2.0 iES, ахтоматик)... от момента, в който почнах да търся, чаках почти половин година, докато се появи на пазара читав такъв 2-литров Акорд. На мен лично ми харесва много повече предницата на т.нар. "англичанки" и поради това не съм имал терзания за това дали да е такава или друга. Дори като я взимах можех да си позволя следващата версия на Акорда, но пусто не ми харесваше фасона му... и затова реших, че ще е този вариант (въпреки, че ми се искаше да карам по-нова кола).

 

По твоите въпроси:

 

*** За динамиката - смятам, че е доста добра. Разбира се, трябва да имаш предвид, че взимаш кола на 10+ - годишна възраст... и със сигурност това много ще зависи от състоянието на мотора, така че трябва да сам да го провериш и оцениш това. Карал съм няколко такива Хонди с 1.8 мотор и мисля, че там това определено е проблем - не е достатъчен този мотор за това купе (поне не и в 10-годишния му вариант). От моята специално съм много доволен, а имам впечатления и от други 2-литрови такива Акорди, които вървят много добре (поздрави на Шмиргела :)!) и се вписват напълно в моето виждане за "добра динамика".

 

*** За маневреността и габаритите - имай предвид, че колата е по-скоро дълга, отколкото "голяма" в общия смисъл. Това придава и по-специфичния й издължен фасон, който на мен лично ми допада. Не мога да кажа, че е по-малко или повече маневрена от обикновеното за една кола... Факт е, обаче, че НЕ съм изпадал в ситуация, в която да имам усещането, че ми липсва маневреностт и не мога да направя нещо, което с друга кола бих успял... (не говоря за сравнение с коли с размерите на Форд Ка и подобни, разбира се). Тоест - за разлика от колегата Жоро (gkb) не мисля, че това е слаба страна на модела.

 

*** За разхода - картинката тук не е розова, ама то 100% няма никъде ;-)... Това лято като засичах разхода хавата беше 13 Градско (в София), 9 Извънградско. Това е при каране на климатик (припомням също, че съм с автоматик) и без мисъл за пестене, съобразяване с някакви правила за икономична работа на двигателя и т.н. Газова уредба не съм си сложил и мисля да не слагам. Доста хора, обаче, карат на газ и изглежда това да не създава проблеми (откъм работа)... откъм пъргавина няма как да не се усеща, според мен.

 

*** За удобството - абсолютен "пич" е колата. Кара се много леко, стабилна е на пътя и не те натоварва. Миналата година направих с нея 2-седмична разходка из близката Европа - изключително приятно беше шофирането (като имаше и 2 прехода от близо 20 часа каране) и останах много доволен... Така че за дълъг (а и за нетолкова дълъг) път, колата е много комфортна! По магистралите ползвах почти постоянно темпомата (автопилота, крууз контрол-а... както ще да го наричат), което допълнително облекчава много шифирането.

Пак споделям, че колата според мен в никой случай не е "голяма" в смисъла на "широка". И поради това 3-ма човека в нея пътуват некомфортно на дълъг път на задната седалка!

И още нещо - и при мен климатикът това лято ми се стори слаб... ама не чак толкова, че да стигна до сервиз за диагностика и някакъв ремонт. Миналото лято не ми направи такова впечатление. За другото лято, ако още сме заедно, ще я заведа да проверим от какво е.

 

*** За ремонтите - общовалидно мнение не мога да дам, защото съм карал 1 такава кола само. Мога да споделя:

- Досега, да чукам на дърво, не съм направил никакви сериозни ремонти по нея. Под сериозен ремонт, имам предвид такъв, който изисква 100+ лв разход. Сменял съм консумативи и 2-3 дребни неща (по окачването май, вече забравих). Все още я водя на сервиз основно за профилактика (през 6 месеца - да се огледа и да се взимат мерки навреме, ако има нещо "тръгнало"). Тия дни ми предстои да го направя отново.

- От човек, който се занимава с ремонт на Хонди от доста време (Сашо), съм чувал, че тази версия на Акорда в сравнение със следващите 2 например доста по-малко "се чупи" (което на мен лично ми звучи странно, но съм склонен да се доверя).

- И пак - 10 и кусур годишна кола... и за очакваните ремонти е най-важно състоянието, в което я взимаш!

 

Това е май, което се сещам...

 

HTH и успех с избора и покупката!

 

P.S.

150 на градско без да разбереш ееее :) не е чак толкова мощна и тиха .

със сигурност ще разбереш .. поне ще се усетиш че крака ти е доста на газта

Да, за градско ти трябва примерно път като този покрай ТЕЦ-а или като Цариградско шосе в София, за да може да ти се случи това... НО - със сигурност е възможно и кракът ти не е чак толкова "доста" на газта, след като има мегдан спокойно за още 50-60 км/ч отгоре в скоростта! И пак зависи много от състоянието на машината...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sturshel

за маневреността -говориш глупости- там кьдето с бус мерцедес завивам от раз с акорда ми трябва втора маневра!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!но си прав визията е перфектна - и аз за това я взех!!

Редактирано от sturshel

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички мнения, пичове!Сега със сигурност знам повече за модела и се надявам в най скоро време да се присъединя към вас заедно с някой читав екземпляр.Паздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...