Guest ozonbg #1 Публикувано 30 Септември, 2008 след поредното решение на властта да се увеличи цената й с почти 24% чудя се това значи ли че цената й за автомобилите моментално ще скочи и ще стане над 1.60? Или този вид газ цената му вече се е дигнала с необходимия процент стигайки до този момент настоящата си цена от 1.29 лв.? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ozonbg 1 #2 Отговорено 30 Септември, 2008 ако се дигне толкова много трябва да се стачкува яко, трябва това правителство вече да пада и виновните да отговарят пред съд, бездушна и алчна клика са това, как може все да ни управляват такива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Милев 0 #3 Отговорено 30 Септември, 2008 Аз току що чух по новините, че увеличението ще е 24%, а пък от януари другата година ще се сложат още 20% увеличение. Идеално, ама защо с 20....40 направо, да се знае. Дочух оттук оттам, отдавна се случило това в някаква африканска държава (не мога да кажа, че е вярно защото не съм го проверил). Държавата вървела много на зле, досущ като в нашата. На едно от събранията на депутатите в тамошното им народно събрание нахлули няколко човека, разбира се маскирани и с оръжие. Разстреляли всичко живо. В момента тази държава вървяла напред. Не знам това дали е истина (няма значение), но е хубаво да стане и тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Overkill 0 #4 Отговорено 30 Септември, 2008 Аз току що чух по новините, че увеличението ще е 24%, а пък от януари другата година ще се сложат още 20% увеличение. Идеално, ама защо с 20....40 направо, да се знае. Дочух оттук оттам, отдавна се случило това в някаква африканска държава (не мога да кажа, че е вярно защото не съм го проверил). Държавата вървела много на зле, досущ като в нашата. На едно от събранията на депутатите в тамошното им народно събрание нахлули няколко човека, разбира се маскирани и с оръжие. Разстреляли всичко живо. В момента тази държава вървяла напред. Не знам това дали е истина (няма значение), но е хубаво да стане и тук.Аз се сещам за подобен случай, обаче в Армения. Десетина човека бяха застреляни в техния парламент през '99-та. И за Африка нещо смътно си спомням, но се сещам за случая точно. Иначе като идея не е лошо... Усетихме го този Евросъюз- горива, храни, хранителни добавки- всичко скача с по 30-50%, а заплатите- с 0... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harpi 3 #5 Отговорено 30 Септември, 2008 Юни последно ходих до гърция и тогава газта тук беше 1,18 лв. а там струваше 54 евроцента- 1,06 лв.Интересно ми е сега как е положнието и дали има някой колега да е ходил тия дни да каже...аз ще ходя другия месец и ако разликата е драстична Ви предлагам да си спретнем една терористична организациика и да ги опаткаме тия по нагоре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ozonbg 1 #6 Отговорено 30 Септември, 2008 не бъркайте газта (пропан-бутана) с природния газ (метана) в момента вдигат МЕТАНА, а газта която се продава по бензиностанциите не се внася с газопровода , а е остатъчен продукт при преработката на нефта в бензин, дизел и масло и няма пряко отношение към цената на природния газ. Друг е въпросът, че често вдигането на цената на един енергоносител, често се отразява и повлича цените и на останалите.......Това е отговора на въпроса ми, благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #7 Отговорено 30 Септември, 2008 не бъркайте газта (пропан-бутана) с природния газ (метана) в момента вдигат МЕТАНА, а газта която се продава по бензиностанциите не се внася с газопровода , а е остатъчен продукт при преработката на нефта в бензин, дизел и масло и няма пряко отношение към цената на природния газ. Друг е въпросът, че често вдигането на цената на един енергоносител, често се отразява и повлича цените и на останалите.......Искате да кажете, че няма да се вдига автогазта ли, че не разбрах Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pit #8 Отговорено 30 Септември, 2008 в България всеки си определя цената както му е кеф Петрола като беше над 100$ газта беше 1,18 лв , а бензина над 2,35 и дизела около 2,47сега те паднаха с по 15-20 ст. а газта се увеличи на 1,29 да е*а тая пазарна икономикап.п. в норвегия при брата газта не е мърдала от януари месец Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #9 Отговорено 30 Септември, 2008 Лапане му е майката. Имам приятел газаджия, та ми казва, че се счупва от работа. И ония боклуци, правителството, решават да вдигнат газта, естествено, щото на Бахамите е скъпо, пък изрода Доган иска още сараи с кадъни вътре, Станишев - нов мотор, пък царчето - нова коса... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ozonbg 1 #10 Отговорено 30 Септември, 2008 Пропан бутана е остатъчен продукт от преработката на петрола, а газа, който сега увеличават е нещо съвсем друго. Проблема е, че вдигайки цената му се увеличават разходите на големите предприятия, които го ползват като енергиен ресурс, включително и Лукойл и това неминуемо ще се отрази върху цената на горивата, които произвежда. Така че, кризата ще е налице, увеличението на природния газ е огромно, нечувано и то непосредствено преди зимата. Предвижда се до няколко месеца още увеличението да мине 50%, аз нямам думи повече, за мен това извиване на ръцете на опоскания данъкоплатец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #11 Отговорено 30 Септември, 2008 (Редактирано) За съжаление, ако не се промени избирателният закон ни чака управление от същите идиоти. Лицата ще са малко по-други, но "сивите кардинали" ще са си същите п.п. И като прибавим към картинката овчето поведение на масите, не виждам изход за сега Редактирано 30 Септември, 2008 от blueeye Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Mandylion #12 Отговорено 30 Септември, 2008 Според мен изкуствено ще завишат цената и на пропан - бутана, без да има за какво. Не че има основателна причина да се вдига и цената на метана. Хората като чуят природен газ, се сещат за домакинската, както и аз и сигурно много още народ. Това объркване ще даде повод на търговците да увеличат цените и не двете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sturshel 0 #13 Отговорено 30 Септември, 2008 гласувайте!!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ozonbg #14 Отговорено 1 Октомври, 2008 всичко е въпрос на организация и мотивация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове