Jump to content
Bayilijan

Много сранен и специфичен проблем

Recommended Posts

Проблема е следният: Когато карам върху път с наклон (примерно) на ляво, при натискане на спирачките и волана ми завива рязко наляво. (съответно ако карам с десен наклон завива надясно). Ходих на доста маистори, но за сега ефект няма. По окачването са сменени абсолютно вси4ки неща, включително и такива които още не са напълно счупени. Колата е минала и регулаж на преден и заден мост (клони съвсем съвсем малко надясно когато е на прав участък). Спирачните дискове за шлайфани (и четирите). :worthy: Предварително благодаря за съвети и идеи от какво може да възниква проблема. Ако модела на колата има значение - Honda Civic 3 ген. - 1.6 16v 109 к.с.Благодаря :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Луеко тъп въпрос :worthy: :

С какъв размер гуми и джанти караш? :worthy:

ПС Ако отговора на въпроса е над или равен на 195/50/15, това е причината за проблемацията :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, можеш ли да обясниш защо според теб при 195/50/15 колата трябва да завива при спирачки? Аз нещо не мога да схвана логиката ... :thumbs1: Не че се заяждам, но кое е "повече" от 195/50/15 ? 195/50/21, 295/50/15 или 195/90/15 ? Обясни по-подробно защото ме интересува и не разбрах мотива на заключението ти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пук не мога да разбера защо и как се прави реглаж на заден мост. Нали предаването е предно. Ако е така се прави реглаж само на заден мост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гумите са ми 205/45/16. Какво общо има това? а и преди време не ми правише така.Регулаж на преден и заден мост (сходимост на гумите) - да вървят в права линия. Писах и на заден мост защото е с 4 диска и ако някои диск е крив сте спира по бавно.Ще съм много благодарен да ми обясните какво общо имаше размера на гумите? каква е разликата между 185/65/14 (зимните ми) и 205/45/16 Алум. джанти. разликата в обиколката е нялколо сантиметра (мисля 4,3) а в широчина какво е влиянието, че чак за завива рязко и защо тогава при равен път не завива?Благодаря предварително. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И забравих да попитам: Как да го обравя проблема ако наистина размера е от значение. В смисъл не съвет: смени си гумите :) . Има ли техническо решение на проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има зна4ение дали си минал стенд сас тези джанти с които си в момента,мои приател работи в сервиз и правят регулаж на предници и е доказано от опит 4е като прави6 рег с едни джанти,пр 15" и после сложи6 16" сходимоста се мени,та наи вероятно там ти е проблема,или маисторите които са ти правили регулажа не са стока.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е следният: Когато карам върху път с наклон на ляво, при натискане на спирачките и волана ми завива рязко наляво..............

...............Гумите са ми 205/45/16..............

Ами за мен проблема е от голямата джанта в комбинация с ниско профилната гума '45, ти реално почти нямаш гума и тя следва плътно релефа на пътя без почти никакво омекотяване, при завой с вираж се получава до-завиване от натиснати спирачки поради центрубежни сили, не си ли забелязал че ако минаваш през лека неравност по пътя волана те 'дърпа' - нещо подобно е, аз съм с 195/50/15 и при мен ги има тези сили а при теб трябва да е още по изразено, поне за мен това е причината ако искаш боцни едни 175/70/13 и гарантирам че няма да ти дозавива пък и сам казваш че всичко е проверено, пробвай

Аз пук не мога да разбера защо и как се прави реглаж на заден мост. .....

Заради сходимоста между предните и задните колела, иначе може да се получи 'изпреварваща' задница

Наскоро видях такава Алфа 156 комби с отклонение на задните колела :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще съм много благодарен да ми обясните какво общо имаше размера на гумите? каква е разликата между 185/65/14 (зимните ми) и 205/45/16 Алум. джанти. разликата в обиколката е нялколо сантиметра (мисля 4,3)Благодаря предварително. :)

Ами по принцип гумаджиите твърдят че разлика от над 2см между "сток" диаметъра и използваните е силно НЕпрепоръчителна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам подобен проблем.. Май скоро пак ще я вкарвам в питбокса. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest policeman

Нормално е да имаш този проблем с бягането в страни с по-широки гуми.Както е отбелязано по-горе от колегата колата следва наклона на пътя,нормално е това.п.с. И колата ти е ако не се лъжа е 4г. -мотор Д16А6.При трета г-я няма такъв мотор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Bayilijan

Нормално е да имаш този проблем с бягането в страни с по-широки гуми.Както е отбелязано по-горе от колегата колата следва наклона на пътя,нормално е това.п.с. И колата ти е ако не се лъжа е 4г. -мотор Д16А6.При трета г-я няма такъв мотор.

Колата ми е такава като тази на снимката в дясно (твоите снимки). една от последните броики е била. 22.07.91 може да са сложили двигателя от по-рано =) д16А6 109 к.с. не е Vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали е възможно офсета на джантата да има общо със този случай?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По окачването са сменени абсолютно вси4ки неща, включително и такива които още не са напълно счупени. Колата е минала и регулаж на преден и заден мост (клони съвсем съвсем малко надясно когато е на прав участък).

При мен подобен ефект имаше от луфт във външния накрайник на кормилната рейка, а вътрешния беше крив.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам и аз за нормалността на проблема...в момента съм с 195/50/15 и при неравности воланът си дърпа, докато с 13-ките всичко това почти не се усещаше, но стабилността като цяло е съвсем различна в момента....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...