323f-fan 4 #1 Публикувано 27 Август, 2008 Колеги,дайте съвет,на едно приятелче сивика трудно включва всяка една скорост когато е в движение,на място при работещ мотор ги включва,на ниски обороти в движение също,но при повишаване на оборотите става трудно,дори невъзможно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vesso_varna #2 Отговорено 27 Август, 2008 Съединител, приятелю. Смяната е около 250-300 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iivanov2 #3 Отговорено 27 Август, 2008 Аз имам абсолютно същия проблем със Хонда Сивик 97, бензин 1.4Днеска ходих на майстор, каза съединител за смяна, 280 кинта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #4 Отговорено 27 Август, 2008 А не може ли причината да е в намаляло масло на кутията? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iivanov2 0 #5 Отговорено 27 Август, 2008 Ами може и да е, щото и мойто масло беше почти празно, явно има презакано уплътнение и ми беше много намаляло и може да е засмукало въздух и затва да е станал проблема, ама вече като е заминал съединителя, ще трябва да се смени, приготви си и 120 лв за майстор брат, поне тука толкоз ще ми вземат.Пробвай все пак да долееш масло и да обезвъздушиш, ние пробвахме ама нямаше пдобрение и другия вторник ще сменям съединител, ДА БЯХ СИ КУПИЛ НОВА КОЛА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #6 Отговорено 27 Август, 2008 Абе аз с това се занимавам,та реших сега ше му свалям кутията да видя съединителя как е.Инче 120лв....не са ли много,аз ще му взема 60лв за работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_2 0 #7 Отговорено 27 Август, 2008 (Редактирано) Колега ако реално е съединител трябва да "буксува", "отделя горе" или е да е твърд педала. Провери тези симптоми и ако липсват можеш да пробваш помпите (горна и долна). Предполагам, че д15б2 е с хидр. помпи. може да иска обезвъздушаване или едната да е заминала и да не прави достатъчно налягане. Това е много срещан проблем при колите , които аз правя. Просто не съм сигурен за устройството на помпата на сивика за да те насоча. Защото трудното включване е признак, който се наблюдава при по дебел феродов/притискателен диск след смяна. А когато си заминава съединителя включването се улеснява, защото отделя по лесно. До момента в който изпочупиш лагера или ламелите на притискателя и тогава вече няма включване . Затова провери първо тези неща. А да може да губи и хидр. течност и да не достига нивото за помпата. Дано да съм бил полезен.п.с. 120 лева за смяна не са чак толкова много, но от друга страна като гледам как е хваната кутията на сивика ми се струва, че доста лесно се сваля, така че каквото се разберете . Редактирано 27 Август, 2008 от vanko_2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #8 Отговорено 28 Август, 2008 Педала отделя долу и е много мек,може би прекалено мек.Съединителя е хидравличен.Мисля си да не би да са омекнали демпферните пружини на притискателният диск,как мислите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #9 Отговорено 28 Август, 2008 Аз не съм майстор ...но знам че моята кутия е със масло 10W40...поне по каталог я дават с такова...данеби да са налели на проблемната кутия гъсто трансмисионно масло като на "обикновенна" кола...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_2 0 #10 Отговорено 28 Август, 2008 Колега пак ти казвам, ако са омеклнали ламелите на притискателя, съединителя ще буксува и ще включваш лесно. Както ти ми го описваш "мек педал" те съветвам да се насочиш или към обезвъздушаване на помпата или към ниско ниво на хидр. течност. Ако проблема не е там може и помпата да си заминава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fisherman 9 #11 Отговорено 4 Септември, 2008 И моята хонделка има същия проблем.Та направих следните неща:1-Смених маслото на скоростната кутия,сложих и ХОНДА МТФ както го дават по каталог-Не се оправи!2-Сложих и една добавка в маслото-пак нямаше ефект3-Съединителя почна да буксува,днеска го сменихме.Сложихме EXEDY пълен комплект.-ефект нямаше,пак влизаха трудно.Та найнакрая намерихме от Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове