Jump to content

fisherman

Фен
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

9 Neutral

Относно fisherman

  • Ранг
    Потребител
  • Рожден ден 16.06.1984

Profile Information

  • Кара
    CiviC
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    suzuka

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Skype
    fisherman313131
  1. Значи трябва да го сваля и да видя какав му е принципа на действие.Аз просто му погледнах схемата и като видях че е с две намотки и реших че е стапково.А иначе погледнах в сервизния менюал на Сивик и ми направи впечатлението че на някои двигатели буксата на моторчето е с 3 пина а на други с 2 пина!В ESI tronic го наричат LLS .На този с 3 пина измерването му става по следния начин-вадим буксата от моторчето,на пин 2 на буксата тоест средния пин кам маса при включено запалване трябва да имаме 11-14 волта напрежение.И на клемите на моторчето се измерва сапротивлението на намотките-между клема 2 и клема 1 -16.0-28.0 ома, между клема 2 и клема 3- 16.0-28.0 ома.Както и да го наречем разбираме за кой елемент става дума,сагласен сам с вас.П.П.-утре ако ми остане време на осцилоскопа ще му видя управлението от компа какво е,какав е сигнала.
  2. Ааа на сянка бях колега http://prikachi.com/images/18/6417018y.jpg Благодаря за отговора.
  3. В резервоара като остане 4 литра бензин я карай на неравен пат или да се наклони колата наляво или на дяано ище видиш дали може да засмука ваздух или не,и дали оборотите падат за момент или не.Много добре знам че сваршването на горивата няма нищо общо с проблема.Наслагва се мрасотия на байпасния клапан колегата просто го е нарекал нагар,А относно това дето си писал за изпалнителения елемнт на празния ход,че няма такова нещо,аз мисля че има такав елемент IACV На д14а4 е точно е електромотор с две намотки,а каде се намира буксата е много ясно че ще е на моторчето,а колко ли ще баде сапротивлението и на кои пинове какво ще измерва-утре като слезна в учебното хале ще ти кажа ,защото тук на този комп нямам ESI TRONIC и главата ми не е комп да помни всичко.А относно мармота преди 6 години-човек се учи с грешките си,умен е този, който греши, глупав е този, който повтаря грешките си!
  4. Е казахти че изпалнителния елемент на свободния ход е моторчето.Май не сам седял много много на сланце а
  5. Да,точно така мисля и аз.Капчката освобождава на 1.1 бара и това налягане надува маркучите до някаква степен,но сас стискане с рака не мога да разбера колко бара е налягането в тях,но си правя сравнение с гумите на колата които са напомпени на 2.2 бара.Чудя се дали капачката може да е повредена но да не блокира напално а да отваря на по високо налягане,защото тя работи както писах горе беше изкарала течност в разширителния сад и после като изстина си я прибра обратно.Да добавя,че преди да пипна маркуча и да открия това колата работеше на място около два часа,сменях и палец,ламбда сонда,нови свещи и сложих,центровка на запалването и правих.Гася паля,но като и правех центровката доста работи без да го спирам,вентилатора си отваряше на определени интервали.Аз ще проверя капачката на колко отваря но ми трябва такав накрайник,да сваля капачката и да я надуя с ваздух да видим на колко ще отвори.Или пак някой колега от Стара Загора сас Сивик д14а4 или от друг сивик която капачка ще пасне да пробваме на моята кола да видим дали че е сащото.Гледам из Стара загора има доста Хонделки,някой колега ако има желание да ми помогне да ми драсне едно лично,между другото аз уча в Стара Загора <автомобилен техник> в БГЦПО Балгаро Германски центар за професионално обучение.
  6. Днес като си човарках по двигателя на колата ми с двигател д14а4 при работещ мотор пипнах маркуча който влиза в радиатора и ми се стори че е малко твардичак,но не беше чак толкова да не потават прастите ми.Погледнах нивото на охладителната течност при загрят двигател беще точно на макс а при изстинал падна надолу.Не се губи от течността изобщо.Проверих му компресията всичко 6.Антифриза си е чист,без мириз на бензин или масло.нито пак следи от масло.Колата си работи перфектно.Капачката е на 1.1 бара и поради това си мисля,че в системата е нормално да има малко налягане.Някой колега с изправен двигател ако може да провери как е на неговия двигател и пише в темата ще сам му благодарен.
  7. Да не смуче ваздух от резервоара,защото тези 4 литра са много малко и при лек наклон или лашкане има вероятност да засмуче.Но казваш че си налял и газ,значи че си я запалил и на газ и пак прави сащото така ли.На д14а4 изпалнитеният елемент на празния ход е стапковото моторче,ако има някакав проблем с него няма да има стабилен празен ход.Свали и го изчисти,измери му намотките дали имат саответното сапротивление.Провери на буксата откам компа дали има напрежение при включено запалване,не разбирай да стартираш двигателя а на контакт,да светят лампите на таблото.
  8. Може да сложиш,двете са сигнал и маса а другите 2 са за подгряването на сондата.Сигнала и масата ги сваржи на сигнал кам компа и на маса някаде кам купето,а другите два за подгряването кам 12 волта през реле на помпата и предпазител за да има подгряване когато работи помпата и на маса.
  9. Сега поразгледах една схема но не е на хонда нито пак на друга марка,в една моя книга от училище,просто една универсална схема на осветителна система при автомобилите.Вижда се,че на всеки фар има отделен предпазител.А преди предпазителя е ключа на фаровете който се захранва от клема 30 тоест акомулатора.Значи трябва да проследиш проводника от ключа до предпазителя,най добре ще е да прозваниш проводника от предпазителя до ключа с един мултицет.Там ако няма проблеми значи е в ключа.
  10. Казваш че не свети само шофыорския фар,но мисля че на всеки фар няма отделен предпазител.Ако няма 12 волта до предпазителя и другия фар няма да свети.Ако можеш да намериш ел. схемата на фаровете ще стане ясно,и така ще можеш да проследиш проводника и да откриеш проблема.В менюала на хондата сигурно ще я има схемата,свали си един ако нямаш и погледни.
  11. Ако гасне когато си работи причината е другаде,можеби в алтернатора.На таблото да не премигва понякога акомулатора.
  12. Някой знае ли колко трябва да е въздушната междина между палеца и графитите?Двигателя е Д14А4.Днес свалих дистибуторната капачка и видях че има много нагар,минах ги леко с фина шкурка,нагарта като се махна хлабината нарастна на цели 4 мм.Като я запалих колата почна да тресе.Предлагат ми капачка за 25 лв и палец за 15 лв марката им е YEC уж японска марка.Някой да знае дали са качествени или да ми предложи някоя друга марка на средна цена.
  13. Здравейте колеги. След като измерих сигнала на ламбда сондата установих че тя не работи както трябва. Купих нова универсална на DENSO, след като я монтирах на колата я измерих новата сонда с осцилоскоп и установих че на празен ход дЪржи на 0.2 волта без да мрЪдне това при загрят до работна температура двигател. Като пипна леко газта тоест при най малкото отваряне на дроселовата клапа и я задЪржа така отворена почва да мери както трябва. Сега се чудя дали е проблем или просто екуто на празен ход обеднява сместа. Ако има колеги които са закачали сондата на измервателен уред нека да споделят каква е била осцилограмата. Двигателя е Д14А4.
  14. щом надува маркучите значи е отишла гарнитурата,капачката ако изтърва нямя да ги надува маркучите а нивото на антифриз в разширителния съд ще се покачва.
×
×
  • Създай нов...