Jump to content

honda5500

Фен
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About honda5500

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord CG9
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1879 profile views
 1. Здравей Чавдар, добави и тези неща за мен, мерси. https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-5w-30.html 4х3.65€=14.60€ https://www.ato24.de/en/liqui-moly-radiator-cleaner-300ml.html 1х5.75е=5.75€ общо: 20.35€ 20.35€ х 0.95 х 1.9675= 38.04 лв. Във вторник (12.2.2019) мога да мина през теб и да ти дам парите.
 2. Имах същия проблем. Първо смених датчика, който е до термостата и не се оправи. Оказа се, че е термостата. Не се отваряше напълно и не може да загрее достатъчно датчика, за да включи перката. Ако маркуча, който излиза от термостата и отива в горната част на радиатора (при капачката) не е еднакво твърд и горещ колкото долния на радиатора си за термостат 100% Само имай предвид, че ако си я караш колата и решиш да спеш и да провериш това, което ти казах може да не усетиш разлика в температурата, тъй като всичко близо до двигателя си се загрява почти еднакво. Най добре е да си я запалиш на паркинга и да изчакаш да загрее. Проверявай дали същия горен маркуч се загрява след 80-90 градуса. Ако не става горещ, или не се втвърдява значи термостата и при теб не се отваря напълно. П.П. ако се окаже термостат и решиш да си го сменяш много внимавай с болтовете, които стягат корубата да не превъртят заедно с втулките, в които се навиват болтовете, че голяма мъка е след това. Казвам ти го от опит :-)
 3. Сигурно си разбрал вече колега, но да ти кажа, че става, виждал съм Акорд 6-та с волан от 7-ма Не знам само копчетата по волана дали може да се ползват за нещо :-)
 4. ако може и аз да се включа с 4 бр. https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 104 лв. без малко. Ще звънна по телефона да се разберем за парите още днес.
 5. honda5500

  TPS калибриране

  Сигурно е така, но нека да видим все пак.....
 6. honda5500

  TPS калибриране

  Благодаря! Ще изчакам и други колеги да измерят и кажат какво точно показва уреда .
 7. Здравейте колеги, имам един въпрос към собствениците на Акорд 2001 2.0 автоматик. Може ли някой да каже, какво показва мултицета като волтаж при затворен дросел и какво показва при напълно отворен такъв? Също така и какво показва мултицета при работещ двигател на празен ход, без да е включена никаква консумация (фарове, парно и тн.), на загрял двигател разбира се. Чел съм в нета какви трябва да са показателите , но имам нужда от тези данни от някой колега, който не си е бърникал по дросела нищо, а не като мен. За улеснение само, без да подценявам никой разбира се, искам да спомена, че средната жица е сигнала, който се измерва, като другата сонда я слагам на минуса на акумулатора. Аз лично пробождам с карфица кабела и така най-лесно се свързвам към кабела със сигнала на сензора. Пак искам да каже, че данни от интернет не ме устройват, знам ги. Трябват ми реални данни, от колеги с точно този модел на Хонда, който съм посочил в началото. Благодаря предварително .
 8. ааа, за подсветката също е странно при мен, че като включа на габарити и ги изключа остава да свети и си гасне след малко сама. Това е само като се прояви дефекта разбира се. Проблема в подобни случаи е, че не го прави постоянно и единствения начин да се открие проблема е да се разглоби таблото, когато дефекта е на лице.
 9. Понеже спомена за таблото та се сетих, че и на мен ми направи проблем вчера сутринта. Качвам се, давам контакт, светват всички контролни ламБи,включително и тази на безина при положение, че бензим има достатъчно и като запалих никоя стрелка по таблото не работеше. Нито оборотите, нито километрите, нито тази за бензина. 5 мин. след като тръгнах спрях и изключих двигателя да си взема кафе и после като се качих и запалих всичко си беше ОК Не съм се задълбочавал в проблема. От 2009 година досега ми го е правила не повече от 5 пъти.
 10. Обезвъздуши я първо колега. Остави я да работи на едно място с отворена капачка на радиатора и парното на топло. Виж кога ще отвори термостата и доливай течност. Ще излизат мехурчета с въздух. Може да подаваш и газ отвреме навреме. След това, като включи перката-което трябва да стане на 96-97 градуса (по данни на една от най добрите програми според мен за следене в реално време на параметрите от OBD буксата) , пак ще трябва да долееш течност. Не се притеснявай, че излиза вода като подаваш газ, или по принцип. Желателно е да наблюдаваш радиатора да не остава сух там, където се вижда през капачката. Като започне да включва на 96-97 градуса и да работи вентилатора за кратко, значи си готов. Минах през тази процедура преди 2-3 месеца. Аз свалях корубата заедно с термостата и оттам изтече течността. Полсе уж напълних радиатора и казанчето до горе но загря и то доста. Това, което колегата преди мен е написал със свалянето и тестването вкъщи също е вариант, но според мен и монтиран на колата може да се провери, щом имаш с какво да следиш температурата. Като започне да подминава 80 градуса проверявай маркуча, който е в горната част на радиатора дали започва да се загрява. Ако се загрява в един момент ще започнеш да виждаш и топлата вода как влиза в радиатора. (през капачката) която си я свалил преди да почнеш още процедурата разбира се! Това ти го препоръчвам поради факта, че гайките, в които се завиват болтовете, за да се свали термостата са вградени в самата пластмаса и ако са пренатегнати има огромна вероятност да превъртят и тогава става много неприятно....пак от опит казвам това П.П. за "зимния" термостат не съм сигурен, че е най добрата идея, защото лятото ще ти работи перката почти непрекъснато, и ще се включва сигурно над 100 градуса, но пък винаги можеш да го смениш с "летен" ако ти се занимава Ако имаш въпроси-питай смело. Успех!
 11. При мен ужасното скърцане беше от шарнира (долния) Крушките си горят и нищо чудно да са изгоряли там, където не ти свети. Тези на таблото, които осветяват самите циферблати на моя Акорд 2001 седан, но европейската сглобка са 14 волта и изкарват страшно дълго време, но не съм срещал тук в БГ да се продават такива, или поне аз не съм.
 12. На мен ми препорчаха някакви испански с марка IR. Мисля да взема да ги пробвам тази седмица, ако са им на склад. Иначе и аз съм чувал, че Yamato са добри.
 13. При мен CD-то си е отпред (единично) отзад е диска за навигацията. Значи не са еднакви за съжаление. Това с прекъсването може и да е от ченджъра. Като ти прекъсне някой канал, може да размърдаш буксата, която тръгва от ченджъра да видиш дали няма да се промени нещо. Ако имаш познат с поялник с горещ въздух нека ти презапои елементите по платката на касетофона за всеки случай, но е добре да знае какво прави, за да не прегрее нещо. Щом прекъсва и само се оправя, значи е много вероятно да се оправи ако се презапои всичко по платката. И нещо друго да попитам относно прекъсването, има ли значение дали звука е усилен, когато прекъсва, или не си забелязал? Случвало се е когато някъде се опират изходите на каналите на маса, по купето примерно да товари и да изключва защита и после се оправя само. Просто ти давам примери от собствен опит.
 14. ОК ще пробвам. То се казваше нещо друго май... "PS" мисля, че беше.....
 15. Не знам дали ще се окаже късмет, но понеже обичам да "ръчкам" всякаква техника и каквото мога си оправям сам, мога да кажа, че няколко пъти съм свалял радиото и куп други неща, но в случая си беше това, което пипнах. Студената спойка няма как да се запои с подобно едва ли не докосване на тунера. Другото което е, ако е студена спойка максимум до седмица ще даде пак проблем, ако не е запоена, а в случая не съм запоявал нищо! Виждам, че караш точно като моя Акорд само не знам коя година е, и ако си със същата музика BOSE мога да ти кажа къде точно да търсиш проблема. Не мисля, че ще стане по-зле. Относно проблема и дали ще рецидивира мога да кажа, че от 2009 имам колата и проблема не е мръднал въобще. Както си я взех, така си беше и досега радиото, пускаш да търси и не спира. Иначе станциите ръчно си се хващаха и в началото. Дали е късмет-времето ще покаже само. Самия достъп до тунера става с махането на 6 болтчета/винтчета, разбира се след като се извади CD-то от конзолата. Ако все пак се решиш да загубиш малко време, за да пробваш и ти трябва повече инфо казвай. Ако някой иска да види как работи сега тунера нека каже и ще му направя клипче П.П. десега не съм срещал никъде някой да каже, или да напише дори и в чужди сайтове, че е постигнал някакъв успех в този случай, а е доста често срещан..... Това ме прaви най-големия късметлия значи сред колегите с Акорд 6-та със CD BOSE.
×