Jump to content
Guest AMD

агренажен ремък

Recommended Posts

Guest AMD

Агренажният ремък при въртене опира в стойката на която е захванат тампона на двигателя.Ремъка е опънат добре, при повече опъване ще събори водната помпа .Някакви идеи от какво може да е ? Колата е Сивик D15B2 с глава от D16z6 (ремъка е също от z6 )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD
:afro: при по високи обороти зъбите на агренажният ремък се търкат много в стойката Редактирано от misho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Wyvern

Колега това на твоята кола ли е или на друга? Как може да опират там все пак разстоянието е много голямо. Да не би да е сменено зъбното колело на вала с по-малко? Иначе не мога да си го обясня как става.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

На моята .Първоначално мислех ,че е нещо от ролката и обтягането но не е .Ще свалям и долният капак да огледам .В нито една тема за подобен суап не видях подобен проблем :afro:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Wyvern

На моята .Първоначално мислех ,че е нещо от ролката и обтягането но не е .Ще свалям и долният капак да огледам .В нито една тема за подобен суап не видях подобен проблем :afro:

И аз точно за това питам защото никъде не съм срещал подобен проблем. Ти сигурен ли си че точно ремъка опира? Другия вариант е зъбното колело на вала на Д15 главата да идва по-напред отколкото това на Д16 ама не ми се вярва това да е проблема. Пък и твоя swap не е от днес досега имаше ли проблеми?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Не знам от кога е така, не съм му обръщал внимание преди .Ремъка е със сигурност ,с колегата G M я оглеждахме последно и той може да потвърди

Редактирано от AMD

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AMD ако искаш дрънни една жица да дойда да помагам ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

ето една снимка къде е опирането

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега AMD ти да не си сложил зъбното колело от вала на D15-ката бе защото на D16Z6 изглежда така:

Публикувано изображение

Може би това е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Зъбното колело е от D16Z6 а дори и да е от D15B2 мисля че нямат разлика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз си мисля,че ремъка не е правилния размер с повече зъби и за това ...моя ремък е 104H9.5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така след големи мъки се разбра какво и е -ролката е заминала ,поддава малко и ремъка опира ,натегнахме я малко и изпилихме и част от скобата. Голямо Благодаря на G M и terorista за помоща :)Тези дни трябва да сменя ролката за да се оправи напълно.

Редактирано от AMD

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се и ,че водната помпа е заминала :lol: на моменти чак запъва леко ,смених и ролката и заспа.Но има и разлика в стойките и при леко хлабав ремък се е получавало опирането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи си станал истински :lol::D в неделя ще те пробваме

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...