Jump to content
Martinco

Измама ли е в мобиле.де?

Recommended Posts

Разглеждайки немското мобиле,видях една Стрийм-2003 година, за 7000 евраци.Влязох в контакт с продавача,но май се оказа поредната нигерийска мафия.Дайте съвет-така ли е,или бъркам,защото такива коли са с 10 000 евро по-скъпи?Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай линк към обявата де, има ли някакво инфо за колата, може нещо да и има и затова да е с такава цена, не е задължително да е лъжа :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направо ще кача кореспонденцията с фирмата-2 мейла са,но снимките са доста големи,и не знам дали ще успея да ги кача.Dear Customer,I attached to this e-mail the following :- More photos with the carOur company wait for your e-mail if you would like to buy this car from us.Regards!-- ELITE Motors Limited---------------------------------------------------------------------Sales Managing Director : Steven SandleShow-Room Address : 104-106 Bromley Road , Catford , London , SE6 2USDirect Line : +44 (0) 703 183 7656Sales Inquiry : +44 (0) 703 183 7750Direct Fax : +44 (0) 870 495 8088---------------------------------------------------------------------WebSite : Temporary UnderConstructionTax Identification : GB-05942600--------------------------------------------------------------------------------Dear Customer,To complete this transaction our company can offer you two ways :1. We can deliver the car to your home address with a cargo trailer truck . The delivery time is around 5-8 days ( depending of your location ) and the taxes are around 100€ up to 600€ ( depending of your location ) . Also we will use a escrow/shipping company ( third party company ) so both can be protected. We will sign also a contract with you before the delivery so the transaction can be a legal one.2. The best way to buy a vehicle is to come to London to our show-room, make a drive - test with it, go to a representative to inspect the car and only after that pay us in cash. We will provide you so you can drive back with the vehicle to your country temporary export license number plates and insurance of the vehicle on our cost.So we wait for your decision.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Кало�н Кателиев

Кат' му чета английския на тоя, нищо чудно да е некой мангал (индиец). Не бих се вързал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи-пазете се:thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NASAKOTO.YAKATA

Аз не виждам нищо нередно в английският :thumbs1: Най добре се обади и разговаряй лично. Има и данъчен номер на компанията така че ако имаш съмнения може да направиш справка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ilias

Бях попаднал на подобни обяви в немското мобиле като си търсех колата!Тогава се поразрових из нета и намерих в много форуми, как се жалваха хората които са се излъгали.Ето малко от немски форуми:http://www.motor-talk.de/forum/fallbeispie...t-t1016566.htmlhttp://www.wer-weiss-was.de/theme107/article4090015.htmlhttp://www.spotlight-wissen.de/archiv/message/1046802.htmlhttp://autoforum.kfz-auskunft.de/autokauf-in-uk-t8012.htmlА ето и подобна коментирана на английски:http://www.fraudwatchers.org/forums/showthread.php?t=13882Има доста разновидности на такива писмата, така че внимавайте.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като са толкова любезни и озивчиви, да докарат колата до тук и чак като я видиш и пробваш да направиш паричен превод. а не да сключваш договор, и да трябва пъво да платиш а после да се надяваш колата да дойде. Тия нарочно пишат, че по добрата възможност била втората, за да може офертата да звучи по сериозно и отговорно а после...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледах отзивите за такъв тип обяви,и накрая извода беше-нецензурно,нецензурно и т.н. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, преди да взема Акорда освен в мобиле ДЕ, то и в един друг голям сайт (пак немски май беше) - Аутоскаут 24 или нещо такова, попадах не веднъж на подобни обяви. Този втория сайт предлагаше търсене в цяла Европа, та как ви се струва да си намерите количка 2002-2003 г за 3000 евро?!!! С двама трима водимхме доста сериозна кореспонденция. За една Октавия в от Испания и един Голф 4 в Германия. Тези двете си ги спомням много добре, понеже офертите не бяха фрапиращи, а направо арогантни. Човек трябва да е малоумен за да си даде парите по този начин. За Шкодата историята си личеше още с първото писмо, но реших да видя до къде им стига наглостта. Писах им, че съм заинтересован, а те ми предложиха да им преведа около 70-80% от сумата и те ще ми докарат колата по море до БГ за тяхна сметка, аз ще си я тествам, ако ми хареса си доплащам, ако ли не я връщам, а капарото го искаха по "MoneyGram" :P . Абе Баткууууууууу къде е Испания къде е България. Къв е тоя шипинг по море. Колата за 3000 евро а те ще прекосят половината свят да ми я доставят на порт Бургас влизайки в тая цена :P . Бе ние доматите с колците ли ги ядем? Имам роднини в Мадрид и веднага се задействахме - открихме адреса, но....... но :P такава фирма там просто не съществуваше.Подобно беше и с Голфа. Собственика се оказа, че е в Лондон а колата в гараж в Германия. Не му вършела работа в GB и трябва да я продаде. Там заигравката беше даже по-дълга. Пазарихме се :P смъкна ми малко от цената, пак искаше преводи и т.н. Аз му предложих да се уточним дата и да се срещнем в Германия, че паричен трансфер от мен няма да види, а ще му се плати кеш. Обаче те си искаха, ама това ама онова да съм им плащал. Телефон ми изпрати за връска явно мислейки че няма го използвам. Обадих се на един френд в Лондон и му дадох телефона, за да не се набутвам аз от БГ. Точно след 4-5 минути моя човек смеейки ми се обажда и казва - я само избери номера и чуй какво се плямпа. Звъня аз и се включва секретар, говореха на чист румънски :P с лек етно ромски акцент.Е вие се сещайте дали нова кола за малко пари е реална обява. А м/у впрочем специално в Мобиле ДЕ има един голям удивителен и предупреждение за некоректни обяви, точно от този вид.Поздрави на всички :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остава да чакам и да се надявам,че ще намеря връзка в представителство на Хонда,за да си взема читава колица.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и пъти да пращам СМС за получаване на код, за пълен достъп, толкова пъти кода е грешен... :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате ще заключат темата сега ако започнем да му разискваме английския, с това "come" през 5 реда си е баш индийски-английски!

Обявата може и да е истинска, може и уловка да има, моя съвет е човека да не се хваща за нея :) да няма после Thank you come again :stupid:

броя, броя - точно едно come има ?!

не претендирам да съм в час, но не мисля че ще затворят темата ако някой даде основания за твърдението че е странен езика - пък било и на ПМ.

Дет се вика, да се знае какъв словоред е не обичаен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки ден си комуникирам интензивно с UK-йци и знам как говорят и пишат. Също имам контакти и с индийци - знам и те какъв английски говорят. Стилът на писане на обявата се припокрива с чужда граматика и не-английско възприятие за смислово оформление на текста - не е германско, не е и славянско ... остава да е индийско, на каквото ми и прилича. Граматическите грешки вече бяха споменати от колегата gin, няма нужда да го повтарям. Доволно? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinco

Мен ми прилича най-вече на нигерийските измамници

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А може и италианската мафия да е. :) Тъй, айде стига off-topic вече. Казано накратко - не се захващай изобщо, пич. Ако една обява изглежда съмнителна, или дори по-зле - съмнително съмнителна - значи, вероятно, е Мошен-Импекс. 'Щото дo 3000 EUR наистина можеш да си купиш возило, набор '03-'04, ама няма да е четириколесно, а двуколесно. Верижно. :) При това, не моторетно, ами върти-педно. С невероятната мощност от 1 BHP (brake-human power). :) А и то ако е индийско-нигерийско-китайско производство, не се знае колко загуби на мощност ше има надолу по drivetrain-a. Нещо като т'ва тука

Peace! :)

Редактирано от Калоян Кателиев

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...