slus4o© 26 #1 Публикувано 1 Юли, 2008 (Редактирано) Виждам че си с по специфични джанти ако гумата ти е и 205 или нагоре значи гаранция ти е от дисбаланс, закарай я да ти балансират гумите, но по възможност на балансьор-робот който определя освен радиалното положение на тежеста а и хоризонталното му, това е което бихте посъветвал аз другите варианти са ти реглаж преден заден мост или криви джанти но то ще се разбере при балансаПС При спиране ако ти тресе ше да е криви дискове Редактирано 1 Юли, 2008 от slus4o© Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Gan_san #2 Отговорено 1 Юли, 2008 На 4 сек. ти притриса веднъж! Нещо изпада в много странен резонанс. При мен проблема се реши частично след като повторно балансирах гумите, но и сега си тресе над 120 Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #3 Отговорено 1 Юли, 2008 гумите ми са 195/50/15. ама пак казвам , че са дъртички. даже слаби цепнатинки има.от към грайфера са добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #4 Отговорено 1 Юли, 2008 (Редактирано) предималко пак тествах: точно на 130 заковани, ми тресе както при крив диск. но вибрациите спират за 4-5 сек и тресе 2-3 сек.СПИРА-ПОЧВА и така си продалжава. е в ква схема флязах не е истина! просто съм с малко познания... Редактирано 1 Юли, 2008 от GINDAHOOD Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
target 0 #5 Отговорено 1 Юли, 2008 Колега потърси във вашия град гумаджии които разполагат със финиш баланс, това е машинка която балансира гумата на място на автомобила и ефекта е сто процентов при изключение на криви дискове Ето така изглежда машинката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #6 Отговорено 2 Юли, 2008 Аве щом са ти такива раздръпани гуметата и от тях може да е,Чичо преди на Ладата беше с некви отзаде дет като вземе да спира и отзаде бехме като у миксер :) Еми пич дадохме ти всичко възможно почвай да отхвърляш едно по едно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #7 Отговорено 2 Юли, 2008 Абе.. сигурен ли си, че не е от пътя? Защото например новия път за магистралата към Бургас е точно така, на равни интервали колата притриса, и аз си бях искарал акъла че нещо не е наред по колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
l9th 0 #8 Отговорено 2 Юли, 2008 същото положение... ходих на баланс/реглаж/изправях джанти/сменях гуми/дисковете не са криви... когато спирам пак си тресе и това е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #9 Отговорено 2 Юли, 2008 същото положение... ходих на баланс/реглаж/изправях джанти/сменях гуми/дисковете не са криви... когато спирам пак си тресе и това е...А накладките смени ли след като си сменил кривите дискове А по темата - трябва да са криви джанти или не добре балансирани гуми или такива с балони А не разбрах , сменял си кривите ти дискове - а ти сменили и накладките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest l9th #10 Отговорено 2 Юли, 2008 сменях и накладки... всичко за което съм се сетил, и са ми казали съм направилтресе си като спирам... проблема е че започнах да свиквам. но като се замисля не е приятно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stiv 2 #11 Отговорено 2 Юли, 2008 същото положение... ходих на баланс/реглаж/изправях джанти/сменях гуми/дисковете не са криви... когато спирам пак си тресе и това е...Как разбра,че дисковете не са криви?Когато тресе при спиране 98% е от криви дискове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #12 Отговорено 2 Юли, 2008 ... Аве щом са ти такива раздръпани гуметата и от тях може да е, ... когато си взех колата, беше с абсолютните патъци, но мерак голям и веднага я настъпах до дупка, уви след 120 взе да тресе и стана нестабилна, намалих веднага, след няколко дни смених гумите с нови и всичко си дойде на мястото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #13 Отговорено 3 Юли, 2008 дигнах я на крик пуснах 1ва и забелязах че 2 от тях ходят нагоре-надоло. а задната дясна мноо зле танцува.явно тряя да я обувам. благодаря ви много за помоща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
target 0 #14 Отговорено 4 Юли, 2008 Ходи ли на финиш баланс колега? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове