Jump to content
jorja

Проблем с климатика на Accord

Recommended Posts

Здравейте,карам хонда акорд 93 година 2000 кубика климатъика ми от 1 година незнам защо но не работиотдох на майтор там го гледаха гледаха и ми каза: Климатика ти има налягане и фреон,компресорът ти работи копчето на таблото дава сигнал към компресора.Проблема бил някаде с някой реле според тях но те неможели да остановят точно понеже не им било в компетенцията.Аз Ви моля ако някой има идея какво можв да е това или да ми препоръча свестен майстор ще му бъда много благодарен,че в тези жеги вече е страшно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше писал и от каде си за да ти препоръчаме майстор за съответния град, щеше да е много добре!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте аз не мога да дам съвет за климатика, но за сметка на това мога да питам още нещо :P Карам акорд аеродек Ф20Б3 отскоро и реших да сменя филтъра на климатика, но не успях да го намеря, в сервиза в който ходих също не го откриха и най-накрая ми казаха че можело и просто да няма филтър. Въпросът ми е знае ли някой нещо за местонахождеието на въпросния филтър, има ли го няма ли го. Моят акорд е 96-та година, правен в Щатите. Благодарско

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,карам хонда акорд 93 година 2000 кубика климатъика ми от 1 година незнам защо но не работиотдох на майтор там го гледаха гледаха и ми каза: Климатика ти има налягане и фреон,компресорът ти работи копчето на таблото дава сигнал към компресора.Проблема бил някаде с някой реле според тях но те неможели да остановят точно понеже не им било в компетенцията.Аз Ви моля ако някой има идея какво можв да е това или да ми препоръча свестен майстор ще му бъда много благодарен,че в тези жеги вече е страшно

Доколкото знам - няма филтър.В сервиз Омбре така казаха хората.Вярно,че моята е Акорд 98 год,но...По-вероятно да няма .А и ако хич не работи,проблема едва ли е само филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На бащата на Акордеона също няма филтър, 96 набор е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още никаква не съм я свършил - демек - като кучето на нивата. Единият от болтовете на корубата на жабката заяжда и засега не мога да го развия, но ще го мъча пак. Иначе лайсната зад жабката я видях и като се преборя с корубата ще видя какво има зад нея. Дано да е филтъра :lol: Както и да е, мерси много за помощта и непременно ще пиша каква съм я свършил. Аз се бях примирил, че не мога сам, ама след като и "майсторите" вдигнаха ръце се амбицирах и си викам "ако го има ще го сменя" :) Хайде със здраве

На бащата на Акордеона също няма филтър, 96 набор е.

А знаеш ли случайно каква му е сигнатурата на двигателя? ако е като моята Ф20Б3 - ясна работата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

ПОМНИ ЧЕ НЯМА ФАБРИЧНО ПОСТАВЕН КЛИМАТИК БЕЗ ФИЛТЪР......

това не е верно, имах английски акорд 2000сс бензин 94-95г и си беше БЕЗ ФИЛТЪР :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Както и 5-та генерация сивик са без филър за климатика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mirocomm

Ами и аз тогава да питам за моя акорд 1999 г 2.0, английски, дали има филтър за купето? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_m

Акорд 99 има задължително филтър. Намира се зад жабката, както на повечето Хонди. Лошото е че трябва да се свали изцяло жабката и да се махне металната планка на която е закрепена. Чак тогава се сваля филтъра. Хубаво е да се сменя редовно, ефекта се усеща веднага.Интересно решение за смяна на филтъра са направили за Митсубиши Колт: мястото е същото, но новия филтър, който купих е от две части и не се налага това разглобяване, а само се накланя жабката на долу, слага се едната половинка, избутва се на мястото и, а от горе се плъзва втората част. Става за 1 минута без преувеличение! Дано направят и за нашите Хонди нещо подобно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

93та няма филтър.Не сваляй жабката изобщо.След 96та и то не задължително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

93та няма филтър.Не сваляй жабката изобщо.След 96та и то не задължително.

Мойта е 97-ма и няма... Редактирано от Niakoi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jorata какво стана бре братле ? оправи ли се с климатика ? не каза от къде си ? ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много на всички, мога да потвърдя, че 96-та акорд аеродек също е без филтър за климатика. След като свалих жабки лайсни и тем подобни си открих сервизния мануал и там за никакви филтри на климатика не пише, така че смятам въпроса за приключен. Само дето се набутах да си купя предварително филтър, ама нейсе. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BorisD

БА ГО В ХОНДАТА ;) ЩО НЕМА ФИЛТЪР БЕ ;) , аз имах Mercedes 124 Coupe 1987г. и имаше филтър на климата по default.Как може тия Хонди по нова година да нямат :) ?УСПЕХ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...