Jump to content

Recommended Posts

Прижавам Сивик 5-та генерация какъв трябва да е размера на резерната ми гума защото имам в багажника 125/85/15 и така като я гледам луеко се съмнявам че ще ми пасне а може би греша :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де какви са ви резервните гуми? :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де какви са ви резервните гуми? ;)

Казвам ти веднага щом те интересува.На колата са 175/65/Р14 такава ми е резервната даже и сащия модел от марката е ако има нещо друго ;) ;) :unsure::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Prelude98

И аз съм със същата резервна гума. Наскоро се наложи да я пробвам и нямаше проблем, но аз съм сток със 15-ки. Ако си с 14-ки ще ти дойде малко височка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o©

Някой срещал ли е подобна по размер гума и според вас дали
ще имам проблем ако не дай боже ми се наложи да я монтирам !!!

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята резервна гума пише "MAX 80km/h" и е много тясна - мисля че точно 125, както казваш. Бях до скор ос 14-ки и тая беше по-голяма. Така че не е проблем да си ползваш резерванта гума, предполагам, НО само за да стигнеш до най-близката гумаджийница. Другият вариант е да се оборудваш с kit лепенки и инструменти и едно копресорче на 12 V или както каза един колега, имало някакви флакони с които да си напомпаш спуканата гума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати тъпета съм, значи си карам с въпросната резервана гума от 3 години и се чувствам сигурен а то к'ва била историята, от това което чета въпросния "Пачи крак" е за Прелюд а не за Сивик 5-та генерация и следователно трябва да си купувам друг пачи крак или да пазарувам спрей-че !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, по добре виж дали ти пасват дупките. Ако ти пасват не виждам проблем да ти послужи за да стигнеш до най-близкия вулканизатор. А иначе е ясно, че не можеш да караш постоянно с нея, но аз си мисля, че в твоя случай и дупките няма да паснат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако резервната гума ти е от Прелюд 4/5, дупките със сигурност няма да паснат на Сивика. Но мисля че моята резервна гума не е 15" а е по-голяма, така че има вероятност резервната ти да е точно за Сивик, но за всеки случай провери дупките дали стават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де какви са ви резервните гуми? :rolleyes:

Аз съм си с оригиналните 175/70/13 (стоманени) и резервната ми е пак такава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

..... резервната ми е ..... 175/70/13 ........

Значи на Сивик 5-та Хеч стандартно резервната гума е нормална 175/70/13 не пачи крак,

аз понеже съм с Гъзово и бутилката ми е 'резервна гума',

най вероятно момчето от която я купих е позаменил с тази от Прелюд

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци днеска бях в една гумаджийница
и момчето ми каза че моя размер за Сивика е 105/70/14 :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямах резервна на моя Сивик 6г,и смених с един колега 2 лети джанти от Сузуки Суифт,за една оригинална резервна от Сивик 3-та,или 4-та ген. Гумата е Бриджстоун ,много тъни4ка и малка,но ми пасна ,и си търкалях пробно с нея един ден/2-години я мъкнах без да съм я проверил дали става въобще/ .Отвора в багажника ми може да побере и по-голяма гума/според мен/,и ми е интересно каква е всъщност оригиналната гума на Сивиците 5/6 г. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодарение на колегата Slayer, който ме светна

Колега, прати ми рамата си да проверя в каталога на Хонда , точния размер.

си сърчнах ЕРС-то и изскочи че моят а и на всички 5-ти генерации 'пачи' крак е:

Part Number ...... 42751-SM4-A31 ..... TIRE (T115/70D14) (BRIDGESTONE) (TR3)

Part Number ...... 42751-SR3-A72 ..... TIRE (T115/70D14 88M) (DUNLOP)

ПС Ако някой е заинтересуван в сайта http://www.slhondaparts.com каталожния номер на резервната гума е
42751-S04-906 но цената е доста солена $168.03 а иначе пачите гуми с джанти вървят 50 кинта :cool:

ПС Ако искат колегите модератори могат да сложат темата в Полезни Технически Теми :)
Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...