Rocko 0 #1 Публикувано 14 Май, 2008 Засилх се днес да си сменям свещите на колата,De Puta Madre ми достави подходящи,но ми изникан следния проблем,Неможах да отвия свещите!В смисъл отидох сутринта на работа с колата в 8:!0 я паркирах и след това отидох малко преди 12:00 но не успях,знам че се сменят на студен двигател.Та ако правя някъде грешка моля кажете каква,че се ушашках тука т.е. в офиса ми разправят че се прави на топъл двигател и затова реших да питам кво да правя или да ходя да я оставя да ги сменят някъде!?!п.с.ненамерих подобна тема,но ако има Sorry Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 14 Май, 2008 А с какво ги отвиваш свещите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #3 Отговорено 14 Май, 2008 като е топъл двигателя се развиват по трудно, поради причината 4е метала се разширява от топлината. отиди в сервиз 5 лв ще ти вземат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rocko 0 #4 Отговорено 14 Май, 2008 опитах се да го развия с ключ за свещи от тея дето ги продават по бензиностанциите,а за топлото не беше работила 4 часа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Brutalism 1 #5 Отговорено 14 Май, 2008 И аз искам да си сменя на мойта 5г, ама незнам и какви да и сложа.Мога да отида да ми я слържат с комп и да ми кажат за модела с какви свещи си върви,ама не ми се дават 35 лв само за това.Ако може да ми предложите някви.П.П реших да използвам темата за да попитам и аз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #6 Отговорено 14 Май, 2008 (Редактирано) опитах се да го развия с ключ за свещи от тея дето ги продават по бензиностанциите,а за топлото не беше работила 4 часа.Аз така ги сменям, с ключ за 5 лв , не ми е правило проблем, пробрай да пръснеш малко масло да се пораздвижат!Мога да ти дам спрей "WD-40", много помага! Редактирано 14 Май, 2008 от tazzz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #7 Отговорено 14 Май, 2008 Опитай първо на топло, после пиши какво е станало ! П.П.Имам спомен, че на една от колите имах подобен проблем и ги отвих на топъл двигател без ядове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #8 Отговорено 14 Май, 2008 Да ... на топъл е по-лесно /като изключим че пари/ . Ако и тогава имаш ядове ... пробвай да напръскаш wd40 и да поседи така около час . И после на топъл . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanasbe 99 #9 Отговорено 15 Май, 2008 да пробваи на топъл двигател мисля че ще стане и развиваи обратно на часовниковата стрелка де да не затягаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #10 Отговорено 15 Май, 2008 На топъл двигател колега. Напъни ги повече. До сега не ми се е случвало такова нещо. Успех. Колкото до това какви точно са ти свещите си има много начини да се разбере без да даваш 35 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wink 18 #11 Отговорено 15 Май, 2008 И аз искам да си сменя на мойта 5г, ама незнам и какви да и сложа.Мога да отида да ми я слържат с комп и да ми кажат за модела с какви свещи си върви,ама не ми се дават 35 лв само за това.Ако може да ми предложите някви.П.П реших да използвам темата за да попитам и аз. Приятел пиши на De Puta Madre модел и година на колата ти и той ще ти поръча хубави иридиеви свещи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N61 0 #12 Отговорено 21 Май, 2008 Абе с тия ключове от 3-5 лв и аз не успях да си развия свещите и се изнервих. Добре, че мина мой приятел с качествен инструмент и ги развихме без никакъв проблем. Доколкото зная не е никак добре да завиете свещите на топъл двигател, че след това 'няма развиване', както се казва. Колкото до марката, съветите на повече колеги във форума са NGK или Denso. Лично аз имам чудесни впечатления и от Beru. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #13 Отговорено 21 Май, 2008 (Редактирано) Колега, нито една ли свещ не иска да мръдне или още на първата се отказа ? Защото ако е първото, има голяма вероятност старата свещ от предишния "майстор" да е завита накриво. АКо нито една свещ не иска да тръгне, голям карък трябва да си (да са завити всички свещи накриво). Защото с подходящия нагод (говорим за качествена инструмент, не "гедоре" от 9,80лв комплекта) и ако всичко е наред (старата свещ е завита правилно в резбата си) - свеща трябва да се отвие без ядове. Двигателя дали е студен, топъл, леко препечен... все тая, това не е особено мерило за неотвиване на свещи. Редактирано 21 Май, 2008 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове