Jump to content
Aleksandyr

Проблема светна

Recommended Posts

2 пъти ми се случи карам си бавно към 20-30км/ч ,ако е от значение и една лапма от таблото и плафона пресвяткат за изключително малко време дори немога да разберя коя лампа ми е светнала от таблото или е за акумулатора или за маслото. От какво се получава така ,някъде кабели ли имам където се допират ,някой случвало лу му се е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, провери си първо течностите: масло, спирачна, хидравлично масло и т.н., защото ако са намалели или имаш тч някъде може при леко поклащане да гибу или променя нивото (може да е лампата на маслото, лампата на АВS-a, лампата на ръчната, която на мен също ми светваше когато ми беше намялала спирачната течност, лампата на хидравликата), провери си и клемите на акумулатора (може да е и тази лампа, ако са хлабави и при раздрусване променят контакта). Иди при един ел. техник да ти премери разхода на акумулатора при нулева консумация.... обясни му какъв е проблемът... Толкова от мен.. пиши ако съм ти бил полезен!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 пъти ми се случи карам си бавно към 20-30км/ч ,ако е от значение и една лапма от таблото и плафона пресвяткат за изключително малко време дори немога да разберя коя лампа ми е светнала от таблото или е за акумулатора или за маслото. От какво се получава така ,някъде кабели ли имам където се допират ,някой случвало лу му се е ?

Ако ти е светнала оранжевата/жълта лампа - означава , че компютъра засича някаква грешка !!! след като е за кратко време , значи грешката не е проблемна :) Ако ти светка на такава ниска скорост и особено ако си на висока предавка най-вероятно е ламбда сондата , която засичка обогатена смес или некачествена смес :) което е следствие на лош бензин !!! Случвало ми се е многократно на най-различни хонди , от най-нови модели до по-възрастни такива :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, провери си първо течностите: масло, спирачна, хидравлично масло и т.н., защото ако са намалели или имаш тч някъде може при леко поклащане да гибу или променя нивото (може да е лампата на маслото, лампата на АВS-a, лампата на ръчната, която на мен също ми светваше когато ми беше намялала спирачната течност, лампата на хидравликата), провери си и клемите на акумулатора (може да е и тази лампа, ако са хлабави и при раздрусване променят контакта). Иди при един ел. техник да ти премери разхода на акумулатора при нулева консумация.... обясни му какъв е проблемът...Толкова от мен.. пиши ако съм ти бил полезенexcl.gif

Като каза за маслото ,да може да е и от това.На скоро започнах да чувам по ясно клапаните как потракват.

Ако ти е светнала оранжевата/жълта лампа - означава , че компютъра засича някаква грешка excl.gif след като е за кратко време , значи грешката не е проблемна wink.gif Ако ти светка на такава ниска скорост и особено ако си на висока предавка най-вероятно е ламбда сондата , която засичка обогатена смес или некачествена смес wink.gif което е следствие на лош бензин excl.gif Случвало ми се е многократно на най-различни хонди , от най-нови модели до по-възрастни такива wink.gif

1вия път беше точно така ,карах бавно и на висока предвака ,2рия път паркирах. Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1вия път беше точно така ,карах бавно и на висока предвака ,2рия път паркирах.

Ами само на това ме навежда , ако е оранжевата лампа е просто кофти бензин !!! ако почне да свети постоянно тогава вече е друга бира :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре всичко да проверя ,че май не е оранжева ,много бързо светка и все такива моменти където немога да я засека коя е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А имаш ли лампа за отворени врати? Ако тя е светнала заедно с плафона за осветление - трябва да си провериш бутоните, който задействат осветлението в купето....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А имаш ли лампа за отворени врати? Ако тя е светнала заедно с плафона за осветление - трябва да си провериш бутоните, който задействат осветлението в купето....

Точно така.Има лампа на таблото при отворена врата. След като светват едновременно, значи е лампата за отворена врата и плафона. Проблем с бутоните или кабелите към тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се сетите :drunk:Светва ти лампата за отворена врата, щом с нея светва и плафона. Голям проблем са тея датчици на вратите. Аз вече нчколко месеца се мъча с тях. Какво ли не ги правих и няма и няма. Сега търся някав контактен спрей да ги напръскам дето да не задърйа влага. Ако намеря някакво решение ще кажа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да имам лампа ,хах сериозно ли от това да е ,хаха какво ли не ми мина през акъла. :drunk: Забелязъл съм че понякога отчита че е отворена вратата понякога не ,различно.Не се бях сетил ,че това може да е ,защото на един прятел ситроена (ксантия) , като нацепи яко спирачките и така му светка плафона и лампа от таблото също и като вдигне максимална скорост 160-170км/ч.

Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай, братле, почти със сигурност ти присветка лампичката за отворена врата.Обърни внимание дали не се случва по време на някой по-остричко врътване на волана ;)И при мен така, уж вратата е добре затворена и изведнъж примигна за секунда червена лампа по таблото. Първата ми мисъл беше, че е индикаторът за маслото, но след като дадох едно рамо на вратата, се оказа, че не е била добре затворена ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...