Jump to content
dumbeca

Възможен проблем със 5та скорост

Recommended Posts

Като съм на 5та не мога да поддържам скорости над 130 (на равен път),колкото и да настъпвам педала.Имам чувството че нямам никаква мощност.Иначе на 4та - 180-190,но на високи обороти.При останалите предавки нямам проблеми. Двигателя е d15z6.Според мен това не е нормално,някакви идеи къде е проблема?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При d15z6 максималната скорост е на 4-та предавка, 5-тата е икономична. Но поне 160 трябва да може да ги вдигне, само че по-бавничко :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, колега Marcus обаче едва ли е вярно.От къде ако не е тайна черпиш тази полезна информация ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен си е доста вярно ,,, поне при мен д14а4 скорст при равен път на 5 повече от 150 макс 160 не ще... иначе на 4 при 6000 оборота е на 180... 5 скорост е за поддържане не за ускоряване ... ускоряване на 5 може да има по наклон :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, колега Marcus обаче едва ли е вярно.От къде ако не е тайна черпиш тази полезна информация ?

А ти незнаеш кво говориш...........колегата е много прав и с неговото мнение темата се изчерпа :lol: ПП Информация колкото искаш даже под носа ти(из форума).........само трябва да отделиш 15 минути за търсене

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е една от разликите между по-слаби и по-мощни двигатели! ВТИ-то на пета пак си ускорява!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като съм на 5та не мога да поддържам скорости над 130

май малко се отклонихте от темата

според мен това е проблем и то не маловажен! съдя по моята кола 1.4 която на пета като си отпусна крака и леко си ускорява над 130-140, да не говорим за поддържане..

колега dumbeca, напиши си в профила от кой град си и хората ще те посъветват при кой майстор да отидеш

дано е нещо дребно

успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest honda_huliganka

според мен също има проблем, аз съм със същия мотор и на 5-та стигам с плавно ускорение до 170 и ще ускори още, ама за мен не е за препоръчване ;) иначе на магистрала си карам със 140 постоянна скорост и то без много много да натискам. Колегата ilias от форума наскоро в един пост каза че е вдигнал 200 на аутобана в германия на 5-та на 5000об, което означава че при повече старание ще си ги докара до 220 /колкото е по километраж/

съгласна съм че 5-та е за икономия, но чак пък да не подържа над 130 вече не е нормално, бягай да я преслушат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията,ще трябва да видя на какво се дължи загубата на мощност.. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...