Jump to content
GGG

Силов Тунинг на D серията - от едно - на дву валка

Recommended Posts

Колеги - моля по-знаещите за акъл (но моля и да не смеят същите ако ми е глупав въпроса...), та иде реч за следното:Имам едновалов D16Z7 125 к.с. Витек и искам да го понадуя в известни граници. Изхождайки от идеята че двуваловия "батко" B16A2 е 160к.с., а другия двувалов Д16А9 е 130 к.с. и то без да има Витек - си мисля: Може ли да се инсталира глава от Д16А9 - но какво ще стане със Витека тогава???А глава от "В" серията - знам че не става - тя пък е с Витек???... или да се направи някакъв хибрид ако главата от Д16А9 става и Витека от В16 - ката - възможно ли е това - какви преработки са необходими. Малко ми е сложен въпроса ама ме блазни идеятя за двувалов Витек...Благодаря предварително за всяка конкретна информация! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако инсталираш глава от А9 цункаш втека бай-бай. Сваляш Z7 главата - сваляш втека с нея. До колкото съм чел няма съвместимост между главите на Д и Б сериите, тъй че ... или събираш парици за нов мотор + кит за конверсия (тампони и там още какво се взима, не съм много запознат) или преодоляваш стреса и сваляш втека...но незнам има ли смисъл, имаме един колега който на д15б2 е сложил глава от А9, при него определено е имало файда, но за твоя случай не съм сигурен дали ще има въобще някакъв смисъл да се занимаваш. Също така при Д-серията едноваловите двигатели са напълно съвместими ... ако слагаш двувалова Д-глава на друг Д-блок ще се наложи известно преправяне. Потърси колегата Tino да ти пообясни накратко, той е със D15...A9. :rolleyes: Втека се слага само на едноваловите двигатели от Д-серията, ако искаш двувалов втек - B,H... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направи го с три глави като змея горянин :) , та да слагаш д19а9 няма смисал твоя е горе долу толкова мощен че и ще останеш без втек просто незнам и аз какво да те посъветвам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инвестирай в твоя двигател - валове , раздвижни ролки , пружини , и всички останали периферии :) По-евтино ще ти излезне , а и ефекта според мен ще е по-добър :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инвестирай в твоя двигател - валове , раздвижни ролки , пружини , и всички останали периферии :unsure: По-евтино ще ти излезне , а и ефекта според мен ще е по-добър :)

Благодаря на всички които писаха!Разбирам че е трудна работата - за евтино незнам.... Една глава А9 отремонтирана пълен комплект я продават за 300лв., а само един вал (стейдж 1) е 600лв. ... да не говорим за другите части. :) Ясно ми е че стойността на 1 к.с. е около 100 - 120лв. и ако със жертване на Витек-а стана 130к.с. (при монтаж на А9) това са 5 к.с. за 350-400лв. (всичко) - което е добре - пък майната му на Витека дето ми се включва чак на 4 800 оборота... моята глава е също много търсена - така че ще ми струва около 0лв., но това е друг въпрос. Мене ме интересува чисто технически - да се получи ДВУВАЛОВ ВИТЕК ОТ D - серията...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колегата GGG, забрави да споменеш че твоят дзвер е 4х4,това доста променя нещата и swap c B16A2,ще изолира задното задвижване.И аз си мечтаех за 4х4 с B16A2 engine,ама не става.Според мен не си струва да жертваш Vtec-a зареди 5 кончета(от 125 на 130)!Vtec-a е голямо предимство като се юркаш,а като си караш нормално не го включваш и караш икономично :unsure: ! Послушай Тино и прави подобрения иначе сбогом 4х4!Забравих,а една турбинка на 0,5 бара ще те дигне на 170кончета без проблем.(2000лв)! :) Пък и опита на колегите слагали турбо не е за пренебрегване.

Редактирано от darius

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи за 2-валката няма много части, едновалковия втек е доста разпространен в уса. Съвета ми е остави си едновалката втек. Това бих те посъветвал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи за 2-валката няма много части, едновалковия втек е доста разпространен в уса. Съвета ми е остави си едновалката втек. Това бих те посъветвал.

Чувал съм и за "строукър китове" дето вдигат кубатурата ама това е друга тема...

Кофти е че май никой не го е правил - щото не намирам отзив по въпроса...

Кефи ме идеята за турбо - но наистина искам да си остана на атмосверка - по 10 причини, затова събирам инфорнация и идеи по въпроса:

ХИБРИД - ГЛАВА ОТ Д16А9 + ВИТЕК от В16А2 - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest policeman

Колега ти кви ги говориш?! :blink: ВТЕК системата е вградена в самата глава! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondÑŽ

Колега, не го казвай това никъде че ще ти се смеят.

Някой май трябва да прочете малко книжки или техн. теми във форума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ме разбирай грешно - всеки конструкторски екип с нужната екипировка може да го направи при съответното финансиране :thumbs1: което свежда избора ти до 1-2 такива в българия ... - v-tec е технология за оправление на газоразпределянето и като такава слабо се влияе от блока на колата => е въпрос на глава ... НО това означава да започнеш главата от самото начало т.е. да я изпроектираш и произведеш заедно със куп електроника , която ще има нужда най-малкото от преправяне ... един вид загубена кауза :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...