Malano4e 0 #1 Публикувано 27 Януари, 2008 интересува ме мога ли да сложа на сивик 5 ген. хеч, гуми 15 цола 205 ширина без да преправям нищо. дали ще опират някаде? струва ми се че проблема ще е само от пред и то при завой. мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #2 Отговорено 27 Януари, 2008 (Редактирано) Няма да имаш проблем Но на 50мм. Редактирано 27 Януари, 2008 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #3 Отговорено 27 Януари, 2008 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer #4 Отговорено 27 Януари, 2008 хм, добре де, аз така като го гледам тоя калкулатор има някаква аномалия. как така се получава че ако оригиналния размер ти е 175/70/13 и сложиш гуми 195/50/15 ще имаш 1мм отклонение и всичко ще е наред, а като сложиш 205/50/15 изведнъж от някъде изкачат още 10мм и отклонението вече е 11мм ?! нали и двете гуми са на височина 50 ! как така едната се оказва по висока от другата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Malano4e 0 #5 Отговорено 27 Януари, 2008 Shadow^Dancer [quote нали и двете гуми са на височина 50 ! как така едната се оказва по висока от другата? височината 50,както ти я виждаш всъщност не се изразява в мм., а е процентно съотношение между ширината и височината на гумата. за това и се променя диаметъра на гумата при различната ширина chavdu с калкулатора и аз ги пресметнах, но повече ме интересува дали като сложа 205 няма да почне гумата да опира по калници,подкалници, в шенкел ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARBON 0 #6 Отговорено 28 Януари, 2008 (Редактирано) аз карам сивик 5 ген с 15 ки джанти предните са ме 195 на 50 а задните са 205 на 50 и нямам никакви проблеми апсолютно нищо не е нужно да преправяш за тази комбинация само по някога когато съм качвал по 5-6 човека задните мн малко застъргват и то само на остри завой с фабричното окачване съм ;) (колата е много по стабилна на пътя с тези гуми отколкото с фабричния размер но малко по бавно ускорява поне при мен се усеща защото съм с най-малкия двигател Д13Б2 ама като бодна ся едни колектори 4-2-1 са оправи ) Редактирано 28 Януари, 2008 от CARBON Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #7 Отговорено 28 Януари, 2008 да с 15-ките няма да имаш никакъв проблем! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ma4o #8 Отговорено 28 Януари, 2008 аз моя съм го карал с 225 40 17 и от пред и от зад и нямаше проблеми в момента съм с 205 50 15 от пред 215 50 15 от зад Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Orlin #9 Отговорено 28 Януари, 2008 Аз съм с 205/50/15 и при резки завой с ниска скорост и/или наклон си опират, но иначе нямат проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Soichiro #10 Отговорено 29 Януари, 2008 Ще ти опират в задните вежди, но само когато я натовариш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Malano4e 0 #11 Отговорено 29 Януари, 2008 аз моя съм го карал с 225 40 17 и от пред и от зад и нямаше проблеми голяма гума бе благодаря ви колега за отговорите. значи слагам едни 205/50 и да спя спокойно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chavdu #12 Отговорено 31 Януари, 2008 Ще ти опират в задните вежди, но само когато я натовариш.Дали ще опират във веждите ... много повече зависи от офсета (ЕТ) на джантата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stancho #13 Отговорено 8 Февруари, 2008 колеги вие сте обсъждали за 5 ген, но предполагам и за 6 ген положението е същото нали? едни 205/50 15-ки не са проблем предполагам п.п. аз съм както се вижда от аватара с д14-ка. дали ще стане по-тромава с тия гуми или няма да се усеща разликаминалото лято бях със 185/60 14" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CHINO_XL 0 #14 Отговорено 9 Февруари, 2008 Здравей,аз съм карал с 205/60/15.Предните ми опираха леко при пълен ляв или десен завой ,а задните когато е натоварена и мина през някоя бабуна.Но понякога в завой с поголяма скорост ми се залюляваше леко задницата.Сега зимните ми отзад са 195/65/15 и не опират и колата е стабилна. Сивик купе 5г. заводска Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #15 Отговорено 9 Февруари, 2008 дали ще стане по-тромава с тия гуми или няма да се усеща разликаминалото лято бях със 185/60 14"Определено има разлика ,малко по тромава ще стане, а относно това дали ще опира,незнам нека някой колега с 6 ген. каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #16 Отговорено 9 Февруари, 2008 [Определено има разлика ,малко по тромава ще станеами аз честно да си кажа с едни и същи гуми като смених летите джанти със железни и имам чувството че сега е по-тромава от предивъзможно ли е тия железните да са по-тежки от летите ? то или е очевидно или е невъзможно ама де да знам и аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове