Jump to content

Recommended Posts

интересува ме мога ли да сложа на сивик 5 ген. хеч, гуми 15 цола 205 ширина без да преправям нищо. дали ще опират някаде? струва ми се че проблема ще е само от пред и то при завой. мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш проблем :(Но на 50мм.

Редактирано от policeman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer

хм, добре де, аз така като го гледам тоя калкулатор има някаква аномалия. как така се получава че ако оригиналния размер ти е 175/70/13 и сложиш гуми 195/50/15 ще имаш 1мм отклонение и всичко ще е наред, а като сложиш 205/50/15 изведнъж от някъде изкачат още 10мм и отклонението вече е 11мм ?! :(:) нали и двете гуми са на височина 50 ! как така едната се оказва по висока от другата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shadow^Dancer

[quote нали и двете гуми са на височина 50 ! как така едната се оказва по висока от другата?

височината 50,както ти я виждаш всъщност не се изразява в мм., а е процентно съотношение между ширината и височината на гумата. за това и се променя диаметъра на гумата при различната ширина

chavdu с калкулатора и аз ги пресметнах, но повече ме интересува дали като сложа 205 няма да почне гумата да опира по калници,подкалници, в шенкел ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз карам сивик 5 ген с 15 ки джанти предните са ме 195 на 50 а задните са 205 на 50 и нямам никакви проблеми апсолютно нищо не е нужно да преправяш за тази комбинация само по някога когато съм качвал по 5-6 човека задните мн малко застъргват и то само на остри завой с фабричното окачване съм ;) ;) (колата е много по стабилна на пътя с тези гуми отколкото с фабричния размер но малко по бавно ускорява поне при мен се усеща защото съм с най-малкия двигател Д13Б2 ама като бодна ся едни колектори 4-2-1 са оправи ;) )

Редактирано от CARBON

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да с 15-ките няма да имаш никакъв проблем!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз моя съм го карал с 225 40 17 и от пред и от зад и нямаше проблеми :D в момента съм с 205 50 15 от пред 215 50 15 от зад ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

Аз съм с 205/50/15 и при резки завой с ниска скорост и/или наклон си опират, но иначе нямат проблем :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Ще ти опират в задните вежди, но само когато я натовариш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз моя съм го карал с 225 40 17 и от пред и от зад и нямаше проблеми :P

голяма гума бе благодаря ви колега за отговорите. значи слагам едни 205/50 и да спя спокойно :P:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

Ще ти опират в задните вежди, но само когато я натовариш.

Дали ще опират във веждите ... много повече зависи от офсета (ЕТ) на джантата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stancho

колеги вие сте обсъждали за 5 ген, но предполагам и за 6 ген положението е същото нали? едни 205/50 15-ки не са проблем предполагам :)п.п. аз съм както се вижда от аватара с д14-ка. дали ще стане по-тромава с тия гуми или няма да се усеща разликаминалото лято бях със 185/60 14"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,аз съм карал с 205/60/15.Предните ми опираха леко при пълен ляв или десен завой ,а задните когато е натоварена и мина през някоя бабуна.Но понякога в завой с поголяма скорост ми се залюляваше леко задницата.Сега зимните ми отзад са 195/65/15 и не опират и колата е стабилна. Сивик купе 5г. заводска

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дали ще стане по-тромава с тия гуми или няма да се усеща разликаминалото лято бях със 185/60 14"

Определено има разлика ,малко по тромава ще стане, а относно това дали ще опира,незнам нека някой колега с 6 ген. каже.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[Определено има разлика ,малко по тромава ще стане

ами аз честно да си кажа с едни и същи гуми като смених летите джанти със железни и имам чувството че сега е по-тромава от предивъзможно ли е тия железните да са по-тежки от летите ? то или е очевидно или е невъзможно ама де да знам и аз :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...