Jump to content
fanaticeti

Термостат- блокирал отворен

Recommended Posts

Имам съмнения, че термостата ми е блокирал в отворено положение, което за града не ме бърка особено, но на дълъг път колата изтива съответно парното почти изчезва.Въпроса ми е дали има негативно последствие от карането с отворен термостат, защото в момента не ми е възможна смяна.Възможно ли е да греша и всъщност термостата да си работи а колата да изтива и да изчезва парното поради друга причина. Как да провера състоянието му ?Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, колко може да струва термостат за D16A8 и от къде ?Ако е писано по темата се извинявам, но не можах да намеря отговори на всичките си въпроси.

Редактирано от fanaticeti

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблемът ти е в термостата - 100%карай така докато го смениш. Нищо няма да се скапе освен разхода :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблемът ти е в термостата - 100%карай така докато го смениш. Нищо няма да се скапе освен разхода :)

Да имаш идея за цена и от къде ?Имаш предвид разхода ще се вдигне ? Защото имам такива подозрения.И ако ще се дига само на дълъг път когато е студена, или и градско Питам защото смукача си изключва и работи на нормални обороти на празен ход.п.п 10х за бързия отговор 1net

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще се вдигне разхода защото двигателя е студен... а като е студен, работи с по-богати смеси (това е правилната настройка на ецу-то)ще се вдигне и на дълъг път и в градски условия, абе вобще при всички положения когато стрелката не показва там където и е мястото.Съжалявам но за цени нищо не мога да ти кажа.... беше около 40лв май ама вобще не съм сигурен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси намерих и малко инфо може да е полезно за някой нов Термостат за D16A8 на Симеон, Френски, отваря на 78 градуса В Бултрако ми обявиха 80 лв. А и още едно въпросче ако може да попитам. На колко отваря термостата на D16A8 за да съм сигурен, че тоя на симеон е същият въпреки, че ми го изкараха не по кола, а по ДВГ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за инфото.аз имам същия проблем с термостата.Стрелката си седи долу, но оборотите са екстра.Що се отнася до разхода не съм много съгласен.На мен ми харчи 6.5 на дълго при 100км а двигателя е 122к.с 16v

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Prelude_2.0

за прелюда ми F20A4 струваше 40 лева .....за сивика мисля да е дори по евтин малко аз си го купих от бул. Г.М. Димитров Japan parts май се казваше магазина ето и едно тяхно телефонче ако искаш попитай ги сам 962 13 36

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, определено имаш проблем. И той далеч не е само в това, че ще ти се вдигне разхода и парното ти е неефективно.Да, оборотите ще спаднат, защото двигателя все пак загравя, но недостатъчно, не толкова, за колкото е изчислено да бъде работната му температура, което на практика означава,ЧЕ ДВИГАТЕЛЯТ ПО-БЪРЗО СЕ ИЗНОСВА.Така че бягай да си смениш термостата, не е нито толкова скъп, нито толкова труден за смяна. Парите които ще дадеш за части и труд, ще ти се изплатят многократно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от Пловдив, мога да ти дам съвет, къде да отидеш...Моя се прецака така и ходих до Пампорово за 8-ми....През целия път ме базикаха, че колата ми всеки момент ще настине...., че сигурно вече се е простудила...и др. такива глупости.Имам Honda civic 1.5 6-ta gen. .струваше ми 30 лв. термостат + труд.аз си купих антифриза от една бензиностанция отделно.разхода веднага падна и вървенето коренно се промени, т.к. като е заседнал в отворено положение и не може да загрее и при това положение не е в оптималния си температурен режим и всичко се променя..така,че си го смени, няма да повлияе на бюджета предполагам .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от Пловдив, мога да ти дам съвет, къде да отидеш...Моя се прецака така и ходих до Пампорово за 8-ми....През целия път ме базикаха, че колата ми всеки момент ще настине...., че сигурно вече се е простудила...и др. такива глупости.Имам Honda civic 1.5 6-ta gen. .струваше ми 30 лв. термостат + труд.аз си купих антифриза от една бензиностанция отделно.разхода веднага падна и вървенето коренно се промени, т.к. като е заседнал в отворено положение и не може да загрее и при това положение не е в оптималния си температурен режим и всичко се променя..така,че си го смени, няма да повлияе на бюджета предполагам .

аз съм от Пловдив и имам също проблем с термостата!!!Ако може да ме опътиш от къде си взел твоят!?Предполагам че на 5 и 6-та генерация термостатите са еднакво и на едни градуси(или се бъркам)???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ул.Карловска с/у магазин Рокер има магазин на Ниппартс, аз от там си взех ... не помня точно, но около 35лв беше. Беше си комплект с гарнитура, на която майстора ми се зарадва и каза, че рядко идват с нея, така че ти препоръчвам да си го вземеш от там!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...