Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,Извинявам се,че пак повдигам темата за правописа,но...положението е отчайващо! :D Честно ви казвам-изчеквам се докато изчета мненията на определени хора,ама словоред,ама пунктоация-ужас!!!Нямам претенции да пиша без грешка,но поне се старая да са по-малко.Писането е начин да обективираш мислите си,да ги представиш пред другите,това е уважение към тези, към които си ги отправил...Лек ден на всички!

Мишо , Мишо .. след 3 години положението е още по отчайващо ... и по скоро проблема не опира до "грамотност" , която наистина липсва на голяма част от българите , ами опира до "пренебрежението към всичко" , като цяло !! :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отчайващо трагично за жалост.И не разбирам защо освен че хората масово не познават правописа на РОДНИЯ си език,по всички възможни начини се опитват да го осерат с чуждици.Освен турцизмите които са лош спомен от "турското присъствие" (което се оказа че не било робство,но това е друга тема),напоследък е много актуално да се тровим с английски фрази - адвам френдове,сейфвам файлове и т.н. и т.н...Спрете се бе хора,езика ни е достатъчно богат и хубав за да се изразявате добре на него и заслужава достатъчно уважение!!!Писна ми.А иначе сме с претенциите че сме много умни и кадърни,нали?

• Нагоре 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тук е единственото място кадето пиша на Български -или поне се опитвам ама не е никак лесно,на васяка втора дума се чудя дали така се пише :lol: ,поне да го говор

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги!Мислех да не пиша тук, но последните дни ми се събра повечко. След детайлното прочитане на темата пусната в раздел "Некоректни търговци" от колегата Stranger in Moscow в главата ми се зароди следната идея.В написаното от него почти няма вярно поставен препинателен знак, а да не говорим , че предпоследния му пост се състои от 1 безкрайно изречение. За подчинени изречения и т.н няма да говорим.Та идеята ми е следната: За такива фрапантни пропуски от началното училище, които предполагам дразнят не само мен да бъдат налагани УОРН-ове (Малки - 10% може би). Така като някой натрупа доста ще се замисли как пише, защото след още 1-2 неграмотни писания няма да може да поства :))) Поздрави!

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В правилата го пише черно на бяло : 6. Пишете не само на кирилица, но и на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! , което предполага наказване на потребител , ако не го спазва . Разбира се конкретно никой до сега не е бил наказван заради правописа му , а само за писане на "маймуница" , правени са забележки - но за напред при по-фрапантни случаи ще наложим и санкция - най-малката възможна е 10% , дано потребителя се замисли :)

• Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

off - ще загубиме всички потребители от македонските райони ,но - оно си требе :D MAD DOG езика ни загива - и това е естествен изход за малка държава с 5 милиона Българи в нея - въпрос на 20-50 години е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не визирах диалектни думи, а тотално неграмотно написани изречения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изравям темата,че в последно време мнооого неграмотни се навъдиха тук!Публикувано изображениеНе знам какво точно учат в училище,но явно е,че нещата са трагични от към правописаПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-много се дразня на това, че не се прави разлика между "И" и "Й"...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз, че кратката форма на лично местоимение към пряко допълнение във винителен падеж я (колата я карам) много хора го пишат Е -> колата е карам...

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно би било всеки да полага поне минимални усилия в тая посока... и това да се търси у потребителите, а не да се очаква всички да са перфектни (няма как да стане). В постовете на хората, които полагат усилия и им пука, това си личи... независимо дали човекът е много добре или не чак толкова като познания (то така или иначе 100% "грамотен" няма).

П.П. Добре би било някой модератор да смени заглавието на темата... щото баш тя да е с правописна грешка, не върви много :-)... (правилно би било да бъде "Правописът")

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...