Mr.OFF 539 #41 Отговорено 25 Октомври, 2011 Здравейте,Извинявам се,че пак повдигам темата за правописа,но...положението е отчайващо! Честно ви казвам-изчеквам се докато изчета мненията на определени хора,ама словоред,ама пунктоация-ужас!!!Нямам претенции да пиша без грешка,но поне се старая да са по-малко.Писането е начин да обективираш мислите си,да ги представиш пред другите,това е уважение към тези, към които си ги отправил...Лек ден на всички!Мишо , Мишо .. след 3 години положението е още по отчайващо ... и по скоро проблема не опира до "грамотност" , която наистина липсва на голяма част от българите , ами опира до "пренебрежението към всичко" , като цяло !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #42 Отговорено 26 Октомври, 2011 Отчайващо трагично за жалост.И не разбирам защо освен че хората масово не познават правописа на РОДНИЯ си език,по всички възможни начини се опитват да го осерат с чуждици.Освен турцизмите които са лош спомен от "турското присъствие" (което се оказа че не било робство,но това е друга тема),напоследък е много актуално да се тровим с английски фрази - адвам френдове,сейфвам файлове и т.н. и т.н...Спрете се бе хора,езика ни е достатъчно богат и хубав за да се изразявате добре на него и заслужава достатъчно уважение!!!Писна ми.А иначе сме с претенциите че сме много умни и кадърни,нали? 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #43 Отговорено 26 Октомври, 2011 тук е единственото място кадето пиша на Български -или поне се опитвам ама не е никак лесно,на васяка втора дума се чудя дали така се пише ,поне да го говор 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #44 Отговорено 1 Декември, 2011 Здравейте, колеги!Мислех да не пиша тук, но последните дни ми се събра повечко. След детайлното прочитане на темата пусната в раздел "Некоректни търговци" от колегата Stranger in Moscow в главата ми се зароди следната идея.В написаното от него почти няма вярно поставен препинателен знак, а да не говорим , че предпоследния му пост се състои от 1 безкрайно изречение. За подчинени изречения и т.н няма да говорим.Та идеята ми е следната: За такива фрапантни пропуски от началното училище, които предполагам дразнят не само мен да бъдат налагани УОРН-ове (Малки - 10% може би). Така като някой натрупа доста ще се замисли как пише, защото след още 1-2 неграмотни писания няма да може да поства )) Поздрави! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #45 Отговорено 2 Декември, 2011 В правилата го пише черно на бяло : 6. Пишете не само на кирилица, но и на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! , което предполага наказване на потребител , ако не го спазва . Разбира се конкретно никой до сега не е бил наказван заради правописа му , а само за писане на "маймуница" , правени са забележки - но за напред при по-фрапантни случаи ще наложим и санкция - най-малката възможна е 10% , дано потребителя се замисли 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dzenky 296 #46 Отговорено 9 Декември, 2011 off - ще загубиме всички потребители от македонските райони ,но - оно си требе MAD DOG езика ни загива - и това е естествен изход за малка държава с 5 милиона Българи в нея - въпрос на 20-50 години е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #47 Отговорено 9 Декември, 2011 Не визирах диалектни думи, а тотално неграмотно написани изречения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #48 Отговорено 22 Май, 2012 Изравям темата,че в последно време мнооого неграмотни се навъдиха тук!Не знам какво точно учат в училище,но явно е,че нещата са трагични от към правописа 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragijev 50 #49 Отговорено 21 Юни, 2012 Най-много се дразня на това, че не се прави разлика между "И" и "Й"... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #50 Отговорено 21 Юни, 2012 А аз, че кратката форма на лично местоимение към пряко допълнение във винителен падеж я (колата я карам) много хора го пишат Е -> колата е карам... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragijev 50 #51 Отговорено 23 Юни, 2012 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=76157&pid=1057292816&st=0&(headbang) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ian 54 #52 Отговорено 29 Юни, 2012 Чудесно би било всеки да полага поне минимални усилия в тая посока... и това да се търси у потребителите, а не да се очаква всички да са перфектни (няма как да стане). В постовете на хората, които полагат усилия и им пука, това си личи... независимо дали човекът е много добре или не чак толкова като познания (то така или иначе 100% "грамотен" няма). П.П. Добре би било някой модератор да смени заглавието на темата... щото баш тя да е с правописна грешка, не върви много :-)... (правилно би било да бъде "Правописът") 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове