Jump to content
Guest Пешо

Коректност при обявите

Recommended Posts

Guest Пешо

Колеги,Мисля, че не е коректно "повдигането" на темата от автора й. Целта е съответната обява за продава или купува винаги да е на главната страница. По този начин се подтискат останалите теми, а се разводнява тази, чийто автор пуска нови коментари "up". В също време, всеки средно интелигентен потребител на форума преглежда не само темите в главната страница, но и предишните теми в съответния раздел, за да не пропусне нещо...От друга страна, един потенциален купувач би се усъмнил в коректността на човек, който "прецаква" другите - осъзнато или не. Аз лично не бих си купил от такъв колега или продал на такъв колега. От опит знам, че който не е коректен в обявата, не е коректен и в другите параметри на сделката - срок на плащане, срок на доставка, качество, и пр.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Road®aceR

Здравей колега ! Според теб по-добър ли е варианта ...човека през няколко дена да си пуска на ново обявата ... вместо да напише едно "горе" ! :dry: А и няма ограничение за последното !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В двете идеи има резон.Да се наложи правило, че обявата може да се вдига веднъж седмично. Мисля че това е разумен междинен вариант.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора вземете си намерете накакви хобита стигате сте се занимавали с глупости.Направо ви се чудя как не се спряхте да мрънкате за нещо по форума.Това да се направи , онова да се направи аре спрете се де бахти.Дайте някой да направи форума сам да пуска теми и да си отговаря , че ви мързи да пишете.И понеже цялата държава е ок та взе да ви дразни това че някой си вдига обявата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъ...понеже имахме малко двусмислици относно последният ми пост по тая тема...та той изчезна...ама аз пак ше си те питам...Ти от дата.бг ли пъкна ?!?! :hondarulez:Тама наложиха т'ва тъпо правило и няква разновидност на него...не можело в рамките на еди-си-колко дни да пускаш ЪП и пък после не можело повече от 1 ъп, пък после не можело в рамките на 3 месеца да пускаш нова обява...Ей човек, тама има 339.000 регистрирани потребители ... тука сме малко над 4200, предполагам, че не са кой знае колко търговците и няма да ни се нафлууди кой зне колко форума като си ъпват темите...а за ъп-а през една седмица.....ми то има някои, които си го ъпват всеки ден...има някои пък които влизат през седмица у форума... Единствено бих призовал хората да не си ъпват темата докато все още не е подминала първа страница...не е задължително пък да са на първо място. :) Ще я видят, споко. :)Според мен е безмислено да се говори повече по тая тема....Айде поздрави. ;)

Редактирано от kalmara

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, vartan,

 

Нямам претенции към модераторите на форума - техният труд не се "вижда" от повечето от нас, но без него форумът щеше да е една джунгла с много екзотика и малко полезност.

Имам идея колко много труд, време и нерви са нужни за това, така че им благодаря.

 

Нямах идея да се въвежда ново правило във форума, а просто да си дадем сметка, че освен писаните правила има и неписани, етични правила. Пък ... кой както го разбира. Едни ще доказват, че са хонда-фенове, като се репчат на "конкуренти" по светофарите, други ще се опитват да опровергават законите на физиката или на пазарната икономика, а трети ще правят път и намравките... Хубавото на този свят е, че всички сме много различни... Аз ще се опитвам да не "цвъкам" съобщения с "up", "горе" и пр., без друго съдържание и с едничката цел да изпъча гърди още по-напред, (т.е. по-нагоре). А пък ако го направя неволно, бих помолил да го изтрият.

 

 

 

 

 

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

HONDA - КЕФ ЦЕНА НЯМА!

Човек още немога да схвана какъв е смисъла на темата , ама няма значение.Искам да ти дам един пример ако ти си на зор за пари и искаш да си продадеш колата това в определена степен няма ли да е по лесно ако си дигаш темата такаче повече хора да я видят.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В двете идеи има резон.Да се наложи правило, че обявата може да се вдига веднъж седмично. Мисля че това е разумен междинен вариант.

На седмица е твърде дълго. Според мен трябва когато някой иска да си поднови обявата преди това да си изтрия предното мнение с ъпче за да не станат накрая 3 страници с ъпчета. Но нали трябва да върви рейтинга и никой няма да си ги трие. Можеби ако се постави като задължително условие

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма абсолютно нищо нередно в повдигането на темите. По този начин се подзказва, че съответната обява е още актуална. Много хора продавайки си съответно автомобил/част/аксесоар забравят да съобщят това на останалите и ако актуалните теми не се повдигат тя ще стои наравно с тях.................. :ranting: така че нека да има ъп-чета , гледам и те са с мярка, никой не ги пуска на всеки 3 мин :confused:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК! Съгласен съм да не се съгласим ;-)

Все пак, живеем в демокрация.

Надявам се, че не беше излишно да споделя своето скромно мнение, без претенции да морализаторствам, камо ли да давам съвети.

Всеки сам решава как да постъпва и с какво/с кого да се съобразява. Благодаря за отзивите!

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

КЕФ ЦЕНА НЯМА!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешо, не те разбирам и с риск да те обидя леко искам да попитам от колко време се подвизаваш в интернет и по форуми?

Не те питам случайно. Правилата тук малко се различават от нормалния живот. Примерно в нормалния живот "оффтопика" рядко е дразнещ.

Няма нищо некоректно във вдигането на теми... направо не знам защо го чувстваш така :boxed: Досадно е, когато една тема с вдига повече от веднъж дневно. Веднъж -два пъти седмично е най ненатрапчиво. Преди време се опитах да помоля хората да не вдигат обявите по-често от веднъж на ден и с удоволствие бих предупшредил някого за постоянно вдигане, но на 1-2-3 дена да си вдигнеш обявата е нормално, разбери го... няма абсолютно нищо некоректно в това, даже има плюс че показва на хората че обявата е все още валидна. Аз като видя обява от преди 2-3 месеца и приемам че шанса да е валидна е малък защото 2-3 месеца продавача или купувача не е показал никаква активност.

 

като разглейдаш теми, в които има нови отговори използвай линкчето Публикувано изображение или "Last post by:" Така няма да скролираш, а ще отиваш директно на първия НОВ отговор. Като видиш че е просто повдигане, малко по-надолу цъкаш "Go" и си готов. доста е бързо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, 1net,

 

...не те разбирам и с риск да те обидя леко...

Не се обиждам - отдавна съм впечатлен от материалите ти във форума, а и съм твърде стар, за да приемам нещата лично.

 

... искам да попитам от колко време се подвизаваш в интернет и по форуми?

Интернет ползвам от началото но 90-те години на миналия век, когато WWW означаваше World Wide Wait ;-) но с форумите съм почти девственик - този ми е първият.

Честно казано, не разбирам логиката на такива аргументи - промените винаги идват на мястото на неща, които са си били едни и същи дълго време. Та затова се е пръкнал и тунингът...

 

Разбирам, че моето предложение не се приема и оставам с уважение към статуквото и към форума. Аз приемем нещата такива, каквито са в реалност, но предлагам своята гледна точка, без да се опитвам да я налагам като по-добра. В случая имах предвид още по-голямата прегледност и пр. (има повдигания след 10 минути, например - не ми се търси за по-фрапантни случаи).

Ако се спазват Общите правила (т. 10, както припомни misho) би било чудесно. Поради ниската значимост на този въпрос и слабият интерес към него, предлагам да си спестим нови аргументи и да приключим темата.

Извинявам се на всички, които съм засегнал с интерпретацията си на "повдигането" на темите в срокове, по-къси от препоръчителните.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

КЕФ ЦЕНА НЯМА!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

началото на 90-те??? ооо извинявай, реших че от 2 месеца имаш интернет. Наистина извинявам се за леко заядливия ми въпрос.Признавам си, не следя много добре кой кога си вдига обявите, но ако забележите прекалено често вдигане на обяви, съобщете ни ( на нас модератрорите) Напълно разбирам кое те дразни, но и наистина смятам че вдигането на обявите е добра идея. Затова си мисля че можем да добавим правило в стил "Вдигане на обява е разрешено най-често 1 път дневно" или седмично или нещо такова.Та старата тема я приключихме, ако някой мисли че е основателно да се забрани вдигането на тема по-често от 1-2-3 дена нека казва. Няма по-лесно от приемането на ново правило, стига то да удовлетворява повечето от нас... почти като при демокрацията :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...