chopper1969 5 #1 Публикувано 26 Ноември, 2007 до колкото разбрах, точно тея филтри от които може да ти е проблема-не си ги сменил. Пробвай със смяна на бензинов филтър първо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #2 Отговорено 26 Ноември, 2007 (Редактирано) . Редактирано 26 Ноември, 2007 от Shadow^Dancer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #3 Отговорено 26 Ноември, 2007 Като че ли, или го нямаше! Много е възможно да си да сте прехвърлили зъб на ангренажа, демек именно до това води там горе. Пробвай да тръгнеш на 2-ра от място, ако не можеш и гасне, значи черпиш бира.А навремето с старата ми Хонда имаше изкривена шийка на захващача на делкото. За 2 години един милион народ се изреди да дава съвети от какво е, накрая ми писна и си срезах водачите на делкото и го зацепих на супер предварение и се оправи. Така че там е някыде твоят проблем... до колкото разбрах, точно тея филтри от които може да ти е проблема-не си ги сменил. Пробвай със смяна на бензинов филтър първоcharlie, ами като че ли го нямаше, не мога да съм сигурен, но до тогава само на равно я бах карал ... а ремъка го смених веднага почти. не я бях усетил още. а вчера малко в балкана като покарах ... се усети това забиване. интересно че на една и съща отсечка на едно и също място и един и същи наклон, както не върви и изведнъж почва да върви, после пак се умърлуши ... динамичен е някак проблема. а това за делкото дето ми го обясни ... направо беше на чужд език а това за втората от място ... как да го разбирам? паля, включвам на втора и тръгвам, или? тръгва на втора иначе. някой път по-добре друг път по куцо. chopper1969, бензиновия филтър ми е на мушката, ще го сменя в най-скоро време. междувременно някой ако знае да ми каже някакви симптоми на неправилно поставен ремък. как може да се разбере ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CryoGen #4 Отговорено 27 Ноември, 2007 (Редактирано) разхода на гориво как ти е ? Редактирано 27 Ноември, 2007 от CryoGen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GINDAHOOD 1 #5 Отговорено 27 Ноември, 2007 на мен ми забива за секунда,само при трагване с малко газ и пускане на съединителя малко по бързо,едно такова хулцане.но не винаги го прави. и аз се чудя от какво е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.Honda Civic 0 #6 Отговорено 27 Ноември, 2007 а като я даржиш в високи обороти прави ли го? имам впредвид над 3000 оборота? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #7 Отговорено 27 Ноември, 2007 разхода на гориво ми е към 6.5 извънградско. градско не съм я засичал. във високи обороти над 3000 също се случва, но по-леко и бързо се оправя. към 3500 вече всичко е наред. иначе на втора потегля спокойно, даже без газ. и на трета ще потегли ако и дам повече газ, каква беше целта на тоя експеримент? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aphex 1 #8 Отговорено 28 Ноември, 2007 При мен пък,когато и смачкам повечко газта няма значение на какви обороти е...за 1-2 секунди ускорението е някак мижаво или поне на мен така ми се струва и след тези 1-2 сек все едно се включват още 2 цилиндъра да помагат...незнам на какво се дължи и аз.Сменени са филтрите всичките.Ремък не съм сменял но и това ще стане скоро.Дайте някаква идея.Някой има ли подобен проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vfr 0 #9 Отговорено 28 Ноември, 2007 Аз имах подобен проблем и се оказа, че от лош бензин се е запушила.Сложих добавка за прочистване на инжекцион и не след дълго се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.Honda Civic 0 #10 Отговорено 29 Ноември, 2007 това било при всички D15B2 мотори и ми казаха да свиквам с това по бавно набиране при парвоначално подаване на газ просто корайте на по високи обороти Хондата не се плаши от това даже и е много добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #11 Отговорено 29 Ноември, 2007 (Редактирано) Колега започни от малките неща:Смени бензиновия филтър и другите консумативи(трябва),махни си катализатора,на мой приятел целият проблем със забиването му идваше от попаднали парчета от преебания вече катализатор в крайното гърне.След ходене по елкони и майстори махна катализатора смени задното гърне и колата заспа.Като ти работи колата иди и си сложи ръката на аспуха,ако духа силно(свободно) ок ,но ако едвам се усеща махай катила.Сори за off topic-а ,но и спирачната течност и антифриза се сменят поне.... на 5-6 години.А нашите коли масово са на повече годинки-всеки да си прецени.Колегата GINDAHOOD описва нещо като кълцане(има доста теми по въпроса),ползвайте търсачката.Това хулцукане се проявява от много неща ,но най често е скъсан тампон на мотора(зад предния фар),запушен филтър,кофти гориво(слага се добавка),рядко и от жило. Успех и да напишеш какво е станало Редактирано 29 Ноември, 2007 от vtec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aphex 1 #12 Отговорено 29 Ноември, 2007 Благодаря Ви колеги за помощта.Ще прегледам изпускателната система и най-вероятно ще махна катализатора или ще го заменя с нов,а може би и гърнето.Отдавна ми се иска да сменя и колекторите с 4-2-1 или 4-1 но нямам финансова възможност вмомента и за това,както и с по голяма тръба ф50 примерно,но всичко поетапно.Още веднъж Ви благодаря за отговорите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #13 Отговорено 29 Ноември, 2007 колегата е благодарил от мое име гледам, благодаря на всички които се отзоваха и от мен значии сложих от това за прочистването и като че ли се оправи. тия дни ще я разкарам пак балканско да видим дали съм прав. иначе някой да има инфо къде в пловдив могат да ми заменят катализатора с парче тръба? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #14 Отговорено 29 Ноември, 2007 колегата е благодарил от мое име гледам, благодаря на всички които се отзоваха и от мен значии сложих от това за прочистването и като че ли се оправи. тия дни ще я разкарам пак балканско да видим дали съм прав. иначе някой да има инфо къде в пловдив могат да ми заменят катализатора с парче тръба?Колега я кажи каква е тази добавка за про4иствае на инжекциона на моя д15б2 двигател ставали тази добавка тои е моно инжекция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #15 Отговорено 29 Ноември, 2007 Ей това е добавката за D15B2 Решава всички проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #16 Отговорено 30 Ноември, 2007 ей тва е добавката, тая статия съм я чел още преди да си купя колата. ама много пари де*а ... иначе това решава проблема от всякъде. johnyboy, сподели колко ти струва да я "сипеш" тая добавка? а иначе на конкретния въпрос - добавката е няква универсална за инжекциони. изхвърлих тубичката, не помня какво пишеше, ама от бензиностанцията си я взех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #17 Отговорено 30 Ноември, 2007 тая добавка е от малко по-скъпите ама пък работи безотказно !!!иначе добавка за прочистване на инжекцион е една добра стъпка, особено в ранните стадии на придърпването на д15б2. Понякога след сипване на добавка, нещата се нормализират за известно време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове