Jump to content
vanko_2

Civic 4gen Hatch

Recommended Posts

Първо добър ден на всички съфорумци, дойде деня и аз да напиша първия си пост :cool: . От около година съм голям фен на марката и от тогава разглеждам форума ви и останах с впечатлението, че е може би единствения форум където хората са стъпили здраво на земята така да се каже ;) и като им се зададе конкретен въпрос дават конкретен отговор. Исках да се регистрирам след като вече съм горд собственик на своя хонда, но както вървят нещата май скоро ще стана такъв ;) и затова реших да изпреваря събитията. Та въпроса ми е следния: тъй като съм си харесал една хондичка в Германия, става въпрос за 4 ген. с 1.3 мотор '90 година (незнам дали е д13б1 или б2?) беше ми интересно да чуя малко квалифицирани мнения за съответния мотор и купе. Някой ми разправяше, че 4 ген били вече отживелица и амортизирани пък и не били здрави купенцата :dry: та има ли нещо вярно или.. ? В крайна сметка хората си купуват голфове и баварци '85 с убежедниетео че тва са най здравите коли на света, защо сивик '90 да не е по здрава ;) ? Също така ме интересуват и малко конкретни характеристики на този мотор защото немога да открия такива по каталозите пък и друго си е да го чуеш от първа ръка. Става въпрос за някакъв ориентировъчен разход и малко динамични характеристики. Също така ми е интересно дали е вярно всеобщото мнение че хондовите части са безбожно скъпи ( говорим за обикновено обслужване ) и имайки предвид че (поне по мое мнение) 4 ген май не е толкова разпространена, дали се намират лесно части? Това е за сега, ако се сетя нещо друго ще питам пак :P . Ще съм благодарен на всякакви мнения и стискайте палци скоро и аз да имам с какво да ходя на срещи на форума, дърпачки и прочие... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре дошъл,след като си разглеждал форума не може да не си забелязъл ,че има търсачка и ако беше поработил с нея щеше да си наясно с нещата който питаш в първия си пост. колата не е лоша ,но двигателя е с две думи УБИТ 75коня ,за гонки забрави просто ,за тунинг на този двигател също.а цените на Хонда са безбожно скъпи по скъпи са отколкото на ферари :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....да поправя колегата Civic1.6от 0 до 100км/ч е за 11сек.разход извън града 5.5 градско 7.9

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Greenwater, извинявам се ако съм нарушил правилата на форума, знам за търсачката и я разгледах ама повечето неща не ми станаха ясни сигурно аз нещо немога да се оправя с нея :cool:, колкото за цените не се заяждам или нещо подобно просто ми е интересно и исках да чуя от хора които наистина имат поглед върху нещата. За това че е куца 1.3-ката ми е ясно ама със сигурност аз ще съм доволен и от това вървене :dry:. Все пак благодаря за отговорите! Най-важното е че доколкото разбрах съм се насочил правилно и да си взимам 4ген и няма да сажалявам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако имаш възможност вземи си поне двигател д15б2 хем може да се упгрейтва хем е 90 кончета иначе избора ти е перфектен .най добрия двигател на 4 генерация е б16а1-150коня, обаче много скъпо ще ти излезе а добър вариант е д16а6 108коня като моя :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

правилно си се насочил :cool: плюсовете няма да ти ги изброявям щот са много като минус можеби това , че тенекетата са малко по-тънки и при удар се криви сериозно , леко задните вежди са по-податливи на корозия, но не е болка за умиране :dry: друго не се сещам частите са на прилични цени - примерно с 10-15лв по-скъпи от vw или рено :P а наистина ако си намериш 1.5 90 кончета ще е по-добреУспех ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям колегите, потърси си 1500 кубиков...не че 1300 е лош :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Насоката ти е добра. Ламарините е вярно че са тънки ама все пак ниското тегло няма от къде да се навакаса. :cool: 1.3-75к.с. не е лош избор, но да ти кажа бързо ще му се наситиш и ще започнат да ти се въртят едни "мухи" из главата дето с подобен двигател са почти неизпълними. 1.5-90к.с. е определено по-добрия вариянт по простата причина, че има доста голям потенциял, а пък да не забравяме че е най-разпространения мотор на Civic в БГ.1.4-90к.с. е може би компромисният вариянт м/у горните 2. Мога от опит да кажа, че при стоков вариянт в предвид тяхната възраст върви по-добре и от Д15, но в последствие ще се върнеш на момента с въпросните "мухи".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, много ви благодаря за отзивчивостта и споделения опит! За жалост в рамките на няколко дни ми отмъкват 2 сивика под носа :rolleyes: ама какво да правим късмет ТЪРСЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА :P . Както са казали хората по добре късно отколкото никога, пък и аз чакам 1 година ще почакам още щом трябва :P. И в крайна сметка разбрах, че за номера на генерацията няма да сбъркам, а пък колкото до мотора каквото изпадне офертно тва ще е от 1.3...до 1.6, най-важното е да има "Н" на капака. Пак много благодарско и живот и здраве ако взема нещо ще се похваля ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...