al3x 0 #1 Публикувано 3 Септември, 2007 тази кола от какво съм я взел , никога не съм виждал да ми светне лампата че няманикои в наличност оставял съм доста в червеното да седи , и пак не светва тези които имат Сивик 6г хеч , нека споделят техните дали светват или проблема е в моита само . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ShEfA #2 Отговорено 3 Септември, 2007 Просто нямаш лампа - японците явно имат неписано правило да влизат в резерва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest beneton4o #3 Отговорено 3 Септември, 2007 Аз за мойта 5-та ген. знам ,че няма , но мислех че 6г имат лампичка за бенза.Даже имам спомен да съм я виждал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ironstone #4 Отговорено 3 Септември, 2007 Англичанките имат, но съм карал доста време "на чертата" най-долу и не светва. Според мен има резерв резервоара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA 3 #5 Отговорено 3 Септември, 2007 Вие децата гладни оставяте ли си ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLAZE 1 #6 Отговорено 3 Септември, 2007 Вие децата гладни оставяте ли си ? Ами те докъто бяха малки добре ,ама като им порастнат "главите Д15***,като им порастнат едни храноотводи на ф60 и т.н като им се завият червата на едни "охлювчета",та иди виж как се хранят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA 3 #7 Отговорено 3 Септември, 2007 евалата хареса ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #8 Отговорено 3 Септември, 2007 На 6 ген японка D15Z6 има лампа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #9 Отговорено 3 Септември, 2007 ами моита е д15z6 но до сега не е светвала ,трябва да сложа една туба и да карам до край да видя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stanislava #10 Отговорено 3 Септември, 2007 тази кола от какво съм я взел , никога не съм виждал да ми светне лампата че няманикои в наличност оставял съм доста в червеното да седи , и пак не светва тези които имат Сивик 6г хеч , нека споделят техните дали светват или проблема е в моита само .Почти винаги зареждам, когато лампата започне да светва и угасва - зависи от наклона, на който се намирам. Това става, когато визуално стрелката е в червената зона. Когато мине под нея, лампата вече започва да свети постоянно. Когато пълня догоре, обикновено събирам 37-38 литра. Доколкото знам, резервоарът е 45 л. Дано информацията е полезна, макар че моята кола е Сивик 6г хеч; 1,4 IS; 99 г. Но при всички 6г, които съм виждала, е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lordross 0 #11 Отговорено 3 Септември, 2007 тази кола от какво съм я взел , никога не съм виждал да ми светне лампата че няманикои в наличност оставял съм доста в червеното да седи , и пак не светва тези които имат Сивик 6г хеч , нека споделят техните дали светват или проблема е в моита само .Почти винаги зареждам, когато лампата започне да светва и угасва - зависи от наклона, на който се намирам. Това става, когато визуално стрелката е в червената зона. Когато мине под нея, лампата вече започва да свети постоянно. Когато пълня догоре, обикновено събирам 37-38 литра. Доколкото знам, резервоарът е 45 л. Дано информацията е полезна, макар че моята кола е Сивик 6г хеч; 1,4 IS; 99 г. Но при всички 6г, които съм виждала, е така.а случайно да кажеш номера на двигателя, че като гледам моя (D14Z2) май няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iSpider 0 #12 Отговорено 3 Септември, 2007 (Редактирано) Почти винаги зареждам, когато лампата започне да светва и угасва - зависи от наклона, на който се намирам. Това става, когато визуално стрелката е в червената зона. Когато мине под нея, лампата вече започва да свети постоянно. Когато пълня догоре, обикновено събирам 37-38 литра. Доколкото знам, резервоарът е 45 л. Дано информацията е полезна, макар че моята кола е Сивик 6г хеч; 1,4 IS; 99 г. Но при всички 6г, които съм виждала, е така.Японка ли? (3 врати)Аз моята не съм виждал да й свети лампа, но като видя стрелката яко в червеното сам си се стряскам и зареждам ... винаги се оказва че си имам 10-ина кила Ама лампа още не съм намерил и на таблото, все пак като го осветиш се виждат ... може би е новост след фейслифта през '98 ... Редактирано 3 Септември, 2007 от iSpider Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Десислав Иванов 8 #13 Отговорено 3 Септември, 2007 Имаше такава тема преди време...Моята е с двигател D14A3 ( 98 година ) има си лампа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #14 Отговорено 3 Септември, 2007 Аз съм с D15Z6 4 врати произведена в Япония 1996г. и досега лампата за бензина не ми е светвала. За да разбера дали светва при някакво количество бензин, един път карах колата нарочно доста дълго след червеното, но ме хвана страх да не засмуче боклуци от резервоара и отидох да я напълна и познайте колко събра? При условие че резервоара събира точно 45литра аз заредих малко над 43 Тогава разбрах че лампата ми или не свети или изобщо никога не е светела. И да се похваля сега до морето като ходих съм карал бавно (120-130 по магистралата) и ми даде разход 5,61/100 безоловен95. Страхотно нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stanislava 8 #15 Отговорено 3 Септември, 2007 Почти винаги зареждам, когато лампата започне да светва и угасва - зависи от наклона, на който се намирам. Това става, когато визуално стрелката е в червената зона. Когато мине под нея, лампата вече започва да свети постоянно. Когато пълня догоре, обикновено събирам 37-38 литра. Доколкото знам, резервоарът е 45 л. Дано информацията е полезна, макар че моята кола е Сивик 6г хеч; 1,4 IS; 99 г. Но при всички 6г, които съм виждала, е така.Японка ли? (3 врати)Аз моята не съм виждал да й свети лампа, но като видя стрелката яко в червеното сам си се стряскам и зареждам ... винаги се оказва че си имам 10-ина кила Ама лампа още не съм намерил и на таблото, все пак като го осветиш се виждат ... може би е новост след фейслифта през '98 ...Да, японка, 3 врати. Но не си знам номера на двигателя. Наистина се вижда при осветено табло. Намира се най-горе, най-дясната лампа. Виждала съм няколко 6г, които не са фейс лифта и те имат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Калоян Кателиев 0 #16 Отговорено 3 Септември, 2007 На моята реших да й сменям горивцето. Миналата седмица доизцедих А95-ицата и отидох да заредя 10 кила А98 - стрелката мръдна 2 милиметра над червеното. Значи е имала към 2-3 литра А95 в резервоара, а никаква лампа не ми е святкала! И аз съм забелязвал, че като пече слънце откъм задницата, на таблото се вижда какви ламБи има, но за "жажда" лампа не съм видял. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JAZZ 0 #17 Отговорено 3 Септември, 2007 Аз карах една служебна 6 генерация преди година и не и светеше лампата,въпреки че имаше.А един мой приятел-NSX от форума е момчето,кара същата и неговата свети.Според мен би трябвало да има и да свети...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest VitoEJ9 #18 Отговорено 3 Септември, 2007 Д14А4 - има лампа , но не съм виждал да свети или поне не съм се осмелявал да я чакам да светне. Колата е 6г. 3 врати с "дръпнати очи" (японка) 98г. НЕ е фейслифт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Accord6 #19 Отговорено 3 Септември, 2007 Отскоро имам Д14А4, но не съм виждал лампата да свети. Вчера заредих 41л. и съдейки по инфото, че резервоарът побира 45л, трябваше да светне ако има лампа (ако не е изгоряла, разбира се ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
8100rpm 3 #20 Отговорено 3 Септември, 2007 VTI има и често ми свети след някоя магистрала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skotie 1 #21 Отговорено 4 Септември, 2007 и мойта не съм я виждал да свети. Има и една камара лампички, групирани над индикаторите за температурата и бензина, които също не съм ги виждал да светват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #22 Отговорено 4 Септември, 2007 начи да разбирам че в повечето случай не светят самата лампа си я има на таблото, ама някои дръпнат явно е забравил да е пусне към токаа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #23 Отговорено 4 Септември, 2007 До 98 нямат , след 98 имат .... са точно кой месец не мога да кажа . Тия с фейслифт трябва да имат . Пък и тая лампа е за жени дето нищо не гледат и трябва да им светне нещо , че да решат че колата освен да се кара трябва и да се сипва бензин и да се помпят гуми и да се проверява масло и т.н. .... отплеснах се вече . Просто има жени дето само карат . Не си карайте колите на резерва , кой знае какви боклуци и без това има по дъната на резервоарите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bakura 0 #24 Отговорено 4 Септември, 2007 Ето , че и аз имам такъв проблем като вас , колеги Моята Accord CB3 , има лампичка , но не свети , значи е развалена . Казвам го защото съм карал до последно , но не е светвала . Вапроса сега ми е ... лесно ли е свалянето на таблото и какъв волташ или какви данни има тая лампичка за да си я купя . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest purkinie #25 Отговорено 4 Септември, 2007 D14A7 има лампичка! Когато "влезе" в резерва (около 8 литра) светва и след 2-3км изгасва; а когато останат около 4 литра свети постоянно- това го пишеше в една тема и го карам на спомени,но при мен е така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Saho 0 #26 Отговорено 4 Септември, 2007 Civic 6 98' , хечбек, d14a4... Със сигурност има лампа и си свети... Днеска ми се наложи да видя тази неприятна светлинка на таблото на моята хубавица.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CyberGene 2 #27 Отговорено 4 Септември, 2007 Аз пък съм с Прелюд 4-та генерация и той нали е с един електронен дисплей за горивото, та в упътването беше показано, че има и лампа за бензина, дето като светнела, означавало, че има още 9 литра или нещо такова. Та карам си аз, а на дисплея му изчезнаха всички черти, а никаква лампа не свети, но аз си чакам спокоен, щото 9 литра са си ехееее, нали И в един момент колата почна да попрекъсва нещо Добре че на 200 метра пред мен имаше бензиностанция. А тая теория за боклуците, дето се обирали от дъното ми е интересно доколко е достоверна, при положение че като минеш през едни павета, всичко се разджурква толкова много, че каквито и боклуци да има, сигурно се хомогенизират достатъчно Но все пак никога не съм виждал резервоар отвътре и може би пък наистина да се натрупват утайки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest GeFi #28 Отговорено 5 Септември, 2007 Моята 6ген. сивик 99г.(декември , ако е от значение...) има лампичка ама нещо не е в ред ... Когато запаля колата и сам сигурен че няма бензин не свети , трябда да поработи на място или в движение(на равно или на баир на горе) 1-2 мин макс и светва лампичката но както светва много плавно(бавно сякащ аз я светвам с потенсиометър) така и плавно огасва .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stanislava 8 #29 Отговорено 7 Септември, 2007 тази кола от какво съм я взел , никога не съм виждал да ми светне лампата че няманикои в наличност оставял съм доста в червеното да седи , и пак не светва тези които имат Сивик 6г хеч , нека споделят техните дали светват или проблема е в моита само .Почти винаги зареждам, когато лампата започне да светва и угасва - зависи от наклона, на който се намирам. Това става, когато визуално стрелката е в червената зона. Когато мине под нея, лампата вече започва да свети постоянно. Когато пълня догоре, обикновено събирам 37-38 литра. Доколкото знам, резервоарът е 45 л. Дано информацията е полезна, макар че моята кола е Сивик 6г хеч; 1,4 IS; 99 г. Но при всички 6г, които съм виждала, е така.а случайно да кажеш номера на двигателя, че като гледам моя (D14Z2) май няма Вчера си дигнах предния капак и видях, че номерът на двигателя ми е D14Z2, така че най-вероятно имаш - опитай с най-дясната лампа на най-горния ред - над бензиномера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #30 Отговорено 8 Септември, 2007 Станислава ))знам каде се намира самата лампичка,но същата тази не свети както казаха колегите от 98 на горе светят явно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JAZZ 0 #31 Отговорено 8 Септември, 2007 Ами ако ви е много зор да свети,направете си я! С'а като японците не са си свършили работата... Предполагам,че не е много трудно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #32 Отговорено 8 Септември, 2007 (Редактирано) Моята е 96-а и си свети но чак под нулата като падне а като гледам под нулата имам още към 10-15 литра бензин така че мисля, че е нормално да светва бавно. Oстави не зареждай още 50 км и ще видиш че ще свети доста постоянно. Редактирано 8 Септември, 2007 от Draik Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tinki 1 #33 Отговорено 12 Септември, 2007 Само да вметна че има Д15Z6 японки хеч на които лампата е контролна-не свети при достигане на резерва а само при запалване (check) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord6 0 #34 Отговорено 12 Септември, 2007 Ето какво пише в руските инструкции за 6-та генерация Сивик т.е. някои коли имат лампа за бензина, която светва като остане 6,5л бензин в резервоара. Така, че тези които нямат лампа да не се шашкат, явно не на всички модификации е слагана контролна лампа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pepperj #35 Отговорено 11 Октомври, 2007 аз имам сивик 97г. хеч и имам на таблото лампа но не е еветвала никога дори и при запалване(chek).оставял съм я яко в червеното и пак не е светвала нито веднъж и аз много съм и се чудел но май просто няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest keel #36 Отговорено 11 Октомври, 2007 (Редактирано) Айде и аз да вметна, че на седан 96-та година, с D15Z6 двигател, си свети. Само че светва чак когато стрелкта вече почти е подминала червената черта. Редактирано 11 Октомври, 2007 от keel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest taratorrra #37 Отговорено 11 Октомври, 2007 Аз съм със купе 6-та генерация /D16Y7/ има лампа и свети, но не съм я оставал да свети дълго така че не мога да кажа колко остава като светне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cucci 0 #38 Отговорено 11 Октомври, 2007 тази кола от какво съм я взел , никога не съм виждал да ми светне лампата че няманикои в наличност оставял съм доста в червеното да седи , и пак не светва тези които имат Сивик 6г хеч , нека споделят техните дали светват или проблема е в моита само .мойта е д14а4 6та. ген. и си има лампичка и даже ще вземе да изгори от светене Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stancho #39 Отговорено 11 Октомври, 2007 оф и аз колко сум се тровил с тая лампа... неше неще да свети пък то излезе че нямало..колеги дайте да поразучим или някой по-вещ да каже как точно работи тая лампа, какъв датчик я командва (или квото е там)и евентуално за колко $$ ще можем да си сложим по една.. едва ли ще има проблем да се отвори таблото и да се сложи лампа.. но от там нататък предполагам си е сложничко..незнам. аз бях питам в една друга тема но никой не ми отговорида се надяваме сега да има отзвук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове