Jump to content
ozonbg

Съмнение за преразход

Recommended Posts

Струва ми се че изгаря повече от норматива. Не съм засичал но сякаш надхвърля 10 л градско. Понякога намирисва на бензин когато карам, рядко е. Няма накакви течове по колата. Един приятел ми каза, че може проблема да е в свещите и трябва да ги сменя. А може да е от карането ми, макар че се старая да не натискам яко газта. Как мислите?

Редактирано от ozonbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За миризмата на бензин не мога да отговоря адекватно, или поне не мога да го свържа с това, което имам в главата. Но прекомерния разход може да се дължи на грешни данни от ламбда сондата - тоест, тя да е заминала. Това е предположението от мен. Или може да ти е много тежък кракът! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ozonbg

с компютърна диагностика може ли да се установи дали е заминала ламбда сондата или пък свещите че са износени? А ако е заминала сондата може ли да се замени и колко парички грубо би излязло?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PreludeManiac

с компютърна диагностика може ли да се установи дали е заминала ламбда сондата или пък свещите че са износени? А ако е заминала сондата може ли да се замени и колко парички грубо би излязло?

Ако е заминала сондата си приготви между 200 и 800 лева. Зависи от кой тип е, откъде ще я намериш, дали е нова или употребявана. Дано не е това. Звъни на доктор Омре. Той ще ти каже какъв е проблема.Опс... ти си от Бургас... Явно няма да е Омбре. Редактирано от PreludeManiac

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са симпомите като цяло за движението на автомобила при дефектирала ламбда сонда?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Повишен разход, изгорелите газове започват да стават черни, но май като се замисля - чек енджина трябва да ти свети, ако ти е изфирясала сондата. Нека някой подкрепи думите ми?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hamann

И на мен ми е прецакана ламбда сондата и на таблото ми свети, но тази лампа която свети до колкото знам не е само за сондата а и за много други неща затова трябва да се види какво ще каже компютъра /каква грешка ще даде/.При мен сондата е около 140 кинта :bounce: ама трябва да я сменя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй като нямам наблюдения за каквото и да е друго странно поведение по колата, освен съмнението за преразхода мисля че трябва да изключа ламбда сондата от списъка. Двигателя си работи тихо, гладко, няма черни изгорели газове, не вибрира, няма странни сигнални светлини по таблото.Остават свещите или може да има и нещо друго?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братчка Оти тааа тема не е у технически въпоси :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора тоя сивик изобщо има ли ламбда сонда след като е карбуратор?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода най-вече си зависи от стила на каране и задръстванията . Така че недей чети че някой с твоята кола прави 7 градско ... т'ва не е софийски разход по задръстванията . Иначе пробвай за начало със свещи . Хем не са скъпи , хем може да помогнат. Вземи си DENSO , или NGK /но само ако са made in japan/ .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих DENSO за по 5 лв. бройката. Търговеца ми каза че били японски. Ама за 5 лв. дали не е съмнително? По нещо може ли да се познае оригинала от ментето?

Редактирано от ozonbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих DENSO за по 5 лв. бройката. Търговеца ми каза че били японски. Ама за 5 лв. дали не е съмнително? По нещо може ли да се познае оригинала от ментето?

За тази цена, не вярвам да са ДЕНСО (или ако са ДЕНСО са за косачки :( ) Сега сериозно - хубави свещи под 20 -25 лева няма. Пак е въпрос на критерии де. Ако не си претенциозен може и за по 10 лева да си намериш някакви. :) Денсо Иридиум и НГК Иридиум/Платинум са между 21 и 35/45 лева. Зависи от къде ще ги намериш.Ето ти линк да се ориентираш за хубави свещи и цените им. На първата страница са NGK, а на втората Denso..::ТУК::. Редактирано от PreludeManiac

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,имах я същата,градско ми хар4еше 6,5-7л и бях винаги на педала,докато не отвореше 2рия клапан на карбуратора не сменях скорост.10л разход никога не е давала.Виж да няма някой спукан марку4 на бензина,можеби миризмата идва оттам,провери добре преди някой да ти вземе парите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ozonbg

ако беше маркуч скъсан нямаше ли да мирише постоянно на бензин, а то се случва някой път рядко след като сменям скорости или като изфорсирам двигателя

Редактирано от ozonbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...