Jump to content
chuchkov

Honda jazz 2004 1.4 как се почиства EGR клапан

Recommended Posts

Нещо не можах да се оправя с търсачката,ще бъда много благодарен ако някой може да помогне как става почистването на този клапан.Колата е на 158 000,аз я карам ве почти 50 000 и никога не е почистван досега!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистят се всичките EGR пътища, не само клапана. Иначе няма ефект.

https://forums.hondabg.com/topic/96260-проблеми-с-егр-клапана-на-хонда-джаз/?do=findComment&comment=1057485818

https://forums.hondabg.com/topic/121725-егр-грешка-разход-на-масло-и-гориво-jazz-gd5/?do=findComment&comment=1057653065

Сваля се цялата пластмасария и всмукателните колектори. Трябва да си купиш всички гарнитури. За EGR клапана, за плочката към всмукателния колектор (тази с EGR каналите) и всички силиконови гарнитурки (о-пръстени) за всмукателния колектор и за дросела.

Разглобяването е доста и е мъчно, понеже е голяма теснотия под капака на jazz-а.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам най-сърдечно да благодаря на колегата dandilov за бързия отговор!

Искам тук да споделя кое ме накара да пусна тази тема:

Миналата седмица пътувах извънграско  когато за първи път усетих леко придърпване,като бях изминал около 220км.На връщане към Пловдив трябваше да заредя бензин и се спрях на бензиностанция Круиз след Долна Баня.Заредих 20литра А95 и се започнаха мъките,колата вървеше ,но започна много да придърпва като за момент започна да мига chek enjine! Както и да е се прибрах и реших да добавя 10литра А100.Вечерта заваля дъжд и карах  през големи локви в града.На другия ден тръгнах отново извънградско и тогава започнаха истинските мъки-кола започна много да придърпва,да се форсира без причина.Откачането на клема на акумулатора помогна да е свети check enjine. Колата е CVT и за почна да мига Д което показва че е на DRIVE! Прибрах се без да съм стигнал целта! Доста четох и с помоща на AI стигнах до решението да почистя EGR.Не знаех на колко хиляди трябва да се чисти и затова пуснах темата.Последно я пробвах в града,но много тресе на моменти дори когато чакам на светофар!

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тази нова, подробна информация, на мен ми изглежда като друг проблем. Може да са свещи, бобини, дросел, MAF сензор, липса на вкуум в смукателния трак (спукан маркуч по захранването с въздух), датчик колянов вал, задръстени инжектори и т.н.

Абе, трябва си добра диагностика в кадърен сервиз, за да не сменяш здрави части на сляпо. Пробвай в Rifto Garage или Chakov Garage.

Допълнително, почистването на EGR тракта си е задължителна профилактика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако вади грешка при пресецването и прекъсването прочети я и пиши тук каква е, ако са няколко пиши ги всички, направи го преди да се занимаваш с EGR-а. Имах подобен проблем с такава Джазка и проблемът беше там където никой не може да предположи, щях да сменям дроселна клапа, гарнитури и какво ли не. Пиши грешката тук и ще ти подскажа ако е подобен на моя случай. Важно е да се знае също дали дроселната клапа е електронна или механична, на този модел ги има и двата варианта.

ПП - И се опитай да си спомниш много добре дали не си объркал на бензиностанцията пистолета на бензина с този на дизела!!!

Редактирано от CCord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях на диагностика в сервиз в с.Брестник.Специалиста прави диагностика на място,след което аз карах колата ,а той следеше какво отчита компютъра.

Усъмни  се в сензор на соростната кутия ,като те са два и им размени мястото.Направихме отново проба и колата се държеше много по-добре! Накрая изчисти грешката check enjine.Поръча нов сензор и след като го сменим ще пиша отново! Засега ще карам колата само в краен случай и то градско !Благодаря на отзовалите по темата!

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...