Jump to content
to6ko_lo6ko

Honda CRV 2.2 c-dti 2013 смяна на масло на автоматична скоростна кутия

Recommended Posts

IMG_1083.thumb.jpeg.0164f20e116f95edc2708bd6500f6b78.jpegЗдравейте! Предстои ми обслужване на автоматична трансмисия и този път съм решен да го направя сам. Разполагам с необходимите условия и инструменти, но при оглед виждам две пробки за източване на маслото както и една за пълнене, та въпроса ми е защо има две пробки ( само на едната има надпис oil transmision). И евентуално, от коя да източа маслото и от пробката за пълнене ли да налея новото масло или от щеката за проверка? Колата е CRV 2,2 2013 N22B4.

IMG_1082.jpeg

Редактирано от to6ko_lo6ko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за желанието. Аз скоро си сменях на сам на ръчната кутия. 

Взех си такава помпа и си улесних много работата. Препоръчвам ти да си вземеш нещо подобно за да ти е лесно. 

https://www.onlinemashini.bg/shpric-maslo-geko-g01151/39383

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втората снимка е АТ кутия тоест твоята, пробка за наливане няма и се ползва отвора на щеката. първата снимка е на МТ кутия. Става бързо и лесно, трябват ти около 4л.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете снимки са от моят автомобил и затова съм объркан. Качвам още една, по - панорамнс снимка, на която се виждат и двете пробки за източване.

IMG_1084.jpeg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми прилича на раздатката на първата снимка, след една година и на определени модели на раздатката маслото се сменя отделно. Гледай видеа в ютюб, по-лесно е нагледно, отколкото някой да ти обяснява с думи :) 

Редактирано от Bizzito
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсих в Ю туб видеа, но там са предимно на бензинови. Странното е, че на пробката на първата снимка пише transmition oil, а не transfer case (раздатка).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   2 потребители

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...