quakes 6 #1 Posted April 17 (edited) Здрасти, някой сменял ли е тези лайстни, за да ми каже как точно се откачат? Защото докато гледах някакви клипове, навсякъде се държат от две болтчета и се сваля и страничното огледало, за да се демонтират. Обаче вчера се засилих да сменям моите и се оказа, че такива болтчета няма За тези лайстни говоря: Ако разбирам правилно диаграмата от Amayama, не би трябвало да има болтчета. Явно масово клиповете, които съм гледал са на някакви американски модели, предполагам. Оставам с впечатлението, че трябва да се свали по следният начин, нищо че клипа е за 9-та ген. (timestamp на 1:20) Лайстните, които съм взел не са оригинални, но пасват по размер, нямат отвори за болтчета, и имат тази черна скобичка от снимките в Amayama. Та, мога ли да ги сваля с метода от клипа без да махам огледалото, без да разглабям кората (за да освободя скобите) и някак си без да счупя нищо, което да падне в кората и да дрънчи Опитах се да намеря и при братушките някакви инструкции, обаче не успях Edited April 17 by quakes Share this post Link to post Share on other sites
JapCar 355 #2 Posted April 17 Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика? Share this post Link to post Share on other sites
quakes 6 #3 Posted April 17 (edited) 6 minutes ago, JapCar said: Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика? С времето се напуква гумата на уплътнението, къса се и т.н. Не знам функционално дали е голям проблем, ама много ме дразни как изглежда (особено след автомивка като почнат да стърчат навсякъде) Edited April 17 by quakes Share this post Link to post Share on other sites
JapCar 355 #4 Posted April 17 Аха, разбрах. На много коли се получава след време, гумата старее. И да са в добро състояние, гумите не могат напълно да спрат да влиза вода,за това отдолу на вратите има по 2-4 отвора, да изтича водата... Share this post Link to post Share on other sites
Svilen83 2 #5 Posted April 17 Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. Share this post Link to post Share on other sites
quakes 6 #6 Posted April 20 On 4/17/2026 at 8:05 PM, Svilen83 said: Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. Потвърждавам, натискаш с пластмасово инструментче за кори на мястото където се пада черната скоба, и с малко повече сила ще щракне - след това или повдигаш леко или плъзгаш към задната врата. 1 Share this post Link to post Share on other sites