Jump to content
quakes

Смяна на лайстни на страничните прозорци

Recommended Posts

Здрасти, някой сменял ли е тези лайстни, за да ми каже как точно се откачат? Защото докато гледах някакви клипове, навсякъде се държат от две болтчета и се сваля и страничното огледало, за да се демонтират. Обаче вчера се засилих да сменям моите и се оказа, че такива болтчета няма :D За тези лайстни говоря:

S08cd0d8067654433b83c349237833b7co.jpg_9

Ако разбирам правилно диаграмата от Amayama, не би трябвало да има болтчета. Явно масово клиповете, които съм гледал са на някакви американски модели, предполагам.

honda-72450tl0003-1568985748397-big.jpghonda-72450tl0003-1643685882386-big.jpg

Оставам с впечатлението, че трябва да се свали по следният начин, нищо че клипа е за 9-та ген. (timestamp на 1:20)

Лайстните, които съм взел не са оригинални, но пасват по размер, нямат отвори за болтчета, и имат тази черна скобичка от снимките в Amayama.

Та, мога ли да ги сваля с метода от клипа без да махам огледалото, без да разглабям кората (за да освободя скобите) и някак си без да счупя нищо, което да падне в кората и да дрънчи :D Опитах се да намеря и при братушките някакви инструкции, обаче не успях

Редактирано от quakes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
6 minutes ago, JapCar said:

Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика?

i02xz7en6n4b1.jpg

С времето се напуква гумата на уплътнението, къса се и т.н. Не знам функционално дали е голям проблем, ама много ме дразни как изглежда (особено след автомивка като почнат да стърчат навсякъде)

Редактирано от quakes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, разбрах. На много коли се получава след време, гумата старее.

И да са в добро състояние, гумите не могат напълно да спрат да влиза вода,за това отдолу на вратите има по 2-4 отвора, да изтича водата...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 4/17/2026 at 8:05 PM, Svilen83 said:

Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. 

Потвърждавам, натискаш с пластмасово инструментче за кори на мястото където се пада черната скоба, и с малко повече сила ще щракне - след това или повдигаш леко или плъзгаш към задната врата. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...