quakes 6 #1 Публикувано петък в 09:36 (Редактирано) Здрасти, някой сменял ли е тези лайстни, за да ми каже как точно се откачат? Защото докато гледах някакви клипове, навсякъде се държат от две болтчета и се сваля и страничното огледало, за да се демонтират. Обаче вчера се засилих да сменям моите и се оказа, че такива болтчета няма За тези лайстни говоря: Ако разбирам правилно диаграмата от Amayama, не би трябвало да има болтчета. Явно масово клиповете, които съм гледал са на някакви американски модели, предполагам. Оставам с впечатлението, че трябва да се свали по следният начин, нищо че клипа е за 9-та ген. (timestamp на 1:20) Лайстните, които съм взел не са оригинални, но пасват по размер, нямат отвори за болтчета, и имат тази черна скобичка от снимките в Amayama. Та, мога ли да ги сваля с метода от клипа без да махам огледалото, без да разглабям кората (за да освободя скобите) и някак си без да счупя нищо, което да падне в кората и да дрънчи Опитах се да намеря и при братушките някакви инструкции, обаче не успях Редактирано петък в 09:42 от quakes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 353 #2 Отговорено петък в 10:01 Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
quakes 6 #3 Отговорено петък в 10:07 (Редактирано) 6 minutes ago, JapCar said: Не знам как става, би трябвало по автобояджийските форуми да знаят, ама защо се налага тая гимнастика? С времето се напуква гумата на уплътнението, къса се и т.н. Не знам функционално дали е голям проблем, ама много ме дразни как изглежда (особено след автомивка като почнат да стърчат навсякъде) Редактирано петък в 10:07 от quakes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 353 #4 Отговорено петък в 10:53 Аха, разбрах. На много коли се получава след време, гумата старее. И да са в добро състояние, гумите не могат напълно да спрат да влиза вода,за това отдолу на вратите има по 2-4 отвора, да изтича водата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svilen83 2 #5 Отговорено петък в 17:05 Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
quakes 6 #6 Отговорено преди 3 часа On 4/17/2026 at 8:05 PM, Svilen83 said: Сменях ги с китайски преди година, няма болчета, само щипки. Вадиш ги като на американските от клипчетата. Потвърждавам, натискаш с пластмасово инструментче за кори на мястото където се пада черната скоба, и с малко повече сила ще щракне - след това или повдигаш леко или плъзгаш към задната врата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове