Jump to content
ceco_accord

Рециклиране на стари фарове.

Recommended Posts

Старата ми 40 годишна либоф (с коят се знаем от 27 години) има нужда от "очен" специалист.

Фаровете са с метални рефлектори и не стават за отваряне с греене в микровълнова, а и не знам с какво са им лепени стъклата - не са поликарбонат!

Отделно - има ли модерни технологии за възстановяване на хрома, или си требе оригиналната технология?

Хром спрейовете от рекламните клипчета нещо не ми вдъхват доверие, като прецизна огледалност, а и не знам колко носят на жегата в последствие?

Основни методи за професионално възстановяване

Вакуумна метализация (Алуминизиране): Това е най-ефективният и масов метод. Старият слой се премахва химически, повърхността се полира и лакира със специален температуроустойчив лак, след което във вакуумна камера се нанася фин слой чист алуминий.

Галванично никелиране/хромиране: Прилага се предимно при по-стари, изцяло метални рефлектори. Процесът включва електрохимично нанасяне на метални слоеве (мед, никел, хром), което осигурява висока устойчивост на корозия и топлина. 

Някой има ли опит, или да е ползвал услугите на някого, и да е доволен?

Фирма / координати / ориентировъчни цени / впечатления при последвалата експлоатация?

Имам втори сет, но не искам да го жертвам в ТНТМ експерименти.

IMG_20260322_152123.jpg

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://ewertlak.com/lakirane-s-pvd-pokritie-za-avtomobili/

Виж какво ще ти кажат тези, пък после го мисли. Из ретро средите почти не минава проект без някои части да минат през тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   2 потребители

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...