ceco_accord 7307 #1 Публикувано преди 6 часа (Редактирано) Старата ми 40 годишна либоф (с коят се знаем от 27 години) има нужда от "очен" специалист. Фаровете са с метални рефлектори и не стават за отваряне с греене в микровълнова, а и не знам с какво са им лепени стъклата - не са поликарбонат! Отделно - има ли модерни технологии за възстановяване на хрома, или си требе оригиналната технология? Хром спрейовете от рекламните клипчета нещо не ми вдъхват доверие, като прецизна огледалност, а и не знам колко носят на жегата в последствие? Основни методи за професионално възстановяване Вакуумна метализация (Алуминизиране): Това е най-ефективният и масов метод. Старият слой се премахва химически, повърхността се полира и лакира със специален температуроустойчив лак, след което във вакуумна камера се нанася фин слой чист алуминий. Галванично никелиране/хромиране: Прилага се предимно при по-стари, изцяло метални рефлектори. Процесът включва електрохимично нанасяне на метални слоеве (мед, никел, хром), което осигурява висока устойчивост на корозия и топлина. Някой има ли опит, или да е ползвал услугите на някого, и да е доволен? Фирма / координати / ориентировъчни цени / впечатления при последвалата експлоатация? Имам втори сет, но не искам да го жертвам в ТНТМ експерименти. Редактирано преди 6 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 181 #2 Отговорено преди 34 минути https://ewertlak.com/lakirane-s-pvd-pokritie-za-avtomobili/ Виж какво ще ти кажат тези, пък после го мисли. Из ретро средите почти не минава проект без някои части да минат през тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове