Jump to content
stany681

СЧУПЕНО СТЪКЛО

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Както карах по Царигр.шосе, пред ПРАКТИКЕР, с около 60 км/час, по средата на челното стъкло, от чистачките, нагоре, се появи от нищото пукнатина около 15 см. Без удар, камъче или каквото и да било. Направо нямам думи...:(:(:(

(В момента чакам плащане от застрахователя на сума по щета-за смяна на стъпенката под вратите.Признаха си ф-рата на Бултрако,смених, заснеха и т.н... не мисля че ще има проблем.)

Обаче сега с нова щета, с този джам, нещо се притеснявам. В момента на жена ми СИВИК-а е в доверения им сервиз КОБРА, пак за смяна на стъкло, счупено от камъче.КОБРА ми се вижда много мизерен и чета основно стари отрицателни отзиви за тях. 

Дайте моля идея за проверен стъкларски сервиз в София, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Колата е ЦРВ 5, хибрид, 2019 год. не е американка....От Бултрако казаха, че след смяна на стъклото имало 2-3 часа процедура при тях за обучение или нещо подобно на сензори, камери и т.н. по стъклото, което е и с подгрев. Тази процедура не виждам как ще я покрие застраховател, ще видим.

Важното е смяната да е читава, с гаранция,че няма да изпочупят щипки напр,. няма да влиза вода и каквото се сетите за след смяна на челно стъкло :(. Не съм сменял никога и съм бая притеснен от тази интервенция, особено ако е в доверения сервиз. Та спешно събирам мнения, преди да заведа щетата.

Ще съм много благодарен на всички за идеите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри отзиви от сервиз трудно ще откриеш, понеже мотивацията от това да се оплачеш от някого и с това да му навредиш е по-силна. 

Миналия месец и аз сменях стъкло на сивик 10, но по ред причини избрах Мустанг, и нямам почти никакви забележки. Преди съм сменял в Кобра - не съди за сервиза по това къде се намира и как изглежда, важни са хората, които работят в него. Аз имах лична връзка там, която вече не работи там, а с телефонната им линия трудно се разбрахме какво точно стъкло ми трябва.  

При тия коли щипки, от които да се притесняваш почти няма - стъклото има три гумени уплътнения встрани и горе, а долу е едно пластмасово. Важното е те да са подсигурени преди смяната. Това при сивик 10 и HR-V 2, с които имам опит. CR-V надали е по-различно.

Относно калибрирането - на стъклото пишеше изрично, че трябва да се калибрира (предполагам камерата), но според мен това не ти е дистроника под бронята, където може да му се наруши геометрията при смяна, и засега без тази калибрация на камерата на стъклото, всички системи си работят коректно, а на таблото няма никакви грешки. 

Не на последно място, ако стъклото ти (най-вероятно) не е било акустично, сега поне повечето производители ги правят акустични и реално може вече да няма емблемата "H" на щампа, но функционално ще е по-добро.

В епилог, съветвам те да се обърнеш към Мустанг, но направо към централата в Пловдив. Те пращат стъклото към София, а монтажът е в един гараж в Дружба. Монтажникът е доста човечен и обръща подобаващо внимание. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...