Jump to content
marinerjp

Не пали

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Хондата е CRV 3, дизел, 2.2, 140 кс. Проблема е че както си вървеше започна да чука мотора после забави обороти, после изгуби мощност и угасна. Пробвах да запаля, запали но на ниски обороти, пак угасна и до там. Четох за възможните проблеми, като горивен филтър и реле горивна помпа. Закачих OBD II и показа грешка Р1065. Изчистих я но когато опитах да запаля пак излезе. Ако някой е имал същият проблем ще бъда благодарен ако помогне. Въпросът е как да открия от къде идва проблема.

Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами започни с подмяна на горивния филтър, ако не си го сменял, все пак е консуматив и се сменя през определени километри.

Баща ми преди години имаше запушен филтър, тъй като наливаше шано нафта, и имаше сходни симптоми.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, това което си пуснал, е за i-DTEC мотора, а той е с i-CTDI.

Както и да е, обаче притеснителното в случая е ,че двигателя е започнал да чука и в последствие е изгаснал. 

Едва ли е зачукал от филтър  , или клапана на рейла.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, прав си Емо чак сега обърнах внимание за което сори. 

До автора на темата: - тези мотори са железни и правят маса километри да не би предния собственик да игнорирал всякаква подръжка. Ще трябва да се ревизира.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 18 часа, Rakeem написа:

Ами започни с подмяна на горивния филтър, ако не си го сменял, все пак е консуматив и се сменя през определени километри.

Баща ми преди години имаше запушен филтър, тъй като наливаше шано нафта, и имаше сходни симптоми.

Филтъра сменях преди 5000 приблизително километра. Карам предимно с горива Лукойл. Днес пак смених филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, Митко Йотов написа:

Да, прав си Емо чак сега обърнах внимание за което сори. 

До автора на темата: - тези мотори са железни и правят маса километри да не би предния собственик да игнорирал всякаква подръжка. Ще трябва да се ревизира.

Колата е на 330 000 км. Внос от Германия. Аз я взех на 215 000. Поддържам я нормално. лошо гориво не слагам. Днес започнах със смяна на горивен филтър, източих горивото от резервоара и го прегледах. Чист е. Смукателното филтърче в резервоара беше доста замърсено и го изчистих. Налях отново. Крушата за предварително подкачване хвърля парченца гума при помпене явно е за смяна. Намерих ще я сменя. Проверих релето  работи. Остана помпата високо налягане но първо ще затворя всичко, тест и ако не тръгне свалям нея. Ако е от там лошо.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 15 часа, Emicha написа:

Мите, това което си пуснал, е за i-DTEC мотора, а той е с i-CTDI.

Както и да е, обаче притеснителното в случая е ,че двигателя е започнал да чука и в последствие е изгаснал. 

Едва ли е зачукал от филтър  , или клапана на рейла.

На няколоко пъти във времето се чу чукане отпред с продължителност по-малко от минута и изчезна при подаване на газ но колата не губеше мощност. Вчера пак се чу за малко, изчезна и веднага след това мотора умря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От чукане - до чукане, има разлика и преди може да са били различни.

Естествено, не съм го чул за да мога да дам предположение, но факта, че е изгубила мощност, след което е изгаснала и не иска да запали, не ми прилича на филтър, а на нещо по-сериозно - примерно дюзи.

Мехчето го смени, но не знам как така "хвърля парченца гума"? От клапана на рейла също може да не пали. В купето, отдясно на централната конзола имаш шок датчик - виж го и него. И последно - сменявани ли са веригите ?

Доно не е сериозно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 8 часа, Emicha написа:

От чукане - до чукане, има разлика и преди може да са били различни.

Естествено, не съм го чул за да мога да дам предположение, но факта, че е изгубила мощност, след което е изгаснала и не иска да запали, не ми прилича на филтър, а на нещо по-сериозно - примерно дюзи.

Мехчето го смени, но не знам как така "хвърля парченца гума"? От клапана на рейла също може да не пали. В купето, отдясно на централната конзола имаш шок датчик - виж го и него. И последно - сменявани ли са веригите ?

Доно не е сериозно.

Вярно е че има разлика но моят опит с дизели ми говори че беше по-скоро дюза. Когато дюзата "пикае" лошо впръскване тогава се чува такъв звук. Работил съм на дизели до 40 000 коня звука не може да се обърка. Крушата или мехчето което беше оригинално на 17 години при внимателен оглед показа че от вътрешната страна вследствие годините гумата е започнала да се люспи. При преминаване на горивото малки парченца тръгват с него и отиват във филтъра. Смених я заедно с филтъра. Източих резервоара и го изчистих. Почистих филтърчето в кошницата. Предстои проверка на регулатора на налягането и горивната помпа. Промивка и на дюзите. Не знам каква връзка може да има ангренажната верига със случая освен ако има механичен звук от там. Ако стигна до проблема ще споделя.

Преди 8 часа, Emicha написа:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам каква връзка може да има ангренажната верига със случая освен ако има механичен звук от там. Ако стигна до проблема ще споделя.

Ако е разтегната се чува точно така, ако някой от бананите и тръгне също.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам каква връзка може да има ангренажната верига със случая освен ако има механичен звук от там. Ако стигна до проблема ще споделя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Нещо сайта заби а може и моето ПиСи да се ебава и гледай какво стана по горе, модовете ще разчистят предполагам. 

Редактирано от Митко Йотов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, смених филтър, почистих резервоар, почистих филтър в резервоара, смених помпата предварително подкачване, смених помпата високо налягане с работеща такава в комплект с клапана за регулиране на налягането, и не запали. Някой знае ли как се проверява дали горивната помпа подава достатъчно гориво и всъщност как се проверява правилната и работа? Съмнява ме че не идва достатъчно гориво до нея. Преглед  показва само грешка 2017. Тя може ли да блокира запалването?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата се проверява на стенд за правилната й работа. Можеш да махнеш маркуча, който влиза в нея и да подкачиш нафта с крушата. Връщаш го пак на мястото му и пробваш да запали. Ако не - дюзи. Ами и те на стенд се тестват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, gddimov написа:

Помпата се проверява на стенд за правилната й работа. Можеш да махнеш маркуча, който влиза в нея и да подкачиш нафта с крушата. Връщаш го пак на мястото му и пробваш да запали. Ако не - дюзи. Ами и те на стенд се тестват.

Ами то само дюзите останаха. Трите свалих, едната неще. Спекла е вътре. Нов зор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...