Jump to content
Dmitev

Газова система на Леджънд KB1

Recommended Posts

Здравейте,

От около 2 г. Се оглеждах за леджънд и най накрая купих KB1 от 2006. Никога не е имала газ, но обмислям да и сложа.  Моля, колегите които имат оборудвана с газ, да споделят на кой производител е най удачно, къде са ги слагали, и нещо по особено на което да се обърне внимание при монтаж. Бях се насочил към BRC, с монтаж в София, Дружба, но прочетох за доста немърливи изпълнения от там и направо ме е страх да я дам, някой да я окипази, а е едва на 155к. и въпреки, че е на 20г. ми е свидна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуй с е с него и решавайте.

Моята е с BRC, но слагано в Холандия преди дузина години.

Той я гледа и каза че е " леко недохранена", но ако ме устройва, не си струва занимавката.

На мен ми стига, а довпръскването на бензин над 5000 об/мин (във VTEC-a) компенсира, но там рядко се качвам, освен ако не ми се прииска. ;)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За колата - честито щастие, разбира се!

Стойностен апарат е.

Моторът носи на газ и върви приятно. 

На 2 пъти през 30К съм проверявал хлабини на клапани и всмукателните са без промяна а изпускателните с 1 милимунда. ;)

Харчи извънградско на газ около 10-11/100 - зависи от кракът ти де. ;)

Намери правилният човек и нека нареди нещо стойностно и красиво, та да се возиш сигурно и евтино.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Стига се занимавахте с бабички...взимайте RDX 2017 да реазберете какво се казва кола.... :)

Колега Митев. Думите ми са хумор конкретно за Цецо,понеже неговия которник е вече на 600 к проверено , но ми е състудент и много си го обичам/храня :)... та така....

Редактирано от Markony
  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушайте човека - знае повече отколкото казва, а не обратното като други.

Еей - живота ти съкратиха тея жипове. На Легена поне има къде да легнеш под капака. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 11 часа, Markony написа:

взимайте RDX 2017 да реазберете какво се казва кола

Нещо против RDX-а ли имаш? :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не - той наистина и компетентно ми хвали преди време модела 2017-та, но аз все още предпочитам да ставам, а не да слизам от МПС-то - високите много клатят. Не че са зле - просто пътищата ни са криви (като "космоса за 1 ракета)", а и "малолетна" кола ми е "кисела, кат 1 грозде". ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"кисела" е защото имаш по-важни разходи - студент в София.

Относно клатенето, не съм забелязал. Возията е доста стегната. Нито е мека, нито е твърда. Веднъж се возих Х3-ка и никога няма да забравя какво значи твърда возия. Имах опасения за RDX-a да вози твърдо, но японеца го е направил.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не е до твърдо/меко. Високи са ми СУВ-тата. Отклонението заради по-високото купе настрани ми е неприемливо.

Дори като менкам 2-те коли от подписа ми (а в Сивика седя на педя от асфалта) се усеща разлика.

Иначе Легена вози по-твърдо - просто е за 3-цифрени скорости.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ceco, леджънда за 2600 км от Германия, не усетихме пе сме пътували... направен е за дълъг път, а не за цък цък градско до Кауфланд. Между другото 2006-та е, но като видя как му се затварят вратите, особено предните, без никакво усилие и то при пускане от едва открехната  врата, без засилка, кеф мие и се надявам да я покарам дълго.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За затварянето на вратата съм качвал тук клипче преди години, понеже не знам друга кола на която така се затварят, а няма вакуум придърпване - просто изпипан баланс и фина механика.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 25.02.2026 г. at 20:47, Markony написа:

Стига се занимавахте с бабички...взимайте RDX 2017 да реазберете какво се казва кола.... :)

Колега Митев. Думите ми са хумор конкретно за Цецо,понеже неговия которник е вече на 600 к проверено , но ми е състудент и много си го обичам/храня :)... та така....

А RDX след 2017? тези 2020-21 имат ли проблем с газификацията?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...