ivan047 6 #1 Публикувано 16 Февруари Добър вечер, тъй като вероятно “някой добър гражданин” е извършил някаква манипулация върху дясното ми странично огледало и вследствие на което самото стъкло висеше като го видях и не знам дали е счупено.Като го огледах ми се стори, че няма счупени копки и такива неща.Молбата ми е има ли шанс да се възстанови без смяна и т. н.Бихте ли ми казали къде във Варна мога да отида да го погледнат ако трябва, защото съм тук за определен период от време на школа за МВР и не познавам майстори.Ще съм благодарен за съвети!Снимки мога да направя утре, за да се види в какво състояние е точно.Благодаря предварително! 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #2 Отговорено 17 Февруари (Редактирано) Направи снимка, че не става много ясно. Ако огледалото виси на кабели по всяка вероятност не е счупено а само откачено и може да го върнеш обратно с натискане. Виж тук нещо подобно е. Редактирано 17 Февруари от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #3 Отговорено 17 Февруари По късно ще пратя снимки и да висеше на кабелите и нямаше видимо счупено, пробвах да го върна и с натиск и след това се въртеше и отиваше надолу, но не докрай мисля като лявото огледало и после като го хванах отдолу се повдигаше защото не беше закрепено Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #4 Отговорено 17 Февруари Не си го заключил цялото, трябва всички щипки да щракнат така, че като го натискаш леко с пръст по краищата да не мърда. Сега е студено и щипките нямат еластичност не се притеснявай приложи усилие и ще влезнат просто мацни с нещо блажно щипките да влезне по лесно (масло от щеката можеш да вземеш, крем за ръце ако ти е под ръка или някакъв смазващ спрей да пръснеш каквото имаш налично). 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #5 Отговорено 17 Февруари Добре, ще пробвам, но първо ще кача снимки, да не се окаже все пак, че е счупено.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #6 Отговорено 17 Февруари Преди 12 часа, Митко Йотов написа: Направи снимка, че не става много ясно. Ако огледалото виси на кабели по всяка вероятност не е счупено а само откачено и може да го върнеш обратно с натискане. Виж тук нещо подобно е. Ето снимки и едно видео Преди 12 часа, Митко Йотов написа: IMG_9984.mov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7345 #7 Отговорено 17 Февруари Според мен огледалото ти е здраво, поне горните крачета, но огледай добре и долните. На бялата повърхност с механизма си личат черни следи. Това е от двойнолепящо тиксо. Така се монтира в завода - освен конструктивно с щракване на крачетата, тиксото също държи и обира луфтове, за да не тропа. Може да добавиш парчета на същите места. Иначе огледалото се закача на горните видимо здрави крачета и се щраква на долното 1, или 2. Дори да са строшени, тиксото ще държи стъклото, защото то дефакто виси на горните. Виж пак първото видео на Митко, както и това клипче. Принципът е същият, а след 4:18 е показан обратният му монтаж. Самото видео е за друго, но монтажът е същият. Просто трябва да извърнеш нагоре бялата конзола, да закачиш огледалото отгоре и да натиснеш здраво и деликатно долната част на стъклото, за да щракне. Звукът е гаден, амаа... Желателно е да е топло, пласмасите стават крехки в студа. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #8 Отговорено 17 Февруари Мисля, че няма счупено но все пак да питам, иначе бялата планка механично ли да я натисна или с бутона за огледалото, вчера уж го правих но явно не добре защото не слизаше толкова надолу като лявото сигурно аз не го бях направил.Иначе задължително ли да слагам двойно залепящо и ако да къде по точно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #9 Отговорено 17 Февруари (Редактирано) Трябва да извадиш бялата планка и да я закачиш на огледалото между тях слагаш и двойно лепещото и след като станат едно цяло тогава ги слагаш на механизма, всичко се извършва ръчно. Не можеш да монтираш огледалото ако не махнеш бялата планка от механизма защото огледалото първо се закачва или нанизва на горните и щраква на долните щипки и после щракваш бялата планка с огледалото за механизма който ги движи, корпуса на огледалото пречи да ги направиш тези операции отделно за това огледалото и бялата планка трябва да станат едно цяло и чак тогава можеш да го щракнеш. Редактирано 17 Февруари от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 203 #10 Отговорено 17 Февруари Цъ! При него не се сваля бялата планка. Тя е завита с болт! Процедурата е едно към едно като на клипа от Цецо. На 9та и 10та се сваля планката. @ivan047 Натисни я надолу на ръка, до край. После действай като в клипа от @ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #11 Отговорено 17 Февруари Да, сега изгледах и клипа на Цецо, така е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #12 Отговорено 17 Февруари То може и да може да се свали, ако развия болта посредата…? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #13 Отговорено 17 Февруари От любопитство, това няма как да стане от самосебе си, някой му е “помогнал” най вероятно..? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #14 Отговорено 18 Февруари Зависи макар, че всичко е възможно. Ако е сваляно преди това е не са го щракнали добре на долните щипки с времето се изхлузва надолу и увисва на кабелите. На Цецо клипа е точния и ясно показва как се сваля и обратният ред на монтаж при който бялата плоча не се налага да се сваля. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #15 Отговорено 18 Февруари Ами не е сваляно до сега, само ще изчакам по хубаво време и да взема двойно залепващо и ще видим, значи първо отгоре ли закопчавам или отдолу или едновременно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #16 Отговорено 18 Февруари Виж пак клипа. Горе не се закопчава а се нанизва, долу се закопчава. Прегледай клипа на Цецо ако трябва 10 пъти до като не ти стана абсолютно ясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7345 #17 Отговорено 18 Февруари Първо го закачаш отгоре и после притискаш долната част да щракне в бялата конзола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #18 Отговорено 18 Февруари Добре, благодаря ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 6 #19 Отговорено 20 Февруари Момчета днес времето позволяваше и се заех и се получи както на клипа, след закачане отгоре и с натиск отдолу се получ!Вярно, звукът е все едно се чупи, но се получи и сега слиза до долу и се върти встрани както трябва.Не сложих двойно залепящо, мисля че няма нужда, дано е така.Все пак благодаря ви много! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове