Boyan Kolev 3 #1 Публикувано 25 Януари Здравейте, колеги, регистрирах се тук, за да черпя информация от хора, които разбират. Не като мен, защото аз съм само карач. Наскоро си купих Хонда Акорд 7-ма генерация 2004-та година, 2.4 Vtec. Не успя да мине ЕКО тест, според вас от какво може да бъде? Ще е добре ако някой се е сблъскал с този проблем и изкаже мнение. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 353 #2 Отговорено 25 Януари Вероятни причини- първа ламбда сонда, катализатор, или липсата му... Все пак трябва да се диагностицира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1921 #3 Отговорено 26 Януари Off Topic Преди 7 часа, Boyan Kolev написа: Не успя да мине ЕКО тест, според вас от какво може да бъде? Ще е добре ако някой се е сблъскал с този проблем и изкаже мнение. Отиваш някъде,където предварително знаеш,че ще минеш. Звучи някак нередно,но фалшивата реалност,е такава у нас! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 353 #4 Отговорено 26 Януари (Редактирано) Преди 12 часа, JHM написа: Скрий съдържанието Отиваш някъде,където предварително знаеш,че ще минеш... Не е много мъдър съвет, по- добре да открие причината, ако е истинска, ако не се опитват да го рекетират, защото това може да пречи и на двг. да върви добре. Преди 20г, с първата ми кола, Вектра Б, се опитаха да ме думнат по същия начин. Там практиката на някои, не е за кинти, а да си оставиш колата, да я "оправят" и легално да ги вземат... От моргата взех и смених ламбда сондата, издух малко магистрала, защото карах все градско. От форуми, научих, че на газо анализатора, трябва да се сменя някакво филтърче и изисках да го сменят. Като разбраха, че разбирам от коли и сам си ги поддържам, минах веднага... Редактирано 26 Януари от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #5 Отговорено 27 Януари Може и катализатора, ако има такъв да е автърмаркет. Подобни катализатори са с кратък живот и после не покриват изискванията. Аз бях с такъв и го махнах. Сега ходя в "правилните" ПГТП Но съвет, понеже аз се сблъсках с това - отиди на добър специалист да ти прегледа колата. Някой, който се занимава тясно с това. Проверка на свещи и бобини, тяхната работа. Проверка на ламбда сонда и катализатор. Дори ако има и уред за измерване на газовете. После вече можеш да прецениш какво ще предприемеш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Boyan Kolev 3 #6 Отговорено 27 Януари Благодаря за съветите, колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Boyan Kolev 3 #7 Отговорено 11 Февруари Здравйте, след сменени 2-те ламбди сонди, уплътнения на катализатора и рязане и заваряване на част от ауспуха най-сетне мина ЕКО теста! Благодаря за съветите, успехи! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #8 Отговорено 12 Февруари Да разбираме, че е имало много пробойни по системата ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове