JapCar 346 #1 Публикувано 21 Декември, 2025 На много коли, се поставя такъв датчик, (няма общо с датчиците, задействащи еърбезите) който при удар в посока напред, или силно сътресение, прекъсва захранването на горивната помпа, за да се предотврати изтичане/запалване на горивото при катастрофа. Поставят се на най- различни места из колата. Не всички знаят за наличието му и се случва по някаква причина да изключи и няма палене, ако ръчно не го натиснеш. Таа, Сивикът има ли такъв и къде се намира? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #2 Отговорено 22 Декември, 2025 На 8-а е отстрани на таблото зад панела, има го изрично упоменато в ръководството, прегледай на твоята и ако не е посочен такъв, значи няма. Правил ли си нещо, което може да е довело до случайно прекъсване на горивоподаването. Ако все пак нищо не намериш, можеш да пробваш с изключване на акумулатора за 10-15мин.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 346 #3 Отговорено 23 Декември, 2025 Питах информативно, дали има на Сивика ми, не, че имам проблем... Само да знам, ако се случи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 346 #4 Отговорено 25 Декември, 2025 Изглажда не всички имат, отварял съм панелите в краката и от двете страни по друг повод и не съм видял... For a 9th Gen Honda Civic (approx. 2012-2015), the inertia switch (fuel cut-off) isn't always present as a separate, easily accessible switch; some models integrate it with the airbag/SRS system, but if you have a fuel pump reset button, it's typically in the front passenger footwell behind the kick panel, near the fuse box, or sometimes accessed from the driver's side by removing the side dash panel. ========== Not All Civics Have One: Some newer Civics, especially 9th gen, might have the fuel cut integrated into the SRS (airbag) module, meaning you can't just press a button and might need a scan tool if it's triggered. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 350 #5 Отговорено 25 Декември, 2025 (Редактирано) Бях чел някъде че в автоматиците е задължително вграждането на инерционен изключвател, и като се замисли човек има резон да е така. За ръчка вече не знам колко е наложително, но предвид защитата която предлага няма лошо и там да има такъв. Друг е въпроса обаче дали в по-новите автомобили няма измислено нещо такова със същите функции и предназначение, но вградено някъде другаде а не просто механичен изключвател. ПП- преди години (може би 20) на един Ягуар бях разбутал един такъв, беше в средната колонка до лоста за ръчната спирачка, голямо колкото едно реле, дори не съм сигурен дали е имало нещо механично вътре или е само електроника. Просто го бях изместил от специалното му място и пущиняка не искаше да запали. Дори не съм и сигурен дали беше такъв датчик, но след наместване в жлеба му всичко заспа. Редактирано 25 Декември, 2025 от CCord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове