Jump to content
n.g.

Забива предницата при отпускане на газта

Recommended Posts

Здравейте!

Стартирам тази тема понеже не намерих информация за проблема из другите теми.

Колата ЦРВ 2013г 2.0 Автомат с газов инжекцион и когато се движи с определена скорост и рязко пусна газта за да намаля скорост или натисна спирачката колата забива муцъна. Не е моментално ами след 0.5 сек примерно и ако това де съчетае със натискане на спирачката е доста неприятно, защото започвамда спира много рязко.

Ако просто пусна газта рязко и не пипам спирачката се усеща как освобождава (след половин секунда) все едно и забива леко предницата. 

Нямам проблеми с ускорение, вървеж, разход. Автомата също сменя по различно, когато е на газ - при съвсем леко натиснат педал на газта и ниска скорост сменя на по-висока предавка прекалено рано и се усеща малко по грубо. На бензин това го няма - когато пусна газта си намаля плавно без сецвания и автомата сменя мазно. Почти съм убеден, че това е от настройка на газовото и искам да попитам запознатите на какво може се дължи?

Късите тримове са в диапазона +- 5% , а дългия е +1.6%. 

Също ми прави впечатление, че когато ЕГР-а се затвори сместа става -10%, а преди това стои около 0 и стои в същото положение на картата. Но това няма отражение и не се усеща по някакъв начин,само се вижда в живите данни.

Предполагам няма как от разстояние да се помогне, но ако някой знае за тези симптоми какво трябва да се бутне и да тествам ще съм благодарен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...