Jump to content
Emicha

Изчезна късата светлина на левия фар ?!?

Recommended Posts

От заглавието се подразбира за какво става въпрос, но да уточня:

- крушката е здрава

- бушона е здрав

- релето е здраво

- дългата светлина я има

Всичко от горното е проверено.

Открих, че проблема идва от минусовия кабел на буксата (просто не идва маса, към цокъла на крушката). При подаване на маса на цокъла на крушката, тя си светва. Проблема според мен е някъде по трасето, но не ми се разплита инсталацията ,за да проследя от къде идва този кабел към буксата на крушката - та ако някой знае да сподели.

По спомен, управлението е по минус и на първо време, най-лесно е да пусна кабел от другия фар, защото ако пусна някаква маса от друго място, фара може би, няма да може да се гаси (така предполагам) - правилно ли мисля ,или...?

Естествено ,ще търся мястото на проблема, защото не обичам половинчати и временни решения на проблема.

Разгледах ел.схемата , и според нея, масата се командва от ключа за палене на фаровете и някъде се разклонява  за двата фара - но къде е това място (под таблото ли има букса, в двигателния отсек ли е), има ли такава букса въобще ,или от ключа си тръгват два кабела ?

Между другото, като тествах релетата (сменявах им местата, разменях ги с други), при оставено реле само за левия фар, светеха и двата фара, но с много слаба светлина, което не мога да си го обясня. Слагам релето и на десния фар, съответно той си светва нормално , а левия изгасва.

Някой ако има идея, какво да погледна и какво и къде да проверя , или от къде да тръгна, ще съм благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни директно кабел от минуса на акумулатора и ако работи правилно си пусна кабел от маса на купето, но не взимай маса от друг консуматор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих разгледал буксата при лостчето дали няма нещо съмнително там.

322861896_grou192bsmall.thumb.jpg.7c4eb9613eec06268ecccb1c19d27f1e.jpg

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен .

Вчера на тъмно, с фенерчето от телефона, проверих най-елементарните неща, после на компа разгледах горната схема и го оставих за днес.

Проблема се реши, с почистване и пристягане на кабелната обувка на буксата и почистване на крачетата на фасунгата.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...