Jump to content
Georgi777

Проблем с моята Хонда-търся съвет за горивна помпа и дюзи

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем с моят Honda Accord Tourer 2011г. 2.2 i-detec, свързан с горивната система. Колата я бях закупил преди месец и веднага я  облужих. Филтрите бяха на man и я зареждах със скъпата нафта. След кртако време колата влезе в авариен режим и като изгасих двигателя повече не запали. Заведох я в сервиз и майсторът каза, че има стружки в горивния филтър и дюзите с горивната помпа са за смяна. Бих искал да попитам: Къде мога да намеря качествени резервни части за помпа и дюзи? Възможно ли е моите дюзи да се рециклират или почистят професионално?

Ще съм благодарен за всякакви съвети и препоръки - къде да търся, как да проверя и какво да избягвам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И помпата и дюзите се рециклират. Оптимален вариант е да се рециклира помпата (на практика става чисто нова), а дюзите да се се поръчат от eBay (UK) на старо ... така би трябвало да минеш с около 1000лв + рмеонта. Горивната рейка и маркучите се "продухват". Безмислено е да се купуват нови, защото ще оставиш 1/2 от цената на колата. 
Заради този потенциален проблем при всяко зареждане слагам BDC.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравяйте, че резервоара също е пълен със стружки! 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 1000лв. няма да минеш-_- Виж Тех-ко, там връщаш старите помпа и дюзи, и взимаш нови с отстъпка. Ако имаш човек и ти дадат максимална отстъпка ще минеш с около 2500лв за помпа и дюзи. Продухва се цялата система, вкл. както каза колега горе и резервоара. За съжаление и това се случва. Тези помпи умират изведнъж и правят маса поразии. :angry: 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...