Jump to content
nikinta

Скъсване на ангренажен ремък ?

Recommended Posts

Колеги , 

- има ли някой тук , да има сигурна информация , дали нашите двигатели D16W1 и D16W5 на нашите Хонди ,

имат/нямат защита при скъсване на ангренажен ремък ? Аз , за сега не намерих никъде информация по въпроса !

При скъсване на ремъка - кривят и чупят ли клапаните и блокаж на двигателя или се разминава само с неприятност

на пътя , репатрак и подмяна на ремък , водна помпа и обтегач (ролка )  при майстора ?  Случвало ми се е на друга марка

кола да късам ангренажен ремък на магистралата и понеже имах резервен в багажника , си го смених там на място и си продължих

пътя ! Просто буталата на въпросната кола имаха вдлъбнатини на челата (защита ) и при късането на ремъка не удариха клапаните! А смяната беше лесна ! На нашите Хонди обаче подмяната на този най важен ремък не е толкова лесна ! Наскоро видях извадени при подмяна

бутала от D16W1 и те челно имаха минимални вдлъбнатини . Но дали има такава защита не знам и затова питам ? Също така видях от Мобиле.бг и две Хонди HR-V 2000 г. и 2002 г. нов внос от Италия на по 200 000 и кусур километра с оригиналните от завода ангренажи ! В италиянските им сервизни книжки никъде няма и не пише подмяна на ангренаж , но има подменени много други неща !

Има ли някой тук да е късал ангренаж на работещ двигател D16W1 или D16W5 ?

Редактирано от nikinta
допълване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има няма, въпрос на късмет.

Вкарва се камера през свещите и се гледа за поражения. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...