nikinta 4 #1 Публикувано преди 9 часа (Редактирано) Колеги , - има ли някой тук , да има сигурна информация , дали нашите двигатели D16W1 и D16W5 на нашите Хонди , имат/нямат защита при скъсване на ангренажен ремък ? Аз , за сега не намерих никъде информация по въпроса ! При скъсване на ремъка - кривят и чупят ли клапаните и блокаж на двигателя или се разминава само с неприятност на пътя , репатрак и подмяна на ремък , водна помпа и обтегач (ролка ) при майстора ? Случвало ми се е на друга марка кола да късам ангренажен ремък на магистралата и понеже имах резервен в багажника , си го смених там на място и си продължих пътя ! Просто буталата на въпросната кола имаха вдлъбнатини на челата (защита ) и при късането на ремъка не удариха клапаните! А смяната беше лесна ! На нашите Хонди обаче подмяната на този най важен ремък не е толкова лесна ! Наскоро видях извадени при подмяна бутала от D16W1 и те челно имаха минимални вдлъбнатини . Но дали има такава защита не знам и затова питам ? Също така видях от Мобиле.бг и две Хонди HR-V 2000 г. и 2002 г. нов внос от Италия на по 200 000 и кусур километра с оригиналните от завода ангренажи ! В италиянските им сервизни книжки никъде няма и не пише подмяна на ангренаж , но има подменени много други неща ! Има ли някой тук да е късал ангренаж на работещ двигател D16W1 или D16W5 ? Редактирано преди 9 часа от nikinta допълване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 897 #2 Отговорено преди 7 часа Има няма, въпрос на късмет. Вкарва се камера през свещите и се гледа за поражения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове