Mak10 1 #1 Публикувано събота в 11:21 https://youtu.be/ZOJQMhYJf-o Нормално ли е така да се чува турбото? Колата има мощност , няма пушек , набира хубаво. Струва ми се че вие малко повече от нормалното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #2 Отговорено вчера в 10:25 @Mak10 Поне от клиповете за мен нищо не се разбира от тях всичко вие и дрънчи. Казваш отскоро е при теб колата,,,при купуването не я ли кара не я ли палихте тази кола. Това след обсужване ли стана. Какво сложихте ппи обслужване само не казвай че натикаха нашите Бг майстори 5w40защото според тях тук е Африка,и маслото се определя от климата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 286 #3 Отговорено вчера в 12:37 Да, от клипа не става много ясно, чак към края сякаш долавям нещо като изсвирване. По спомен от моето CR-V 2005, турбото се активираше около 2200 об./мин точно когато се чува при теб звука. Звукът трябва да е като приятно свистене, никакви виенета и сирени. Вкарай го в обороти в движение от към 2200 до 3500 и пусни нов клип. А и за маслото чакаме отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #4 Отговорено вчера в 14:05 Вкарал съм я колата в сервиз за смяна на вериги. Майстора ще види и турбото , но като цяло каза , че звучи нормално. Маслото е 5w 30 Ravenol Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #5 Отговорено вчера в 17:43 Какъв комплект взе вериги както е писъл колегата са 15 части . Това пишат по ръководство за маслото . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #6 Отговорено вчера в 18:10 11 minutes ago, CARPERA said: Какъв комплект взе вериги както е писъл колегата са 15 части . Това пишат по ръководство за маслото . Още не съм купил , майстора не може веднага да я отвори така че имам време да помисля. Споменах му че съм чел за виене след смяна на целия комплект , което ми се иска да избегна. Още събирам информация. Някои колеги са сменили само веригите , евентуално и обтегачи и плъзгачи. В Английските форуми има същите оплаквания за виене след смяна на целия комплект. Най- вероятно ще купя комплект, но може да не използвам всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #7 Отговорено вчера в 18:19 (Редактирано) Какъв комплект взе вериги както е писъл колегата са 15 части . Това пишат по ръководство за маслото . Това виене с авфтърмаркет едва ли ще избегнеш,майстора ти едва ли ще намери оригинален от 15 части. Редактирано вчера в 18:24 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #8 Отговорено вчера в 18:37 16 minutes ago, CARPERA said: Какъв комплект взе вериги както е писъл колегата са 15 части . Това пишат по ръководство за маслото . Това виене с авфтърмаркет едва ли ще избегнеш,майстора ти едва ли ще намери оригинален от 15 части. Да , нарочно сложих малко по-гъсто. Така или иначе след смяна на веригите ще трябва ново масло и мисля да сложа Mobil 1 0w30 a5/b5 , да му е по-леко и на турбото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 130 #9 Отговорено вчера в 20:04 Правилно си се ориентирал към Mobil, но сложи ESP 0W30 LV. Това "LV" има значение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #10 Отговорено преди 15 часа 10 hours ago, Mak10 said: Да , нарочно сложих малко по-гъсто. Така или иначе след смяна на веригите ще трябва ново масло и мисля да сложа Mobil 1 0w30 a5/b5 , да му е по-леко и на турбото. Каква е идеята за по гъстото масло. Ако е без DPF може този Мабил ACEA A5/B5 ако има DPF това. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове